19 Юли, 2017 10:39 4 759 24

Китай не се шегува с телефонните измамници

  • телефонна измама-
  • присъда

Местен мошеник получи доживотна присъда

Китай не се шегува с телефонните измамници - 1
Снимка: Shutterstock

Телефонен мошеник, измъкнал с измама пари от ученичка, спестени за по-нататъшно обучение, получи доживотна присъда в Китай, предаде ТАСС.

Процесът, предизвикал голям отзвук в страната, приключи в източната провинция Шандун.

Случаят привлече обществено внимание, тъй като момичето почина от сърдечен пристъп на път за вкъщи, след като бе подало в полицията жалба за измамата. В делото бе посочено, че смъртта не е предизвикана пряко от действията на осъдения, но станалото е било истински удар за ученичката и наред с други фактори е причинило трагедията.

Основният подсъдим бе Чън Вънхуей, който през август миналата година се представил за служител от градското просветно управление и чрез неуточнена в делото престъпна схема измъкнал от момичето 9900 юана (1400 долара) - уж като дарение за малоимотни ученици.

Китай не се шегува с телефонните измамници

Заедно с Чън присъди от 3 до 15 години получиха още шестима телефонни измамници от същата банда. Те купували лични данни за ученици, а после ги ограбвали, като се представяли за служители от различни ведомства. От 2015 до 2016 г. натрупали по този начин над 560 000 юана (83 000 долара).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 MasterBoy

    40 1 Отговор
    В България да взимат пример!
  • 2 в държавата на ГЕРБ

    54 1 Отговор
    А тук бабички мятат пари от балкони и мрат от инфаркти и инсулти, а АЛОизмамниците са осъдени те и техните фамилии да живеят в огромни къщи цигански необарок да карат луксизни джипове и лимузини и да се давят в гнусно 30 годишно уиски !
    Въпрос на правосъдие и съдебен морал !
  • 3 Дидор

    7 24 Отговор
    Да ама в Китай е комунизъм-и вие ли искате така?

    Коментиран от #6, #7, #8, #10

  • 4 234

    26 0 Отговор
    При нас нещата ще се оправят, когато и нашата система заработи така. При такива престъпления, при кражби и грабежи трябва да се гледа не просто сумата, както прави нашия съд, а съотношението между откраднатото и статуса на лицето. Ако открадне кокошките на бабата с пенсия 100 лева е едно трябва да има по-тежко наказание отколкото ако вземе от богаташа 100 000 лева от сейфа му, които същият е нагласил за почивка на Карибите. За втория това са джобни пари, за първата начин да оцелее физически.

    Коментиран от #20

  • 5 гост

    22 3 Отговор
    У нас врачаните като пребиха момче на тротоара и то почина от инфаркт, съда взе очевадното решение, че жестокия побой няма никаква връзка с инфаркта и момчето, със или без побой, е щяло да умре точно в този момент, точно там, точно по този начин.
    После се чудете защо сме зле и защо се случват мизерии, дали трябва да се има доверие на МВР и съд и дали имаме каквито и да е права и защита в рамките на това пространство наречено родина.

    Коментиран от #17

  • 6 китаец

    30 1 Отговор

    До коментар #3 от "Дидор":

    Да, ако ще е законност и просперитет, искам китайски комунизъм. Ти каквопискаш? Да влезнат посред нощ при майка ти и баща ти няколко бутилки ром и да им разгонят фамилията ли?
  • 7 234

    28 1 Отговор

    До коментар #3 от "Дидор":

    Ами ако комунизъм означава ред, дисциплина, правосъдие, най-развитата икономика, ръст на високите технологии, световна хегемония и т.н. - защо не?
  • 8 Истината

    23 0 Отговор

    До коментар #3 от "Дидор":

    При нас като е мутренска,,демокрация,,да застанем в партер ли?Всички меки китки,адвокати и съдии на остров Белене,там им е мястото на тези защитници на циганските извращения с беззащитните възрастни хора...
  • 9 Дидор

    1 31 Отговор
    Абе вие не разбирате ли че това е комунистическа диктатура бе русофилци смотани.Да го осъдят мошеника ама не по комунистическите закони.Как така ще му дадът доживотна присъда за такова леко провинение? Вие сте комунисти като китайците.

    Коментиран от #12, #13, #15

  • 10 Пеньо

    7 3 Отговор

    До коментар #3 от "Дидор":

    Не искам комунизъм, но този закон ми харесва. Няма противоречие. Само путинистите и комунистите свързват добрите закони с диктатура.
  • 11 468

    10 0 Отговор
    Цаца четеш ли ? или броиш пачки под масата ?
  • 12 Трол

    13 3 Отговор

    До коментар #9 от "Дидор":

    Русофил смотан ще наричаш дреболията в междукрачието ти,когато не може да стане дори и "в имени родину". Засега си само обикновен лизач на краварски вимета.
  • 13 234

    17 0 Отговор

    До коментар #9 от "Дидор":

    Ти да не си телефонен измамник, че приемаш за леко престъпление да отнемеш на възрастен човек парите, които цял живот е пестил. Няма за лекарства, няма за ток, няма за вода. Какво му остава? Освен това за по-тежки престъпления в Китай също има наказания - разстрел на площада например.
  • 14 СИГОБАРА ИГОТОЧИ

    20 0 Отговор
    БРАВО....ДА ВЗЕМЕМ ПРИМЕР ОТ КИТАЙЦИТЕ.....

    ВСИЧКИ ИЗМАМНИЦИ...НА ВЪЖЕТО....КАТО ВИСНАТ ДВАМА ТРИМА....БАЯ НАРОД ЩЕ СЕ ЗАМИСЛИ ПРЕДИ ДА МАМИ....
  • 15 Еее

    15 1 Отговор

    До коментар #9 от "Дидор":

    Аз съм комунист и съм горд с това.
  • 16 Дидор

    0 22 Отговор
    Аз ако съм като тоя осъденият човечец,ще сигнализирам всички Организации за правата на човека-даже до САЩ ще стигна-неможе да ме съдят комунистите долни.Ще вдигна на крак всичките Неправителствени организации по света и тогава ще ги видим тези комунисти как ще ме съдят те.

    Коментиран от #18, #21, #23

  • 17 Бай Иван

    4 5 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Точно тогава съда проработи както трябва.Защо заради едно пишман каратистче което си е виновно на 105 % да страдат 2 невинни човека?
  • 18 Бай Иван

    8 2 Отговор

    До коментар #16 от "Дидор":

    Ти да не си Иво Минджев,че само гадни комунисти са ти в главата?
  • 19 стоян

    1 10 Отговор
    Какво общо има с Българските Руските и Китайските комунисти Нашите и руските са най корумпираните То затова сме и най бедни заедно с Руснаците

    Коментиран от #22

  • 20 гост

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "234":

    Да, но у нас викаш МВР за кражба на гориво за 40лв и те ти казват, че няма да дойдат понеже сумата била малка. У нас дребните джебчии не ги преследват, дори и да ги хванат само ги регистрират и това е. В САЩ за обир на магазин, било то и един шоколоад да откраднеш, могат да те вкарат в затвора. У нас е свободията, да идват повече криминални, ако може араби и сомалийци, те не работят така или инак.
  • 21 Гост

    7 0 Отговор

    До коментар #16 от "Дидор":

    Всички тези НПО-та дето си изброил могат да виреят само в колониални територии като нашата, за да дестабилизират реда в колонията допълнително. Но в Китай могат само да въздействат на някой голям член (не от закона).
  • 22 ААА

    4 1 Отговор

    До коментар #19 от "стоян":

    За да наричаш някого комунист ,трябва да ти е известно , че притежанието на частната собственост и средствата за производство ,определят дали системата е комунистическа или капиталистическа. А капитализма може да бъде тип Бан Гладеж, Латиноамерикански , колониален , и развит. В България няма комунизъм от поне 25години собствеността е преразпределена ,върната или открадната от бившите комунисти , в това число и подарена на външни "инвеститори" . Та си избери между първите 3 дето съм изброил ,какъв точно капитализъм сме.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Кики

    2 2 Отговор
    Нормална и заслужена присъда за соц.страна. В С.Корея почти сигурно ще получи смъртна присъда! Там разбира се няма как да се случат подобни неща, защото живота е съвсем друг.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания