29 Март, 2017 19:17 637 0

Папата отправи призив за мир в Ирак

  • папа франциск-
  • папата-
  • ватикана-
  • ирак-
  • мир-
  • призив

Папа Франциск изрази своята болка за жертвите на кървавия конфликт

Папата отправи призив за мир в Ирак - 1
Снимка: БТА/ AP

Главата на Римокатолическата църква отправи призив за мир в Ирак в края на общата си аудиенция, предадоха италианските медии.

Папа Франциск изрази своята болка за жертвите на кървавия конфликт в региона и за пореден път отправи апел всички да положат усилия за защита на цивилното население.

Папата изрази особено безпокойство за иракчаните, които са хванати в капан в Мосул, откъдето правителствените сили се опитват да изтласкат джихадистите от „Ислямска държава“.

ООН предупреди, че хиляди цивилни са в капан в град Мосул, чиято западна част попадна под контрола на джихадистката групировка.

На площад „Свети Петър“ папата приветства група иракчани от различни вероизповедания и ги насърчи да помагат за постигане на помирение между етническите и религиозни групи в Ирак.

„Богатството на скъпия иракски народ се състои от единството в различията, силата на единението и просперитета в хармонията. Скъпи братя, насърчавам ви да продължавате по този път и ви призовавам да се молите Ирак да намери мира и просперитета“, заяви папа Франциск.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: