14 Юли, 2017 12:54 1 080 1

Хавай отмени забрана на Тръмп

  • хавай-
  • донадл тръмп-
  • забрана

Роднини ще могат да посещават своите близки

Хавай отмени забрана на Тръмп - 1
Снимка: БТА/AP

Съд в Хавай частично отмени забраната на президента на САЩ Доналд Тръмп, за достъп до страната на хора от шест държави, съобщи „Вашингтон Поуст“.

Забраната възпрепятства роднини на хора от тези страни, живеещи в САЩ, да посещават близките си. Съдия Дерик Уотсън реши, че в щата ще могат да влизат баби и дядовци, внуци, зетьове, снахи, лели, чичовци, племенници и братовчеди на хора, които вече живеят в страната.

Върховният съд в САЩ постанови, че може да бъде взето решение, с което да се ограничи достъпа на страната на хора, които нямат достатъчно близко роднинство с гражданите в страната. От Хавай обявиха, че това не е правилно разглеждане на закона.

Забраната важи за Иран, Сирия, Судан, Либия, Йемен и Сомалия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Корекция

    4 0 Отговор
    Хаваи