31 Юли, 2017 20:45 1 760 17

Осъдиха мъж, оспорващ нацистките газови камери

  • австрия-
  • нацисти-
  • присъда

Той е осъден на 12 месеца затвор

Осъдиха мъж, оспорващ нацистките газови камери - 1

Съд в Австрия осъди мъж, който твърди, че масовото избиване на евреи по време на Нацистка Германия е било измислица, съобщи The Star.

Присъдата е издадена в град Фелцкирх. Мъжът е на 34 години. Неговото име обаче не се съобщава.

Той е бил осъден на 12 месеца затвор. Освен това ще трябва да изплати глоба от 12 000 евро.

Обвиняемият е публикувал статии в социалните мрежи. В тях той твърди, че масовото избиване на евреи в газови камери по време на Втората световна война е измислица, за да може Хитлер да изглежда зле.

Мъжът призна, че статиите са писани от него. Смята се, че той е нарушил антинацистките закони в страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ......

    28 1 Отговор
    Бял да не си в днешно време, 'сичкото резак на света все жертви се барат...
  • 2 Кики

    12 11 Отговор
    Странни неща може да се чуе и види в днешно време. Един казва, че е Хитлер, друг казва, че избиването на евреите е инсценировка, трети казва, че Сталин щял да нападне и превземе Европа... и най - странното е, че има хора, които вярват в тези неща!

    Коментиран от #4

  • 3 Карли

    9 8 Отговор
    Сталин е щял да нападне Европа.
  • 4 стоян георгиев

    4 5 Отговор

    До коментар #2 от "Кики":

    тва че сталин е щял и е нападнал европа е безспорен факт.те с хитлер си я разделят.сталин напада литва,латвия,естония,полша ,финландия и румъния ,които частично или напълно окупира.

    Коментиран от #6

  • 5 jp power

    4 2 Отговор
    Ако кажа , че не вярвам в исус, чифутите дали ще ме съдят???
  • 6 Абе ТО

    11 2 Отговор

    До коментар #4 от "стоян георгиев":

    Той Сталин е щял и Марс да нападне-ти щащо си го пропуснал това?.. Много сте смешни с това "щял". --Запомни едно господин ТО--историята не търпи думите "щял"..имал намереня...искал..и т.н...

    Коментиран от #8

  • 7 filo

    9 1 Отговор
    Дядовците на тези, осъдили този човек са лизали г....а на Хитлер, а и внуците щяха да го правят, ако Хитлер беше спечелил войната.
  • 8 стоян георгиев

    4 7 Отговор

    До коментар #6 от "Абе ТО":

    прочети добре,кво съм писал-щял и е нападнал.демек го е извършил,което е абсолютен исторически факт,може да го провериш в нета.както винаги пак се изложи милиционерче!
  • 9 Диди

    2 6 Отговор
    Стоян е прав за Сталин,а сега това много се иска и от Путин.

    Коментиран от #12

  • 10 А.Х

    9 1 Отговор
    Това че мислиш че някой факти за газовите камери са изопъчени не те прави нарушител на антинацистките закони.Ако си помисля нещо за Памела Андерсон и утре го публикувам трябва да очаквам австрийския съд да ме осъди за изнасилване.Нали свободата на словото идва от вас господа.

    Коментиран от #13

  • 11 Тях червеното знаме роди ги

    5 4 Отговор
    Няма газови камери а ЧИФУТИ,КОИТО СЪЧИНИХА ФАЛШИВАТА ИСТОРИЯ за "лошият ХИТЛЕР" Кланяйте се сега на мамона и пейте с възхвала песните на ЧЕРВЕНИЯ ЕВРЕЙСКИ ИНТЕРНАЦИОНАЛ !
  • 12 гост

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "Диди":

    Предполагам ти го е споделил на ушенце? А каза ли ти защо толкова иска да напада Европа?
  • 13 Луфтвафе

    3 1 Отговор

    До коментар #10 от "А.Х":

    Така говориш, ама не е вярно! Законът е написан така, че заради самото отричане на Холокоста ще бъдеш съден и осъден. Повечето развити държави в света имат заложени подобни наказания за подобните действия. Един вид, нямаш дори право да разсъждаваш над проблема имало или нямало е Холокост. Щом те съдят за отричане, значи е имало и точка.

    Лично аз се рових доста в специализирана литература и разминаванията между официалните твърдения на историците и действителността е очевадна. Имало е доста евреи, които подкрепят идването на Хитлер на власт. Бил е създаден дори специален еврейски батальон, а самият Хитлер непрестанно говори за "окончателно решение", без дори еднократно да заяви, че ще унищожава някакви евреи. Налице са и доста връзки с богати еврейски банкери и магнати преди всичко от САЩ и Великобритания, което не говори за брутален антисемитизъм.

    Официалната версия обаче е неоспорима. Нямаш право да мислиш и нямаш право да говориш.

    Коментиран от #15

  • 14 КЮНЕЦ

    1 1 Отговор
    ЦИГАНИ
  • 15 стоян георгиев

    0 2 Отговор

    До коментар #13 от "Луфтвафе":

    явно нищо не си проверил има поне милион документа и много милиона разказа на очевидци за холокоста.жив пример са ти евреите от тракия и македония които българската държава извозва към лагерите на смъртта от тях няма отселял ни един ,иначе прочети щом те интерасува за комференцията във ванзее.ето ти линк.
    https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0%B0%D0%BD%D0%B7%D0%B5%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%B0_%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%84%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%BD%D1%86%D0%B8%D1%8F
  • 16 БолгАрия

    0 1 Отговор
    Ха-ха! Та това си чист "фашизъм", ако не мислиш каквото ние искаме да мислиш - затвор! Има народи, които водят хилядолетна война срещу арийското население и целта им е да го изтрият от лицето на Земята, за жалост почти успяха...
    Нека позная, всички книги, написани в подкрепа на тази идея, са били изгорени, нали?
  • 17 ЗАЩО

    0 1 Отговор
    , като ги е оспорвал са то осъдили? Ако ги беше подкрепял , сигурно щяха да го похвалят ? Така ли ??
Новини по държави: