Last news in Fakti

10 Септември, 2019 19:25 18 749 52

Мистериозна смърт на красавица в Турция

  • турция-
  • манекенка-
  • смърт-
  • софия ланшакова-
  • красавица

Родителите ѝ подозират, че тя е била убита

Мистериозна смърт на красавица в Турция - 1
Снимка: Instagram

Красива манекенка е загинала след мистериозно заболяване в Турция, а родителите ѝ подозират, че тя е била убита умишлено, за да вземат органите ѝ.

В началото на август 16-годишната красавица София Ланшакова заминава за Турция със семейството си. На деветия ден момичето се разболява, оплаква се от стомашни болки и е откарано в частна клиника, където я поставят на системи, макар и да има подозрения, че се касае за апендицит. В крайна сметка сърцето на София спира на два пъти и накрая умира. Когато тялото на момичето е върнато в Русия, родителите с ужас установяват, че то е без вътрешни органи, съобщава Блиц.

Нуртах Ари, директор на турската клиника, където София се лекува, твърди, че тийнейджърката е била откарана в болницата вече с перитонит и спасяването ѝ било невъзможно. Той твърди, че родителите се обърнали към лекарите твърде късно - преди това са дали на момичето активен въглен. Семейството на Ланшакова обаче обвинява лекарите, че София не е била адекватно изследвана и те не са забелязали, че има апендицит.

Всичко започва, когато на 12 юли София се оплаква от болки в стомаха, след като изяжда нарязан ананас за закуска. Майката Татяна в началото помислила, че дъщеря ѝ се натровила, затова ѝ дава активен въглен, но на следващия ден я води в клиника. Лекарите взимат кръв и установяват, че резултатите не са добри и решават да преместят момичето в друга, по-добре оборудвана клиника. По това време вече София се е влошила много, не може да ходи сама и дори да се движи. Родителите твърдят, че са изминали два часа, преди изобщо дъщеря им да бъде закарана до другата болница.

Според специалистите поставянето на нагревателен компрес върху стомах на пациент със съмнение за апендицит е сериозна грешка на лекарите - по този начин се увеличава възпалителният процес. Тялото на София е върнато в родния ѝ Красноярск с малко петно на корема с размери на монета. В същото време София официално не е имала никаква операция.

Майката Татяна твърди, че не е могла да получи никакви документи от лекарите за тестовете и лечението. Оказало се, че от тялото липсват матката и яйчниците на 16-годишната манекенка. В същото време лекари обясняват, че след спиране на сърдечната дейност отстраняването на органи за по-нататъшната им трансплантация е неподходящо.

Адвокатът на клиниката обвинява майката за смъртта на момичето и твърди, че 16-годишната София е отишла в болницата твърде късно, докато през това време ѝ давали ненужни хапчета. "Какви доказателства имат, че са изрязани някои органи? Да, аутопсията беше задължителна, защото детето почина в друга държава. Ако нещо липсваше, ако имаше някакво деяние срещу това момиче, щеше да бъде образувано наказателно дело."

"Ако семейството на Ланшакови не се извини, ще бъдем принудени да се обърнем към съда, за да защитим нашите права и интереси. Турските закони са много строги: тъй като майката не е следила детето си, доведено до такъв край - те чакат съдебномедицинска експертиза за образуване на наказателно дело срещу майката", коментира адвокатът на клиниката Ася Батчева.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Jonathan

    35 24 Отговор
    Едните комуняги, другите фесове, ха сега да видим нашите комунисти от коя страна ще са хо хо хо

    Коментиран от #20

  • 3 JPower

    60 56 Отговор
    Турция- лечение и туризъм...само шматките вярват,че в туркия може да се лекуваш!!!

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 kyky

    28 24 Отговор
    ха... че те по големи касапи и от българските лекари доящи нзок били... и после разправят че медицината в турция била напреднала едва ли не на извънземно ниво

    Коментиран от #30

  • 8 JPower

    43 41 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Манго, разбрахме, че живееш в колиба в някое помашко село. Туркия не е велика в медицината, по-точно в нищо не е велика. Обиколи света и ще разбереш. За теб градския битак в Одрин може да ти се вижда, като мол, но не е така!!! Туркия е тотал щета отвсякъде...чудя се на тия, които ходят там. Или са много бедни и отчаяни или са заблудени. Който нормален е отишъл в туркия, не повтаря!!!! Кво ми величаеш туркия, като докторите им са учили в България!!!

    Коментиран от #11

  • 9 евтина почивка

    30 10 Отговор
    Евтината почивка в Турция... хайде юруш към Турция.. българе!!
  • 10 Анти милиционер

    16 22 Отговор
    Руската гмеж обожава рязана турска бургия.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Българин

    68 30 Отговор

    До коментар #1 от "Erdoğan":

    Не знам защо сте му дали толкова минуси на човека, но наистина Турция е на светлинни години пред нас.
  • 13 Бай Яни

    33 16 Отговор
    Аве няма и 2 месеца, над 10 руски граждани си отидоха от белият свят в тази Турция бре, нещо взеха да си избиват летовниците тези малоумници. Добри специалисти, Дрън че пляс, мой познат след операция на път за България се влоши и си отиде млад😇. А и няма там нищо безплатно, докато не платиш нети обръщат внимание. На моят човек му взеха 20 000 и пак си замина. И къде ги сънуват тези хиляди, колко испратих държавата и колко са сега живите. Запита ите се и проверете сами.

    Коментиран от #15, #33

  • 14 JPower

    19 32 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    ""Времето е в нас и ние сме във времето"". Няма как да ме лекуват турски ""лекар"" с купена диплома!!! По-добре е да ме лекува някоя баба, да ми баее, от колкото да се лекувам в туркия!!!

    Коментиран от #17

  • 15 Барбаяни, абе от знаеш ли

    26 10 Отговор

    До коментар #13 от "Бай Яни":

    За тези два месеца колко милиона руснаци са посетили Турция? 6 милиона. Горе долу колкото е целокупното бгнаселение. А знаеш ли за тези два месеца колко българи се преселиха в отвъдното? В пъти повече от руснаците сторили същото в Турция...
  • 16 JPower

    10 14 Отговор
    Само да добавя, в туркия си лекувам само хемороидите и не при лекар с купена диплома а при Бай Онур с големия....шнур

    Коментиран от #21

  • 17 гост

    36 10 Отговор

    До коментар #14 от "JPower":

    Джанго,ще ти кажа нещо за последно😁
    за 2018 година 42 клиника в Турция са акредитирани по най-високите американски стандарти за качество и безопасност JCI.В частните университетски болници се предлагат възможно най-новите методи на лечение и лекарства.Лека вечер,за пореден и последен път!

    Коментиран от #23

  • 18 Природните закони не прощават

    28 6 Отговор
    Дори и в Турция, която е на светлинни години пред българия се случват нелепи инциденти. Вярно, на фона на огромното милионно количество туристи няколко бройки дори не влизат в статистиката, но е трагедия за близките им. Да не се случва на никой!!!!
  • 19 dan

    22 3 Отговор
    Жестоката истина е че имаш ли късмет ,ще живееш където и да те лекуват.Доста хора които вече ги няма се лекуваха в Турция.Колко много богати хора си заминаха.Дали не са опитали абсолютно всичко а? Пресен пример е Шумахер.Лекуват /обират/го най-големите светила в медицината и какво? Нищо!
  • 20 Гнида

    15 6 Отговор

    До коментар #2 от "Jonathan":

    Не е лесно да си простак , ако твоето дете умре там , ти ще викаш , че си гербаджия ли ? Много тъпо политизиране на темата !

    Коментиран от #37

  • 21 JPower

    9 12 Отговор

    До коментар #16 от "JPower":

    Мароооо, спри да пишеш от мое име....За хемороидите ти е виновен Хасан...така ти се пада,щом обичаш анадолски овчари.
  • 22 щматки

    2 19 Отговор
    българи и турци са боклуци
  • 23 JPower

    12 26 Отговор

    До коментар #17 от "гост":

    Ако някой арабин си купи Макларън, прави ли го пилот от Формула 1... Каквато и да е техниката на туркия, тия не знаят какво да правят.... Все едно да дам на маймуна котлон и да ми сготви манджа!!!!

    Коментиран от #26

  • 24 българин

    15 4 Отговор
    не говорете а помислете до къде я докарахме с нашето о плюване а да видим как да се оправим няма кой да мисли за нас.
  • 25 Краси

    20 8 Отговор
    Българските дипломи за више образование не се признават в р.Турция държат приравнителни изпити при което 90% от дипломите завъшилите в Бг си остават невалидни .

    Коментиран от #27

  • 26 гост2

    2 4 Отговор

    До коментар #23 от "JPower":

    Незнам какъв си,Джон ли си ,Джан ли си,но на теб 🐒 не ти трябва ,ти си имаш в къщи
  • 27 гост2

    16 5 Отговор

    До коментар #25 от "Краси":

    Точно така е,от няколко години български дипломи не се признават,защото българските професори са подкупни,не един и двама изловиха,мафия за милиони.Турция си върза гащите,а
    на българските граждани няма кой да помогне.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Да да

    5 2 Отговор

    До коментар #7 от "kyky":

    С тоя извънземем президент и медицината им стана такава 🤣🤣🤣
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Грипав

    6 4 Отговор

    До коментар #13 от "Бай Яни":

    Бай ЯНИ ИМАШ НУЖДА ДА ТЕ ЛЕКУВАТ В ТУРКИСТАН. И ДА ИЗЧЕЗНЕШ ОТ ТОЯ СВЯТ
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 jo hustan

    0 1 Отговор

    До коментар #20 от "Гнида":

    Не съм гербаджия
  • 38 Така е.

    3 10 Отговор

    До коментар #1 от "Erdoğan":

    Има много младе турци в България, които получават образование за доктор и се връщат в Турция.

    Коментиран от #51

  • 39 Андрей

    32 2 Отговор
    Има и в България много добри лекари но като почваме да говориме за технология и възможности Турция е на светлинни години пред нас! Тук в най-голямата частна болница платих за един пакет около 1600 лв, а раждането щеше да бъде около 3000 лв, а на седмия месец ни казаха че има симптоми на HELLP синдром и ми казаха много голям риск има за бебето и майката, искаха спешно да правят секцио. Добре че имах приятели - лекари и веднага контактувахме с една Турска болница, ходихме там и ни казаха : Сигурно в България незнаят какво е HELLP синдром. А жена ми роди в тази болница точно на време, не рано и всичко беше нормално. Нямахме осигуровки и платих 1600 лири (500 лв) , а тука имаме осигуровки и 3000 лв....

    Коментиран от #40, #43

  • 40 criminal

    2 3 Отговор

    До коментар #39 от "Андрей":

    Изписаните лекарства трябва да се пият....
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 эъфхъэх

    8 3 Отговор
    Медицината в Турция е привлекателна не с големите си възможности а с ниските цени , които се заплащат. Не се заблуждавайте тенденциозно. Освен това където и да се лекувате не очаквайте божествена намеса на медиците. Половината от здравето , че и повече зависят единствено от вас. Друга част от обществото и още по-друга част от медиците.
  • 43 Istinata molq

    4 2 Отговор

    До коментар #39 от "Андрей":

    Da vqrno tutsiq e mnogo napred s tehnologiqta po bolnisata ne slucaino ot bulgariq ima turizum za bolnisi v .Tursiq.
    Tuka ima i vina i maikata na momiceto vsqko nesto nezavisimo kakvo se hodi na vreme na klinika zada vzemat merki .na vreme tq e dala po sqloto vreme nepodhodqsti .hapceta tova greshka ot.strana na maikata .pone az taka mislq
  • 44 pantata

    2 2 Отговор
    OT OKOLO 100 godini belata mafiya "hruska" jivite hora...nema znaçaniye natsiyata...ne popaday v rıtseteim...pari,pari i noj
  • 45 Бря бря

    8 11 Отговор

    До коментар #1 от "Erdoğan":

    Толкова е напреднала че само мъртви излизат от там, колкото и пациенти да влезнаха в турската болница Acibadem в София даже и не със сериозни проблеми излезнаха с краката напред! Турските лекари си придават важност и умишлено могат да убият някой от ,,неверниците'' тоес христианите, ако някой не знае, христианите са неверници които много лесно в някоя турска клиника могат да убият нормален християн без да им мигне окото с чиста съвест, ходете още в Турция от настинка може човек да се върне труп!
  • 46 ъэф ъ

    7 1 Отговор
    Задачка за домашно. Защо средната продължителност на живота в Турция и в България е еднаква - около 74год. Че всичко е по-хубаво в Турция от коментарите разбрахме. Само задачката ме гложди. Да добавим , че циганите в България също се броят за българи и имат значително по-ниска продължителност на живота.
  • 47 Йосип Броз Тито

    10 1 Отговор
    Жалко за момичето, съсипали са го... :(
    Бог да го прости!
    Според мен, майката може и да има някаква вина, но не вярвам, че го е направила умишлено. Все пак никой нормален родител не иска смъртта на детето си. Явно се е притеснила и в бързината да вземе решение какво да прави, неволно е взела грешни решения относно лечението.
    А турците колкото и да отричат, че не са виновни, тогава къде са отишли тези органи, да не са се изпарили сами?!
    Със сигурност има някаква мафия за търговия с органи и някой от лекарите е подкупен да бъде касапин и да снабдява с органи.
    Но ако действат така и лъжат хората, АЛЛАХ ще ги убие всичките!
  • 48 Зле

    5 10 Отговор
    Турски боклуци!
  • 49 Някой си

    7 4 Отговор
    Абе незнам ама... Къде се мерите със Турция. Къде е България къде е Турция.

    Коментиран от #50

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 члкор Космянев

    2 2 Отговор

    До коментар #38 от "Така е.":

    Купуват си дипломите, има разлика
  • 52 Мунчо

    4 1 Отговор
    Всяка година в Турските клиники умират десетки Българи лекувани от ракови заболявания, като преди това са им давани отлични шансове за ИЗЛЕКУВАНЕТО им.

    Всичко това се прави с цел да бъдат привеждани ХИЛЯДИ ЕВРО към тези 4отлични" лекари и болници, а след това пациентите умират почти на 100%!

    И още има много раково болни, които вярват, че в Турция ще бъдат излекувани и търсят пари от хората за да ги дарят на турските болници, както дарихме пари за американски изстребители, които ги има само на макет
Новини по държави: