14 Декември, 2017 20:41 1 912 0

Ужасяваща трагедия на пътя във Франция

  • франция-
  • катастрофа-
  • автобус

Най-малко 4 деца загинаха при сблъсък между влак и училищен автобус край град Перпинян

Ужасяваща трагедия на пътя във Франция - 1
Снимка: Shutterstock

Най-малко 4 деца загинаха при сблъсък между влак и училищен автобус недалече от град Перпинян в Южна Франция. Новината съобщи френското вътрешно министерство, цитирано от световните агенции.

Деветнадесет души са ранени, от които 7 са с опасност за живота. Жертвите са измежду пътниците в автобуса, който превозвал деца на възраст между 13 и 17 години.

Катастрофата станала на железопътен прелез тази вечер в Мийас, до френско-испанската граница.
Министърът на транспорта Елизабет Борн описа в Тwitter сблъсъка като "ужасна катастрофа" и добави, че веднага тръгва към мястото - на повече от 850 км южно от Париж.

От офиса на областния управител на Перпинян и от националната жп компания засега не коментират причините за катастрофата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: