Last news in Fakti

13 Октомври, 2018 11:11 35 603 44

Италия с по-строги мерки за БГ номера на коли

  • италия-
  • българия-
  • автомобили-
  • номера

Ограничения

Италия с по-строги мерки за БГ номера на коли - 1
Снимка: Shutterstock

Строги мерки срещу неправомерното използване на български номера в Италия, обеща италианският вицепремиер и министър на икономическото развитие Луиджи ди Майо. Целта на намесата на правителството е намаляване цените на автомобилните застраховки в някои зони на Италия, където са „наистина неприлични”, поради което местните използвали български и румънски номера, пояснява „24 часа”.

В Италия цените на застраховките са различни в различните градове, тъй като се определят от нивото на инцидентите с автомобили в тях. „Въпросът със скъпите автомобилни застраховки е нещо, което вземам присърце и работя за това, да се намалят разходите в някои зони на Италия”, каза Ди Майо.

Според него движението „5 звезди” ще представи проект за правителствен указ, предвиждащ въвеждането в някои зони на Италия на задължението за намаляване на цените. „Тук има някои, които използват български и румънски номера, за разлика от честните хора, които плащат застрахователни полици, неприлично високи в някои зони”.

Проблемът е, според Ди Майо, че българските и румънските полици струват много по-евтино във въпросните две страни. „Ако обаче те ми налетят с колите си и трябва да плащат обезщетения, тези застраховки нямат покритие, с което да осигурят колата ми. Затова ще затегнем мерките срещу чуждите номера, особено тези от Източна Европа”, обеща Ди Майо.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Borislav Popov

    32 46 Отговор
    Даже не знам какво да напиша по този повод ! Добре, хайде пак Слава Путин Слава Росии !!

    Коментиран от #12, #25

  • 3 Dobrомир

    119 6 Отговор
    Е как да нямат покритие бе бастуни. Валидна е Бг-ро в италиа толкова, колкото италианската в България-Румъния

    Коментиран от #8, #16

  • 4 леле

    109 17 Отговор
    Това си е жива дискриминация.Егати ЕС.

    Коментиран от #41

  • 5 Бочко

    109 8 Отговор
    Вие четете ли изобщо текста?! Какви туристи ви гонят, каква дискриминация?! Става въпрос за МЕСТНИТЕ с наши и румънски номера...също като тукашните баровци, които живеят и карат кола за 200 бона тук, но са с номер от някое немско село и не плащат никакви данъци...

    Коментиран от #7, #26

  • 6 Италия

    115 14 Отговор
    В Италия живея, карам кола с бг номера. Исках да си сложа италиански номера и ми поискаха 3300€ за застраховка на година! Аре бегай

    Коментиран от #21, #31, #36

  • 7 Италия

    52 11 Отговор

    До коментар #5 от "Бочко":

    Нищо не могат да им направят, щото колите им са под наем отдадени от български и румънски фирми.

    Коментиран от #17

  • 8 гост

    44 12 Отговор

    До коментар #3 от "Dobrомир":

    Е нали трябва да каже нещо , ако имаше законов начин отдавна да са ги забранили , това пак са "пожелателни" изцепки !! Обаче по-скоро проблема е , че има вече много автокъщи специализирани в реекспорт на РЕГИСТРИРАНИ автомобили и това значи само едно , гражданската в България до година две ще стане минимум 500-600 лева !!
  • 9 оп саа

    65 11 Отговор
    Опааа кво става ЕС,нещо на дискриминация ми мирише.Къде е свободното движение къде са равните права???
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 тоя

    33 8 Отговор
    И тоя вицепримиер на Италия ще го сменат до няколко месеца.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Borislav Popov

    3 5 Отговор
    хахахахахахаахах
  • 15 Русофил

    41 6 Отговор
    Нале уж за това ни вдигат гражданската, заради джигитите дето правят щети в чужбина. Сега пък там не важели?
  • 16 ganio

    33 9 Отговор

    До коментар #3 от "Dobrомир":

    Българската застраховка е валидна навсякъде в ЕС, но само при условие че посещаваш съотвената страна, а не пребиваваш там постоянно.
  • 17 Mогат да им направят

    20 4 Отговор

    До коментар #7 от "Италия":

    Въобще не си мисли,че не могат. Не са се заели и затова не са го направили. Много лесно те проверяват и разбират спрения дали е сезонен работник, постоянно пребиваващ в Италия и работещ . Не могат да те проверят единствено,ако си на черно в Италиа ,но тав губещият си ти. А глобата бързо ти я пишат.Не се съмнявайте в това. Не можели нищо да направят-това може да го напише някой д Ибил ,който по ццял ден е пред компа и бездейства

    Коментиран от #19, #42

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 ganio

    16 2 Отговор

    До коментар #17 от "Mогат да им направят":

    Дори и да работиш на черно пак могат да го разберат. Например спират те в 7:00 сутринта, а ти и спътниците ти са облечени в мръсни работни дрехи(ако си черноработник като Хасан или Yavuz например).
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Тина

    20 0 Отговор

    До коментар #6 от "Италия":

    За ТИР ли става въпрос? Защото за Мерцедес 177 коня плащаме 1300 евро на година.... За камиона с ремаркето 3300.Нека има конкретика! А може би сте с Ферари?
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 ganio

    3 3 Отговор

    До коментар #22 от "Гербераст":

    Ако теб те смятат за такъв, то се дължи на твоето възпиитание, среда и липса на образование или специални умения.

    Коментиран от #27

  • 24 италянеца

    4 1 Отговор
    какво им пука имат високи заплати ще плащат
  • 25 SouljaBG

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Borislav Popov":

    Това е повод в БГ застраховките да скочат двойно.... Минимум! Да сме живи и здрави!
  • 26 Ами какъв е проблем ма

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "Бочко":

    Да кара какво то ще ако иска дакара и Елените на дядо Коледа стига да няма адрес постоянен да си ебе майката при мерно Германия забраняват българските номера или нямаш регистрация или имаш регистрация но си плащаш данъци тук и си караш пак със българските си номера няма проблем ама трябва да плащаш
  • 27 Гербераст

    5 1 Отговор

    До коментар #23 от "ganio":

    Виж си образованите депутати ,,по са глупави от циганите
  • 28 Morgoth

    8 3 Отговор
    Вземайте мерки, защото заради тия тарикати нашите застрахователи плащат огромни обезщетения извън България, а това накрая се трупа на нашите полици ГО, които не само растат всяка година, но и смятат да ги направят 4 пъти по-високи, за тези дето КАТ ги били снимали на някоя хранилка.
  • 29 Случаен

    9 5 Отговор
    Като искате да живеете и работите в Италия си плащате 1200 Евро застраховка Ако не обратно в БГ. Ако пребутвате балкански номера на властите може и да се простите с бараката. Но трябва да го духат и тия къде правят фалшиви технически прегледи в БГ на коли които не излизат от Италия
  • 30 Малко информиран

    14 4 Отговор
    За да не страдат нормалните българи в България, тия кретени от Брюксел трябва да накажат корумпираните власти в България които позволяват да се извършват фалшиви технически прегледи. Защото на всеки две години въпросните тарикати трябва да си докарат бараката за преглед, но никой не го прави защото струва 800 Евро отиване и връщане. Африканските негри започнаха да се движат и те с Български коли. Къде да изпратя снимки. Срам и позор за България и нормалните Българи
  • 31 Коментатор

    9 4 Отговор

    До коментар #6 от "Италия":

    Ми нали си тарикат и искаш да живееш в Италия, защо не искаш да прящаш тогава?

    Коментиран от #37

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Коко

    2 1 Отговор
    Човека е прав аз живея във франция и така нарече на гражданска тук е доста по скъпа от бг и тук като видят бг кола с българска гражданска се цупят дори сам имал случаи ми кказват че не може така и се принудих да си взема кола с френска регистрация
  • 34 На българина му дай далавера.......

    3 2 Отговор
    На западняците им омъзна от българи и румънци с тяхните бай Ганьовски номера и чалъми..............Италианците са прави , щом си избрал да живееш в дадена държава и да се възползваш от тяхната социална среда ще трябва и да живееш по техния начин.......

    Коментиран от #38

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 и аз да кажа

    6 0 Отговор

    До коментар #6 от "Италия":

    Не знам какъв автомобил караш (Бугати? Ламбо?).. Но аз имам три коли - Ауди А6, Ауди Q7, Волво XC90 - както се сещаш висок клас достатъчно мощни автомобили... (обща мощност малко под 700 коня всички) Годишната ми застраховка общо е точно 2440 евро в включено частично каско (кражба, палеж, стъкла, помощ на пътя в цял ЕС и т.н. не покрива щетите, които сам нанеса, т.е за това е "частично")... Може би защото от 10+ години не е имало ПТП с нито един от автомобилите с въпросни полици (но и нова полица да е... че синът ми поиска автомобил, като навърши 18 и съм му обещал една "женска" А4-ка 143 коня - чиято застрахователна стойност за "нов шофьор под 26" е 1055 евро / година.. Определено е по-скъпа дори и от осигуровката на Q-то ми.. Но за млади шофьори е по-скъпо.. но с четвърта кола ще мина 3300 на година..)
    По темата:
    Определено е по-скъпо от "родната" застраховка, но с по-малко късане на нерви. А и е трудно да карам всяка година по три автомобила до родината за прегледи и простотии.. Определено този закон е тотално антиеверопейски и определено дескриминативен.
    Тук е пълно с "оцеляващи" (предимно румънци) които карат евтини автомобили с румнъски номера. Тези хора нямат възможност да си плащат застраховката, защото предимно работят на "черно" - не са с постоянно пребиваване (поради отсъствие на документи) и са нещо като "туристи" - работят по 5-6 месеца в годината. За постоянно пребиваващите с чуждни номера определено е проблем и е ТОТАЛНА ПОМНИЯ подобно
  • 37 222

    1 0 Отговор

    До коментар #31 от "Коментатор":

    Koi e terikat be kompleksar
  • 38 Ани

    2 0 Отговор

    До коментар #34 от "На българина му дай далавера.......":

    Ква социална среда бе галфон ти бил ли си тук та да пишеш глупости аз съм тук от 7 години и едвам се справяме с жената ама то да говориш отстрани е лесно
  • 39 Валентин

    1 0 Отговор
    Аз имам фирма в Италия и карам монета лична кола с Бг номера ще ме глобят ли.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Даниел

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "Mогат да им направят":

    Един голям плюс от мен.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: