Last news in Fakti

7 Юни, 2019 19:40 1 463 5

Протести и сблъсъци в Чили

  • чили-
  • протести-
  • учители

Демонстрации в Сантяго

Протести и сблъсъци в Чили - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Няколко човека бяха задържани, след като протести на учителите в Сантяго за по-добри условия на труд прераснаха в сблъсъци с полицията, съобщи NOVA ТВ.

Полицията използва водни струи и сълзотворен газ, за да разпръсне протестиращите. Над 45 000 души излязоха на улицата, искайки от правителството да реши проблемите в системата на образованието.

Демонстрантите също поискаха общините да платят дълговете си към тях и да премахнат опцията История, Физическо възпитание и Изкуство да бъдат предмети по избор.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Антифашист

    6 2 Отговор
    Президент на Речублика Чили към момента е бизнесмена Себастиан Пинйера, опонент на предишният президент от левицата Мишел Бачалет. Там където бизнесмените управляват, народа обикновено гладува.
  • 2 Говедарника

    5 1 Отговор
    защо си траят? Я санкции, конфискация на авоарите и златото и подкрепа и признаване на Манго Джери от Столипиново, който се обяви за нов президент на Чили! Там ЦРУ вече уби един законно избран президент - Салвадор Алиенде.
  • 3 фон Шницел

    1 6 Отговор
    Нали генерал Пиночет уж им вкара акъл ? Явно не. Като българите май са - кухи и прости. Техните даскали обаче много злобни.
  • 4 Не ги мислете

    4 1 Отговор
    Тия са на светлинни години пред повечето европейски държави. Вдигат се 45хил за нещо, на което в България едва се обръща внимание от апатия. Онзи народ не е като нашия - обезверен и газен от прости мутри и мафия.
  • 5 Гледач

    1 0 Отговор
    Е Сащ изпуснаха ЛАТИНСКА америка. Сега ще се правят преврати и цветни революции само да върнат загубените си позиции