Last news in Fakti

28 Март, 2017 12:20 1 276 1

Бронирани стъкла ще пазят Айфеловата кула

  • париж-
  • айфелова кула-
  • стъкла-
  • терористи-
  • защита-
  • бариери-
  • полиция-
  • бронирани

Защитни съоръжения около символа на френската столица

Бронирани стъкла ще пазят Айфеловата кула - 1
Снимка: Shutterstock

Градската управа във френската столица Париж даде зелена светлина за построяването на бронирани стъкла около зоната на Айфеловата кула, предаде „Льо Монд“.

Жан-Франсоа Мартинс, зам.-кмет на Париж, заяви, че се очаква проектът да бъде завършен догодина. Стойността му е над 20 милиона евро.

По този начин парижките власти ще отговорят на заплахите от тероризъм, които не са утихнали година и половина след координираните атаки в столицата.

Защитно съоръжение ще бъде изградено от две от страните на кулата – срещу Сена и откъм Марсово поле. Другите две страни, откъдето ще се влиза, ще бъдат подсигурени с метални ограждения в стила на самата Айфелова кула.

Властите искат да държат терористите далеч от символа на френската столица, който привлича милиони туристи всяка година.

След координираните атаки в Париж през ноември 2015 година в страната бе въведено извънредно положение. Мерките за сигурност остават драконовски.

Парижкият атентат бе последван от други в различни точки на Стария континент. В средата на месец юли 2016 година пък терорист се вряза с голям камион в тълпа пешеходци, разхождащите се по „английската алея“ на Ница. Силите за сигурност в Париж са предвидили и подобен сценарий. Помислено е и за евентуални атаки в стил Ница.

Зам.-кметът на Париж, който отговаря и за туризма, заяви, че новото съоръжение ще бъде много по-приветливо за туристите. Освен по-естетично – в сравнение със сегашните бариери – то ще бъде и високоефективно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 и кво

    4 1 Отговор
    Най-добре да я разглобят и приберат в някой склад, няма кула няма проблем. Те докарах вълците в стадото после се чудят, как да вардят овцете. Безмислени мерки достатъчно е да си спомнят двете кули в Америка ! Решението на проблема е другаде, ама нали всички са едни такива толерасти и либерасти !!!
Новини по държави: