Last news in Fakti

17 Май, 2017 09:00 2 127 1

Италия забрани носенето на свещени ками

  • италия-
  • кама-
  • забрана-
  • съд
Италия забрани носенето на свещени ками - 1

Синхитите в Италия няма да имат право повече да носят на публични места ножове, които се определят като сакрални в тяхната религия. Решението е на Върховния религиозен съд.

Кирпанът се определя като един от петте свещени вещи на мъжете, изповядващи сикхизъм. Религията е разпространена в Индия.

Италия не е първата държава, в която се забранява носенето на опасния религиозен предмет. Първата държава, която наложи забрана на носенето на кирпан на публични места, беше Дания през 2006 г. Във Великобритания и Белгия забраната беше отменена, с мотива, че е свещен предмет.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зевс

    2 0 Отговор
    Моята религия повелява да си нося винаги калашник. В Горна баня ми го дадоха, пък после си го взеха, хубаво си целех с него мишенки.