Last news in Fakti

3 Февруари, 2019 08:45 17 308 35

Щутгарт се вдигна в защита на старите дизели

  • щутгарт-
  • дизел-
  • протест

От април в града няма да могат да се движат автомобили, които не покриват "Евро 5"

Щутгарт се вдигна в защита на старите дизели - 1

Стотици протестираха в германския град Щутгарт, обявявайки се срещу забраната за стари дизелови автомобили по улиците на града, предадоха световните агенции.

Местните власти наложиха ограничението в първите дни на януари, но удължиха крайния срок до април. Когато забраната влезе в сила, в Щутгарт ще могат да се движат само дизелови автомобили, покриващи стандарта за емисии „Евро 5“.

До радикалната мярка се стигна, след като природозащитни организации се обърнаха към съда с искане за спиране от движение на този тип дизелови автомобили в германските градове, в които емисиите вредни газове надвишават лимитите за Европейския съюз.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Amix

    237 18 Отговор
    Евала.
    Голяма истерия със това замърсяване...
    Преди 20г. въздуха да не би да е бил по мръсен със старите автомобили и печките на дърва.

    Целия този шум се вдига умишлено, еврогейовете да наложат още по големи данъци за автомобилите.
    Сега и ГЕРБ тихомълком се мъчи да наложи нов данък за печките на твърдо гориво и постоянно се публикуват новини колко мръс3н бил въздуха...
    Създава се изкуствена паника и лека полека ви предразполагат със новите си закони...
    А като дръпнем чертата обикновенният човек ще плаща повече... Това е целта

    Коментиран от #4, #10

  • 2 НMN

    147 14 Отговор
    Зрее нова революция. Жълти жилетки в Париж, в Германия в Испания, в Гърци. Много са доволни са европейците от ЕС в този си вид.
  • 3 Ъщъров

    191 9 Отговор
    Изсичат се хиляди декари гори и после се Тръби- колко е мръсен въздуха!
    Иронично, но факт!
  • 4 Гост

    107 11 Отговор

    До коментар #1 от "Amix":

    Всеобщо известно е, че се печели от бедни, а не от богати!!! Т.е. богат богатите печелят от бедните. Така е било, така е, но няма да бъде така. Нещата се от променят, вече започнаха да се променят. Тъй като има несъоветствие между време и методи на управление, има и протести, преминаващи в насилие. Ще се увеличават. Обективна реалност.....

    Коментиран от #33

  • 5 ОТ ДИЗЕЛА

    99 5 Отговор
    те от горе ни пръскат всеки ден те за дизелите се хванаха
  • 6 Антиелектрика

    110 6 Отговор
    Значи и там имало мъже с топки, браво. Долу псевдо екологията и зелените престъпници! До вчера даваха субсидии за дизелите уж за борба с измисленото Глобално затопляне, днес ги забраняват и с диктатура искат да вземат парите на обикновените хора за електрички. Все едно хората умират от желание да се бутат в задръствания, за да ходят на работа. А негрите в Африка, които се множат като хлебарки и замърсяват повече, кой ще ги забрани?
  • 7 Порно

    90 3 Отговор
    Всъщност това е една линия на ограничения на свободата на движението на хората, масово следене и ограбване. Така например се готви замяна на винетки с тол такса за всички. Ще те задължат да регистрираш кредитна карта на номера на автомобила, и после се почват изчисления - толкова километра , натоварване на пътя, емисии на двигателя. Краен резултат - здраво скубане. От времето на Робин Худ е благородно да вземеш от богатите и да дадеш на бедните. Но в живота става обратното.
  • 8 гощо

    64 2 Отговор
    Търговски пинизи! Забранете едните и купете другите тцтцтцтцт
  • 9 vvvvv

    57 3 Отговор
    Бравооо. Събуждат се.
  • 10 Бат Вал

    17 78 Отговор

    До коментар #1 от "Amix":

    Специално за печките трябва да има по-високи данъци! Ако в един блок живеят тридесеет семейства, и три от тях са на дърва, останалите 27 семейства длъжни ли са да дишат тоя въздух? В селата е по-друга работата...

    Коментиран от #26, #29

  • 11 Щутгарт

    11 39 Отговор
    Стотици протестиращи не са Щутгарт. Наближава времето, когато авторите на такива фалшиви новини, наричащи се журналисти, ще ядат дебелия, търпението на хората няма да е безкрайно.
  • 12 ....

    74 5 Отговор
    А ние кога ще се дигнем? Днес е дизела, утре бензина в други ден за газ! Номера е ясен, някой трябва да ги издържа тези рантутници

    Коментиран от #13

  • 13 Прудльо

    19 6 Отговор

    До коментар #12 от "....":

    А ти кога смяташ да се вдигнеш?
  • 14 1122

    75 3 Отговор
    Един ядрен опит замърсява колкото целия свят да кара на дизел 3 години. Лицемери джендъри. За вас всичко е пари чрез данъци.

    Коментиран от #16

  • 15 газ53

    58 4 Отговор
    Автомобилните производители са в застой с продажбите.Затова са тези "еко"забрани.Целта е да се купуват нови коли.
  • 16 фдф

    67 2 Отговор

    До коментар #14 от "1122":

    Не е само това, изригването на един вулкан се равнява на десетки години човешко замърсяване, но екологията е страшен бизнес. Хиляди декари гори се изсичат, изхвърлят се тонове пластмаса, това са неща, които наистина вредят на планетата, но те някакси остават на заден план. По-важно е да накарат хората да купуват електрички за да върви бизнеса.
  • 17 1122

    80 5 Отговор
    към БАТ ВАЛ. Кое му е по другото по селата,че ти не ходиш там,това ли?Скъпи педерасчета и джендерчета стига сте плакали на чуждото умряло щото не знаеш де му е главата и де му е оная работа ,да не му плачеш на оная му работа.Стига с това замърсяване.До сега колите,сега печките,я да ви питам аз като се топлите на ток централите да не горят въздух бе сине майчин,нали и те горят въглища.Колко са тия на газ и вода.Като затваряха АЕЦ Козлодуй всички се радвахте.Някой запита ли се защо тая Кунева затвори централата без никой да е искал това?Защо дадохте въглищните централи на американците и сега 35 г. да плащаме скъп ток и да им дишаме пушека?Ама много ви пречат печките,а преди 1989г,когато всички се топлеха на дърва и въглища нищо не ви пречеше.Някой помислял ли е защо не се направи АЕЦ Белене? Тогава всички щяхме да се топлим на ток и нямаше да има пушеци. Ще ти дам едни данъци на тебе ,я се огледай колко предприятия работят в София,за това всички хора са се събрали там,не защото им се живее в София,а защото затвориха всички заводи из държавата и хората търсят работа.Много на важен се пишеш,кой знай от кое село си и ти,ама си голямата работа.Такива като тебе сме ги виждали,.Ти какво си направил за България през живота си?Нито в казарма си ходил,нито заводи си строил,но пък може да си участвал в тяхното разграбване,щом така лесно определяш съдбите на хората около тебе.

    Коментиран от #22, #32

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Той

    57 3 Отговор
    Смърт за 240-те хрантутника. Убиват нацията ни. Създават циганска държава. Не в затвора а смърт!!!

    Коментиран от #25

  • 20 ИВАН

    36 2 Отговор
    Нека да кажа специално за сухите дърва - те замърсяват съвсем малко, пренебрежимо малко, проблема е че има индивиди, които покрай дървата горят и пластмаси, гуми .. чийто пушек е наистина силно отровен

    Коментиран от #21

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 9876

    44 2 Отговор

    До коментар #17 от "1122":

    Напълно подкрепям! За приноса на нашето поколение, които вече сме баби и дядовци нищо не се говори!. Колко блокове и предприятия съм построил с РЪЧНО БЪРКАН БЕТО - нямат чет!. Ами студентските бригади? Беряхме домати в Плевенско 24-та ръка! Сега е по-лесно да се внесат от чужбина и дори е "модерно" да имат вкус на пластмасов киселяш! Можем да посочим 1001 причини за безогледната алчност в разграбването на Родината. Но май за повечето вече понятието "родина" е остаряло.... Нищо, животът ще ви върне към реалностите и щете не щете ще се върнете към изконните ценности.
  • 23 ТОЧКАТА

    42 0 Отговор
    Основен въпрос в СИСТЕМАТА е да се тормози мнозинството ,за да не гледа в канчето на малцинството ....ОЛИГАРСИ.
  • 24 Баце

    49 6 Отговор
    Нека Ви кажа нещо за печките на дърва: В Австрия, забележете Австрия, където са маниаци на тема екология и природа всички, които не живеят в големите градове, а в планината, близо до градовете се топлят на 80-90% на дърва, НО те задължително са:
    1. Законно купени, като за тях трябва да си платил еко такса, а тя отива за ново залесяване - фиданки и труд. И няма плащаш 1 кубик сечеш 3.
    2. Трябва да са сухи, много сухи поне на 1-2 години, тогава въобще не замърсяват, напротив.
    3. Няма краварски тецове, циментови заводи и леярни или Медет - Елаците.
    Тези производства се полагат на новите "източно европейски демокрации"
    Има и още но и това стига за който може да мисли.
  • 25 един

    1 2 Отговор

    До коментар #19 от "Той":

    Ей такива като тебе ги избират.
  • 26 Ппппп

    5 1 Отговор

    До коментар #10 от "Бат Вал":

    Ами оди на село бе там с въздухо пробле нема гражданино
  • 27 Маркетинг

    16 0 Отговор
    Зелени, какви зелени. Това е инвестиция отстрана на концерните. Ако няма забрана, кой ще купува нови коли. В Западна Европа не се минава преглед за 32 лв и на автомеханик няма как да оставиш 200-300 лв и да караш още една година. Ремонтите за брадва и 400-500€ се счита за евтино. Така че народната кола и останалите просо искат да притиснат средната класа да купува нови автомобили. Това е.
  • 28 гнида

    8 0 Отговор
    Сори , директиви от евросъюза , само еко , а щото сте развити почвайте да показвате как се спазват тези правила !
  • 29 Qwerty

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "Бат Вал":

    Тези другите с какво точно се топлят, или чакат на топлото от дървата.
  • 30 стоян

    11 2 Отговор
    А вулканите кой ще спре да изригват =вулканите не замърсяват ли =само от един вулкан излизат милиони тонове серен диоксит а ние плащаме данък за глобалното затопляне
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Гостенин

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    Винаги е имало протести.,бунтове и революции , но нищо не се променя.Неравенството остава ,защото хората само се раждат и умират равни.Но едни са по умни , комбинативни изобретателни ,трудолюбиви имащи
    късмет , и така в живота няма равенство.
  • 34 дизела е садо мазо

    1 2 Отговор
    Дизеловото картелче добре е промило мозъците на част от потребителите и е готово на всичко, за да си запази далаверата от бълващата отрови нафтова печка. Друга част са много наясно за какво става въпрос, но лаят в същата посока, защото са заинтересовани финансово под някаква форма и събират трохите падащи от картела. "Поздрави" и на трите групи (вкл. и картела-производител), това е началото на края, неизбежно е. Айде тия които лапат в различна степен някак е разбираемо да ръмжат за кокала, но останалите как може тая долна машина да ви харесва. Промиха ви мозъците, че харчели малко и така "пазели" от Глобалното затопляне, а всъщност изтровиха хората в населените места. Слепи ли сте какво излиза от ауспусите на дъртите дизели и какво въздействие има върху хората. За огромна радост в световен мащаб нищо не зависи от швабите (производители, правителство, общество) и тенденцията е необратима. Но то и в Германия се усетиха и пазарния дял на тоя боклук през последната година рухна. Тия протестиращи мазохисти са или идиоти или заинтересовани, няма да променят тенденцията даже и в Германия, да не говорим в световен мащаб. Бензин (или lpg, cng), бензин-хибрид, електрик - това е е градацията, другото е мизерия и никому ненужни ракови сажди и азотни окиси. Какъв мазохист трябва да си да ти харесва дизеловата кола..... Какъв садист трябва да си, като виждаш каква черна отрова бълват старите дизеляци (каквито са повечето у нас), че да ги защитаваш....

    Коментиран от #35

  • 35 _he_

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "дизела е садо мазо":

    Много интересно дали някога си управлявал и зареждал с гориво дизелов автомобил?
    Дали си забелязал, че ако сравниш два еднакви автомобила, управлявани по един и същ начин, но единия с бензинов, а другия с дизелов двигател, с еднаква мощност, дизелът изгаря ДВА ПЪТИ ПО-МАЛКО гориво. Интересно тогава от къде 4 л изгоряла нафта ще избълва повече вредни вещества от 8 л изгорял бензин?
    За сведение на "еколозите" в момента аз управлявам автомобил на метан, т.е. още по-екологичен!
Новини по държави: