20 Януари, 2019 10:12 2 548 8

Слънчев бряг отново е най-евтин за британците

  • британци-
  • великобритания-
  • слънчев бряг

В изследването са включени 42 града или курорта по света

Слънчев бряг отново е най-евтин за британците - 1

Слънчев бряг отново е най-евтин за британците. Това установи проучване на Британските пощи, които всяка година публикуват изследването "Барометър на ваканционните разходи".

Според изследването дневният разход в българския курорт излиза 36.03 паунда. На второ място е Мармарис с 45.23 паунда. Португалският Алгарве отива на третото място с разход от 50.11 паунда.

Средно бутилка българска бира излиза на британския турист 0.74 паунда, едно кафе е 0.74 паунда, чаша вино - 1.23, а вечеря за двама с три ястия и бутилка наливно вино - 27.40.

В десетката влизат още Кейптаун, Коста дел Сол, Токио, Момбаса, Прага, Пафос и Бали.

Миналата година Слънчев бряг отново беше на първо място, но тогава общата сума на разходите беше 37.92 паунда. Мармарис, който преди година беше на пето място, е минал напред заради спада на турската лира.

"Кошницата" включва разходите за 1 кафе и малка бира, 1 бутилка минерална вода, покупка на слънцезащитен крем и репелент и вечеря за двама в 42 града или курорта по света. От България е включен само Слънчев бряг.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Само така

    10 4 Отговор
    Най хубавата почивка драги сънародници е в чужбина. Тишина и спокойствие. Няма батки със златни ланци, избиващи комплекси, няма да ти викат над главата цял ден ЦАРЕВИЦА ПАРИ , просто разликата е от тука до небесата.

    Коментиран от #3

  • 2 М.А.М.

    3 3 Отговор
    Ами то с тази инфраструктура кои и какви ще дойдат тук.Богатите туристи,да не са луди тук,да почиват.На другарите това им беше целта,защо им е културен туризъм!!!
  • 3 mediator37

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Само така":

    А колько струва...?
  • 4 NikNay

    1 1 Отговор
    Това е някаква скрита реклама на нес кафе. . . . . .
  • 5 onq s konq

    6 1 Отговор
    Слънчев бряг не е за спокойствие, това е младежки шумен курорт!
    Ходи в Обзор или Созопол като искаш спокойствие.А в чужбина е много по-скъпо, ама ходиш в евтини, западнали гръцки села и си мислиш че си в чужбина!Ако българските държавници имаха нещо в празните си кратуни, нямаше да си харчите парите в чужбина.
  • 6 ТОЧКАТА

    4 0 Отговор
    ...И това е най успешният ни икономически отрасъл!!!????...кофа за боклук,и просяците на британия ровят в него доволни.А българия си държи последното място по доходи....Ма то същото е и с тъпото Банско...едно село и няколко мутри процъвтяват за сметка на България....
  • 7 плешивия

    3 0 Отговор
    Абе хората ги интересува цената на пиячката и това че могат да бият камериерки безнаказано.Защо не пробват в друга държава тези пияници.Събираме боклук от цял свят и се хвалим
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: