Last news in Fakti

30 Септември, 2018 09:06 2 670 6

Изригна вулканът Попокатепетъл

  • попокатепетъл-
  • изригване-
  • вулкан-
  • мексико-
  • мексико сити

Няма реална опасност за населението в Мексико

Изригна вулканът Попокатепетъл - 1
Снимка: БТА/АР

Вулканът Попокатепетъл, намиращ се в южната част на Мексико, изригна, изхвърляйки огромни кълба от дим и пепел на повече от три километра в небето, предаде ДПА. Няма опасност за местното население.

Мексиканските власти предупредиха местните граждани да предпазват носа и устата си, когато излизат навън.

Разположен на около 70 км югоизточно от столицата Мексико Сити, Попокатепетъл е един от най-активните вулкани в страната.

На 21 декември 1994 г. 5426-метровият вулкан изхвърля газ и пушек, който се разнася на радиус 25 километра. Активността кара околните градове да се евакуират, а учените да следят отблизо за възможни изригвания. През декември 2000 г. отново са евакуирани десетки хиляди души, а малко по-късно е регистрирано едно от най-мощните изригвания на вулкана за последните няколко хиляди години.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коко

    0 2 Отговор
    Иииии от кога го чакам
  • 2 Господ

    3 0 Отговор
    Това е само ранно предупреждение. За глобалистите, Меркел, Бауерови, Майерови, Пассита, Борисовци,. Юрокомисарите, африкански, арабски, афгански и други прелюбодейци. Истински възмездието ще започне, ако не спрат да карат тук други народности, ако не спрат да ограбват геноцидират с раздути цени на газ, гок, данхци и всякакви ковсрства Бългафите. Предупреждение и за законотворци, магистрати, военни, полицаи, чиновници да не допускат грабежа и геноцида над българите, дори от българи и други. Ако това не спре ще дойде и възмездието. Какво би останало от техния Нов световен ред е трудно да се предскаже, защото буквално ще изчезнат континенти и ще изплуват носи. Търпяно е хилядолетия, но времето изтича. Ако не се спрете, потипа ще изглджда разходка с яхта прд бъдещего. Много българи също сършат геноцид над гози народ. Ако не спрат ще дойде момент ще изгорят с ада буквално, не след смъфтта. Искам да предуоредя, за последно, защото държавниците, лъжат, крадатжи рушат този народ. Те са престъпници, че се подчиняват на чужди вредни заповеди за облаги. В рамките на миг планетата може да се превърне в ад и хаос. Те не чуват молбите на Правдата, да спрат с геноцида, не пуват писъците на невинно пострадалите. Но собственните си писъци преди да умрат ще чуят лтлично. Не би ги спасило ни оръжие, ни армии. Защого греховете им са много и трябва да ги платят. С живота си... Те погазиха често Правдата, с алчните си очи. Няма

    Коментиран от #5

  • 3 Господ

    2 3 Отговор
    Нямат милост към невинните ограбени и убити. И за тях милост нямажда има. Премиера е лъжлив сложилбе портрет на Йисус и мисли, че е хриистиянин и му вярват? И Йисус няма да го спаси ако не спрат с геноцида над бългафите.... От тях зависи. Акл Мдркел и другите не спрат с ликвидирането на европеидната раса и заселват масово други, ще бъде заличено това и живота на планетата ще започне отначало. Това е сддмата подред човешка цивилизация. Ще е жалко, да започва осмата...
  • 4 Господ

    4 1 Отговор
    И трябва да се съкрати излишната паразитна бюрокрация с тази държава. Назначени на този и онзи човек, само искат пари, а не произвеждат. Социалистическата система се разпаднацот тях, от аразитите, искащи, а не създаващи благата. Ако така продължат ще унищожат този народ и ще трябва да се заличи и държавата. Тя бе отредена за Българите, но политици като Борисов ги ограбват, съсипват, подаряват а на евреи и други. Един ден, тя може да бъде цялата унищожена, тя не бе дадена за евреитте, а за българите. Мислите се с охраните си от НСО и други за НЕДОСЕГАЕМИ? Търпяни сте, но не сте недосегаеми. В космоса недосегаеми няма, освен един, - Пъфвият и още едно друго същество от бездната. Останалите са творения.
  • 5 бай Иван

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Господ":

    Много те моля Господи преди да публикува нещо най-напред го прочети и си поправи грешките.Бързата работа е срам за майстора.
  • 6 Пръдльо

    1 0 Отговор
    дай боже , и към България
Новини по държави: