28 Февруари, 2017 15:37 1 057 1

Австралиец съветвал Ислямска държава за балистични ракети

  • австралиец-
  • ислямска държава-
  • ракети

Той е арестуван

Австралийската полиция е арестувала мъж, за който се смята, че е съветвал Ислямска държава за ракети, съобщи Би Би Си.

Хайсем Заиб е на 42 години и е бил арестуван в град Йънг. Той е работил като електротехник. Според властите задържаният е помагал на терористите в развитието на балистично оръжие и разработването на лазерно устройство за сигнализиране при приближаващи боеприпаси.

Арестът не е свързан с планирана атака срещу Австралия.

„Г-н Захаб е австралийски гражданин и е планирал да предостави на Ислямска държава техническа възможност за развитието на ракети. Не става въпрос за атентат срещу страната. Полицията води разследване“, заяви премиерът Майклъл Търнбул.

„Мъжът е действал внимателно и планирано. Говорим с човек с много добри технически умения. Той е знаел какво прави. Правим цялостна проверка на имота. Проучваме всичко“, заяви комисарят на австралийската полиция Майкъл Корбин.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шшш

    5 1 Отговор
    защо наричате този арабин или мусюлманин австралиец,той един обикновен алахакбаровец,такива идват с цел да ви унищожат, така наречените "бежанци" Само идиоти могат да вярват на тези талибани.
Новини по държави: