Last news in Fakti

2 Октомври, 2017 12:16 1 449 1

На Крит освободиха отвлечен бизнесмен

  • гърция-
  • крит-
  • михалис лемпидакис

От половин година Михалис Лемпидакис се намираше в плен

Отвлеченият преди шест месеца гръцки бизнесмен Михалис Лемпидакис беше освободен при спецакция на полицията, съобщава телевизия ЕРТ.

54-годишният Михалис Лемпидакис е бил открит с вързани ръце и крака в склад за употребявани автомобили на пет километра от град Ретимно на остров Крит.

Полицията е задържала седем души. Операцията, която е протекла при пълна секретност, се оценява като перфектна. Похитителите, които след отвличането на бизнесмена бяха поискали откуп от 30 милиона евро, са заловени, докато са спели.

От седмици силите на реда са били по петите на престъпниците. Те са ги наблюдавали денонощно.

Премиерът Алексис Ципрас в профила си в Туитър поздрави полицаите. Той не пропусна да припомни, че това е визията на правителството за нашата визия на ефективна полиция срещу организираната престъпност. Освен това тя е настроена приятелски, а не арогантно към гражданите.

Михалис Лемпидакис е бил прегледан от лекар. Той е имал следи от насилие, но това няма да му попречи да се върне към изпълнението на служебните си задължения.

Предприемачът беше отвлечен на 30 март. Първоначално полицията намери само изгорелия автомобил на предприемача.

Първоначалният откуп беше за 200 млн. евро. По-късно той беше намален до 30 млн. евро.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дикембе Мутомбо

    2 0 Отговор
    Егаси държавата отново!

    А, не - то не било у нас. Е, другаде може...

    Нали така, мрънкачи!
Новини по държави: