Last news in Fakti

8 Август, 2017 11:10 8 242 2

Морски бълхи нахапаха до кръв краката на 16-годишен (ВИДЕО + СНИМКИ)

  • морски бълхи-
  • ухапване-
  • море-
  • залив-
  • австралия-
  • плаж

Австралийски тийнейджър бе приет в болница, след като беше ухапан от множество „морски бълхи“

След изморителен футболен мач в събота вечер 16-годишният Сам Канизай решил да потопи краката си в морския залив на Брайтън Бийч в Мелбърн, за да се разхлади. Тийнейджърът седял във водата за около половин час.
Когато излязъл обаче забелязал, че краката му кървят обилно в областта на глезените.


„Когато се прибра у дома целите му крака бяха в кръв. Опитахме се да отмием кръвта с вода, но тя продължи да тече, нищо не можехме да направим да я съсирим.“, каза бащата на Сам пред Би Би Си.
Разбира се родителите веднага потърсили експертно мнение и откарали сина си в спешното. След като в две местни болници обаче не успели да дадат логично обяснение на разтревожените родители за състоянието на сина им, те решили да вземат нещата в свои ръце. Бащата отишъл на залива, където станал инцидента, и взел проби от водата, които малко по-късно връчил на морските биолози.

Очакваме резултатите от изследванията, които се провеждат в момента и искрено се надяваме, че синът ни ще се възстанови в най-скоро време.“, каза още бащата.
Преглеждайки пробите, морският биолог д-р Джейнфор Уокър-Смит каза пред австралийския вестник „Хералд сън“, че 16-годишният Сам е нахапан от лизиански амфиподи – морски бълхи, хранещи се плът.
Експертите твърдят, че подобни случаи са много редки и че няма причина за тревога.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: