17 Юли, 2017 20:30 8 770 12

Бури и наводнения в Гърция (ВИДЕО)

  • гърция-
  • наводнения-
  • бури

Проблеми с движението в страната

Бури и наводнения в Гърция (ВИДЕО) - 1
Снимки: Факти.бг

Гръмотевични бури, градушки и порои заляха полуостров Халкидики. Там бушува циклонът „Медуза“, който остави под вода хотели и улици. Разпоредена е евакуация. По пътищата има свлачища и паднали дървета.

Повече от 10 часа продължиха проливните дъждове на средния ръкав на полуострова. Къмпингът край село Каламици е буквално под вода. По-голямата част от хората напуснаха къмпинга в опит да спасят себе си и покъщнината.

Местната власт поиска да бъде обявено извънредно положение. Пострадали са и много частни домове и хотели.

Според Атинската национална обсерватория лошото време в Гърция ще продължи поне още два дни, като най-засегнати ще бъдат южните и западните части на страната. Според сайта Larissanet.gr сняг е паднал в планината Олимп (Централна Гърция) в неделя следобед.

Бури и наводнения в Гърция (ВИДЕО)

По същото време в градчето Амфилохия 45-годишен мъж е бил убит от гръмотевица. Ураганен вятър е връхлетял района на Рио-Антирио (край град Патра в Пелопонес) и е скъсал въжетата на два ферибота. Цяла операция е била извършена от пристанищните власти в Рио, за да завържат отново корабите.

Валежите обаче ще продължат и през нощта.

Проливни дъждове има и в Солун и в други части на Северна Гърция. Заради часовете валежи регионалните пътища са наводнени.

Причината за водното бедствие е циклон, чийто център е точно над Гърция. Утре той бавно ще се придвижва на североизток към Черно море и ще засегне и нашата страна, но влиянието му ще е много по-слабо и ще вали само в югоизточните райони.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЦЕТО

    8 7 Отговор
    Виновна е Фандъкова боико и всички други дори и за Гърция
  • 2 юрист

    5 26 Отговор
    Аууу- какво стана сега с “чистите гръцки плажове“, а? ;) Или вече 24те% ддс за всички турситически услуги, увеличаване на цената на шезлонга и чаадъра, както и на кафето , започна яко да ви удря през джоба и гърция вече не ви е чак толкова добра дестинация? ;) Нали нашето Черноморие било “гадно“? ;) Нека сега да ви е хубаво в гръцките наводнени къмпинги, а пък ние, в “гадната“ Варна, едвам да си живуркаме на плажа - на слънце и папункаме ципура и лаврак на барбекю и пържени трицона и сафрид- понеже във Варна е “супермръсно и супергадно“- хахахаха:D:D:D

    Коментиран от #3, #4, #8, #11

  • 3 брей че злоба брей че завист

    21 4 Отговор

    До коментар #2 от "юрист":

    Добре ли си или слънцето ти е напекло в повечко мозъчни клетки ???
    Не злобей, защото и теб може да те застигне !
    А Гърция коментирай едва, след като я посетиш, а до тогава можеш да коментираш само ентероколитните приключения от любимото ти черноморие !
  • 4 реалист

    20 4 Отговор

    До коментар #2 от "юрист":

    Защо си толкова озлобен човеко? Ние българите сами си правим да ни е гадно на нашето море. От хората, които познавам осмелили се в последните две години да посетят нашето море, нито един не се размина с чревен вирус от храната или друга инфекция от водата. Да не говорим, че у нас два шезлонга и чадър са между 35 и 50 лв, а в Гърция трябва просто да си поръчаш едно фрапе за 3 евро и ти го носят заедно с бутилка студена вода. Нормално е да търсим почивка без екстри от здравословни проблеми, както и по_добро обслужване. Какво са ни виновни другите, че да злорадстваме на нещастието, което ги е сполетяло?

    Коментиран от #5

  • 5 Наистина реалист

    5 11 Отговор

    До коментар #4 от "реалист":

    Моля те кажи къде са тези шезлонги от 35 до 50 лева? И как така аз ходя всяка година в България на море и никога не съм хващал чревен вирус от храна или вода? Вярно е, че пия само бутилирана вода и никога от чешмата, но това го правя и в София, и в Гърция. В България има доста плажове със син флаг и повечето са със страхотен пясък и спасители. А в гърция не мога да се сетя за много плажове със спасител и лекар. Да не говорим, че в Тасос се научих да влизам с гумени сандали ако си ходил там вероятно знаеш защо. Разбира се гърция си има своето очарование, но е смешно да плюеш българското черноморие особено когато както сам казваш не си стъпвал скоро там. а също така
  • 6 гощо

    8 8 Отговор
    И аз като повечето хора преболедувах своето отричане на БГ черноморието!!! Тръгвайки обаче по Гръцки Испански други екзотични ваканций разбрах колко не съм бил прав!!! Мога да направя подробни сравнения но не ми се изпада в подробности! Сега от вече 4-5 години си възнобнових БГ моретата и съм си доволен! За всеки вкус и очаквания има места тук! Що се отнася за стомашните проблеми то аз никога не съм страдал.но вечер си трябва мастика,узо,ракийка и не те хваща нищо!!! Като похлупак ще добавя и Калифирнийски и Хавайски наблюдения понеже съм живял в Щатите!!! Ходете си на нашето море няма драма! Когато някой ви разочарова с обслужване и т.н. се замислете вие какви сте били през годината вашите клиенти дали са били 100% ОК от вас!!! Ние сме такива,не се сърдете на самите себе си!!!
  • 7 Morgoth

    7 6 Отговор
    На нашето черноморие можете да си изкарате много добре. Просто трябва да страните от хотелите в близост до дискотеки. Ако не се набиете в чалгата всичко ще ви е ок. Плажа ще бъде значително по-хубав от гръцкия, а цената на цялата почивка значително по-ниска. Грешка е да гледате шезлонга като единична цена - дори и да е по-скъп при нас това се компенсира многократно от цената на хотелите и ресторантите. Ако пък ви е чак такъв проблем носете си чадърче и хавлия или дори собствен шезлонг.
    Факт е, че като цяло в Гърция обслужването е по-добро, но това просто означава, че има по-малка вероятност да попаднете на лошо обслужване, което като цяло е рядкост, дори и по нашето черноморие.
    А за чревните инфакции - трябва да си познавате стомаха. Един познат задължително си носи Имодиум, а пък навсякъде пия от чешмата и нямам проблем. Ако сте чувствителни пийте само вода от магазина или просто минете на бира :)
  • 8 Посетител

    9 3 Отговор

    До коментар #2 от "юрист":

    Приятелю, само след месец макс, в Гърция няма да има и следа от това наводнение. Пак ще са си хубави и чисти плажове, водата - кристаална, почивката идеална. Това, ако се случи на нашето родно черноморие, ще има да си влачим негативите 2-3 години та и повече. Бил съм и на двете места, настаняваван съм от палатка до 4 звеездни хотели. Пич, тазликата е огромна. Чистотата на общата тоалетна и баня на къмпинг Каламици е по-голяма от колкото в 90% от 1, 2 и 3 звездни хотели по нашето черноморие, а и в страната. Недей сравнява България с Гърция. Различна природа, различно възпитание, тазличен манталитет.

    Коментиран от #9

  • 9 юрист

    2 2 Отговор

    До коментар #8 от "Посетител":

    “...Публикувано във факти.бг: Недей сравнява България с Гърция. Различна природа, различно възпитание, тазличен манталитет....“Аз съм точно срещу този начин на мислене! Кажете ми- как така става , че за “великите“ гърци, които уж са на “светлинни години“ като възпитание от нас, “простите “ българи, е недопустимо и под достойнството да ...си плащат данъците на собствената си държава? Или това е някаква нова форма на “демократия“, при която си съществува една държава, но гражданите й масово ОТКАЗАВАТ да си плащат данъците, а после реват, че държавата им е бедна?

    Коментиран от #10

  • 10 Посетител

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "юрист":

    Човече, докато работех по счетоводните кантори, т.е. до началото на тази година, имаше много хора и фирми, които не си плащат данъците в Бг. Факт е, че чуждесттранните фирми, дори и гръцките, бяха изрядни и плащаха много преди да е настъпил падежа. Това кой си плаща или не си плаща данъците, не определя как се отнасся към клиентите и чистотата на околната среда.
  • 11 Язе

    5 2 Отговор

    До коментар #2 от "юрист":

    Я кажи как се е вдигнала цената на шезлонга в Гърция като такава не е имала?И сега съм тук-слънчево,безпл.шезлонг,чист плаж,син флаг за плажа и др.Видях нашите курорти преди 2 месеца в подготовката за сезона-не копай в пясъка да не намериш тръбите отиващи в морето от заведенията.Най-добре да се изкъпеш в тоалетната чиния в хотела.
  • 12 Ох, Боли

    2 1 Отговор
    Ало, а за епидемията от салмонела през 2011 във Варна, какво ще кажеш? Колко деца се, разболяха, а? И детето на приятелката ми се прибра оттам с нея. Живуркай си във Варна засега спокойно, а като ти се родят дечица, пак ще си говорим. Нямам познат или приятел, чието дете да не се е завърнало от нашето Черноморие болно. Затова си ядем прясно уловените лавраци и ципури на Гръцкото Егейско или Средиземно море, а не лапаме вносни и замразени в центъра на Варна от така омразната ти Гърция.
    Плажове, колкото ти душа иска и със син флаг и с бял пясък, и с канеленочервен и с графитеносив, зависи къде, само със син флаг, обозначени плажове в Севрена Гърция има 50, а за цяла да не говорим... Цените на квартирите са същите като у нас. Но удоволствието от почивката съвсем различно
Новини по държави: