Last news in Fakti

22 Септември, 2018 20:46 3 236 12

За 185-ти път откриха Октоберфест (ВИДЕО)

  • октоберфест-
  • бира-
  • фестивал-
  • германия-
  • мюнхен
За 185-ти път откриха Октоберфест (ВИДЕО) - 1

За 185-ти път в Мюнхен беше открит Октоберфест (Oktoberfest). Тази година фестивалът на бирата ще се проведе от 22 септември до 7 октомври. Организаторите очакват той да бъде посетен от близо 6 милиона германци и туристи. Традиционно началото се поставя с церемониално „разбиване” на бъчва бира от кмета на Мюнхен Дитер Райтер, а първата халба (наречена mass) се дава на премиера на Бавария Маркус Зодер. В тазгодишната церемония по откриването участие взеха десетки хиляди баварци и туристи, които наблюдаваха парада на Theresienwiese.

За 185-ти път откриха Октоберфест (ВИДЕО)

Средно 7 милиона литра бира се изпиват по време на Oktoberfest. Цената тази година е по-висока – между 10.70 и 11.50 EUR за литър. Всеки, който изпие халба бира, може да купи чашата като сувенир. Въпреки тази възможност на миналогодишния фестивал са регистрирани близо 120 000 опита за кражба.

„Кехлибарената течност” се разлива в 14 огромни шатри, построени специално за мероприятието. Между тях има павилиони на малки пивовари. Съдържанието на алкохол в бирата е около 6%, което е малко по-високо от пивото, предлагано в магазините.

Посетителите ги очаква наситена културна програма – изпълнения на музиканти от цяла Германия, шествия на пивоварите, модни ревюта, атракции и танци.

На Oktoberfest има традиция да помагат на гостите да си намерят спътник в живота. Дами в традиционни баварски костюми, които биха искали да се запознаят с мъж, залепват емблема с лъв на лявата страна на престилката си, което означава, че са „свободни”. Ако емблемата е на дясната страна, то означава, че жената вече си е намерила партньор и е ангажирана.

Особено важно за посетителите на Oktoberfest е да си пазят вещите. Над 4000 предмета са загубили участниците във фестивала миналата година. Сред тях са били туба, детска количка, две гребла. Освен това посетителите винаги забравят инвалидни столове и изкуствените си челюсти, както и дрехи, смартфони, ключове, документи и очила.

За 185-ти път откриха Октоберфест (ВИДЕО)

И през тази година, както и миналата полицията е особено бдителна. Пред Theresienwiese са поставени допълнителни бариери, на входа се оглеждат личните вещи. Властите молят посетителите да не идват с големи части, раници. Влизането с детски колички е разрешено до 18.00 ч. местно време.

За 185-ти път откриха Октоберфест (ВИДЕО)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 от мен да мине

    14 0 Отговор
    Щом се налага, ще пия една бира! Ще се прежаля!
  • 2 Бесен Язовец

    9 11 Отговор
    Германците гният, ни разправяха рублерастите !!

    Коментиран от #4

  • 3 CynthiaWilson

    0 13 Отговор
    Аз правя над $ 7k на месец, работещи на непълен работен ден. Продължих да чувам други хора да ми кажат колко пари могат да направят онлайн, затова реших да го разгледам. Е, всичко беше вярно и напълно промени живота ми.

    Това е мястото, където започнах...>>>>> Ecash10.COM
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Цеко сифоня

    3 1 Отговор
    Абе откриването - добре. Ама закриването каква гньъс , смрад и отврат е... мани мани.
  • 9 Хайл

    2 0 Отговор
    Казвали са ми,че там текът реки от урина по улиците...

    Коментиран от #10

  • 10 СссереМ

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "Хайл":

    Като у вашата махала ли?
  • 11 Кълвач

    4 1 Отговор
    Октоберфест е е през септември , а Октомврийската революция през ноември!!! Уродска им работа!
  • 12 MGewehr

    0 0 Отговор
    Един ден може да пожертва човек да види за к`во ст`аа въпрос, иначе пълна простотия и след 4-5 часа настъпва скука и еднообразие! В Германия да пиеш наливна бира стана ЛУКС!
Новини по държави: