Last news in Fakti

28 Август, 2017 10:43 2 554 22

„Ислямска държава“ действа и в... Сибир

  • русия-
  • сибир-
  • сургут-
  • терористи-
  • ислямска държава-
  • джихадисти

В Сургут беше извършено терористично нападение, което бе покрито от властите

„Ислямска държава“ действа и в... Сибир - 1
Снимка: БТА/ AP

Джихадистката групировка „Ислямска държава“ има терористични клетки на много локации по света. Оказа се, че терористите са пуснали пипала дори в Сибир.

По-рано през този месец в град Сургут беше извършено терористично нападение. 19-годишен мъж атакува с нож случайни минувачи. „Ислямска държава“ пое отговорност.

Случаят обаче няколко дни беше „на тъмно“, включително и по нареждане на местните структури. И докато световните лидери разпространяваха изявления след терора в Испания и Финландия, никой не говореше за Сургут.

Руснаците не искат да погледнат истината в очите – а именно, те не са застраховани от джихадизма. В града, който е административен център на Сиргутския район, живее голяма мюсюлманска диаспора, пише руското издание „Версия“.

Русия е враг в очите на „Ислямска държава“, защото нанася тежки удари по техни позиции в Сирия. Дори и в Сибир, пропагандната машина на джихадистите не спи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    13 28 Отговор
    А къде е нашта русофилнята, дет вечно плюе по евросъюза, че приютявали джихадисти ?? Да не мълчат кът дунди, а да започват да пишат обяснителните контролни и да озвучат днескашните опорни точки отпуснати от московитите.
  • 2 Kcaniba

    18 9 Отговор
    Ислямска Държава са си от вашите, тролня.

    Коментиран от #4

  • 3 Нарком

    7 7 Отговор
    Трябва да са нова порода ислямисти. Деянат на студ. Там всичко е безаналогово!
  • 4 кроко

    11 18 Отговор

    До коментар #2 от "Kcaniba":

    Аха, тролик-льолик, наште идат, ваште бягат, наште ваште ще натягат ! Вместо да тролиш по цял ден тук, слагай памперса и бегом в Сибир да воюваш с джихадистите.

    Коментиран от #7

  • 5 Реално

    25 4 Отговор
    Е как да е било покрито-=като даже тук имаше тази новина...Да не говорим,че по националните руски канали имаше преки новини със специално създадени горещи линии за повече информация.Ето даже обращението на кмета на гр.Сургут към съгражданите си по всички телевизии..https://youtu.be/rti58wpUSnk........Айде по-сериозно на такива теми-стига чрез евтини сензации да прикривате истинският проблем който е най-болезнен за Европа...

    Коментиран от #6

  • 6 кроко

    8 16 Отговор

    До коментар #5 от "Реално":

    Чети внимателно, беша покрито в смисъл, че руските медии не озвучиха, че това е теракт за който пое отговорност ИД, а го поднесоха , че уж сургутския миндил бил някакъв ненормалник с психически проблеми. Нооо, иначе по цял ден тръбяха по всички руски тв канали за подобните терактове в Брюксел и Марсилия, където нападателите също бяха застреляни на място

    Коментиран от #10

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Трол

    19 3 Отговор

    До коментар #6 от "кроко":

    Публикувано във факти.бг: че това е теракт за който пое отговорност ИД,
    За българския език съкращението, което направи в тази част от цитата е необичайно. Виж в украинския се използва точно по този начин! Та какво викаш Васик Атанасова, СерГей, Ксаниба и кроко, мислиш си за много умен ли? Простееш из форума и пръскаш кафяво навсякъде с глупостите си вместо да ходиш да освобождаваш Донецк и Луганск от рашъните. Дотук ли е смелостта ти хазарско производно?

    Коментиран от #12

  • 11 Пеньо

    3 14 Отговор
    Не ИД, но пак ислямизъм действа в цяла Чечения с одобрението на малкия орк!
  • 12 кроко

    4 11 Отговор

    До коментар #10 от "Трол":

    Алоууу Кики (Трол), мноу си ми смешен, кът са прайш на Авакум Захов, с тези твои предположения, не съм нито Васик. нито Серьогата, още по вече пък не съм пярнатия неграмотен русотрол Ксанибата. Ника ми е Кроко (КРасимир Огнев КОлев) освен това пиша ти на чист български език и не знам какво те кара да мислиш, че съм украинец . Само заради теракта ли, ми така съм го съкратил, но ти си разбрал какво искам да кажа, значи по твоята логика и ти си украинец и тогава и ти трябва да ходиш да освобождаваш Донецк и Луганск от русняците. Още нещо, вместо да дрънкаш врели некипели и да пръскаш наляво и надясно, оранжево-червени простотиии, ми кажи с коя част на моя коментар № 4 не си съгласен и къде не съм прав.
  • 13 Барчо

    18 4 Отговор
    Новината е тролене! Руснаците непрекъснато призовават за обща борба с тероризма по всички фронтове с всички, които имат желание. Като се започне от американците и се свърши и до най-малките държавици. Само че американците не щът, щото трябва да убиват собственото си произведение. Руснаците излъчиха преди двайсетина дни документален филм за Афганистан. В момента там се настаняват през Иран и най-вече през Пакистан джихадисти от ИД за постоянно. Американците нищо не правят по въпроса и там започват да се създават тренировъчни центрове, където ще се обучават джихадисти, които ще се реализират в европейските страни. В Русия също. Американската армия там от 16 години се занимава само с дрога. Статистиката го показва. За тези години са се увеличили над 20 пъти обработваемите земи с нарко посеви, а хванатата дрога е намаляла с пъти от началото на присъствието и там. Да не говорим, че преди когато там са били руснаците са конфискували за година толкова количество, колкото американците за 6 години. Така че може да си направите справки и след това изводите за какво работи там американската армия. И какво прави там изобщо? Сега плюс 8 те хиляди ще прати още 4 хиляди. А Тръмпито в едно от предизборните обещания беше казал, че ще изтегли войските от Афганистан!!! Е! Значи или е лъжец, или той не взема решенията и не е никакъв президент!!!

    Коментиран от #14, #16, #17

  • 14 кроко

    4 16 Отговор

    До коментар #13 от "Барчо":

    Цяла камара глупости си изръсил на ведъж, но по темата на тази статия, нищо ! Ке има рязане на копейкови хонорарчета.

    Коментиран от #15

  • 15 Барчо

    13 3 Отговор

    До коментар #14 от "кроко":

    Всичко е по темата. Прочети статията и гледай не само натовските новини. Монетата има и друга страна.

    Коментиран от #18

  • 16 Пеньо

    2 14 Отговор

    До коментар #13 от "Барчо":

    Имам натрапчивото чувство, че голяма част от хероина си употребил ти и си седнал да пишеш! Признавам, че ми е трудно да коментирам такава помия.
  • 17 Бесен Язовец

    4 10 Отговор

    До коментар #13 от "Барчо":

    То бива, бива пропаганда, ама бивол за мезе не бива. Сигурно са ти се свършили рублите , та си се престарал , ама яко.
  • 18 кроко

    1 11 Отговор

    До коментар #15 от "Барчо":

    Кое е по темата, нищо няма по темата ? ! Премълчаха ли руските медии, че теракта в Сургут е дело на ИД ? Ха кът си толкуз отворен, кажи : Защо го премълчаха ?
    Е, тогава кът отговориш, вече ще е по темата .

    Коментиран от #19

  • 19 Барчо

    11 1 Отговор

    До коментар #18 от "кроко":

    Коментар № 5 ми е спестил труда. Там има дори и линк към това за което питаш!!!!!! Даже не можеш да си представиш колко пълни новини имат руснаците. Не спестяват нищо, което си заслужава.
    За сега всичко добро!
  • 20 шшш

    7 1 Отговор
    нямаше да има никакви ислямски държави ,ако не бяха пипали Кадафи,Садам..а сега изроди ислямисти правят каквото си искат..МеРси на НАТО...
  • 21 123

    4 1 Отговор
    ЕВРОПА ПРЕВЗЕХА АЛАХАКБАРОВЦИ...КРАЙ...ЕДИЛ-МИНДИЛОВСКИ СВИНЕ СА НАВСЯКЪДЕ...САМО ИЗРАЕЛ МОЖЕ ДА ГИ СЪБОРИ...
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания