Last news in Fakti

23 Септември, 2019 16:30 34 523 33

Шокиращи разкрития за смъртта на принцеса Даяна

  • принцеса даяна-
  • разкрития-
  • смърт
Шокиращи разкрития за смъртта на принцеса Даяна - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Шофьорът, за чиято кола се твърди, че e ударила автомобила на принцеса Даяна секунди преди фаталния удар в парижки тунел, направи сензационни разкрития, свързани с разследването. В ексклузивно интервю Ле Ван Танх, който е родом от Виетнам, проговаря за пръв път във връзка с твърденията, че неговият „Фиат Уно“ е ударил „Мерцедес“-а на Принцесата на народа, съобщава „Дейли Стар“, цитиран от Блиц. Той посочи, че когато британски полицаи го повикали във Великобритания, за да даде показания за катастрофата, някои френски офицери му казали: „Не ходи там“.

Принцеса Даяна почина, след като колата ѝ се удари в стълб на тунел в Париж на 31 август 1997 година. Загинаха също годеникът ѝ Доди Ал Файед и шофьорът Хенри Пол. Единственият оцелял е Тревър Рийс-Джоунс – охранителят на Даяна, който е тежко ранен.

През 2006 г. бащата на Ван Танх заяви, че в деня на катастрофата синът му си е поправил и пребоядисал колата. Според разследващи, това може да означава, че е имало сблъсък между нея и автомобила на Даяна. По това време 22-годишният Ван Танх е бил шофьор на такси. Той е разпитван от френски полицаи, след като били намерени следи от боя по колата му, която била същата като тази на „Мерцедес“-а.

Пред екип от автори, пишещи нова книга за Даяна, той обяснява защо досега е мълчал и не е отишъл да даде показания в Лондон. В дома си в Париж шофьорът, който е и бодибилдър, научил, че британските разследващи все още много искат да разговарят с него.

„Знам, че ще дойдат. Няколко пъти ми казаха, че ще се върнат“, заявява той. „Знаете ли какво ми каза френската полиция? „Законът не е същият като във Франция, не ходи там. Не ходи там“, казва шофьорът. На въпрос относно твърденията на баща му за пребоядисването на колата той отговаря: „В полицейския доклад – те знаят защо я пребоядисах. Когато нямаш пари и имаш повредена стара кола, какво правиш?“. Мъжът заяви, че се чувства оправдан и невинен по обвиненията, че е замесен в смъртта на принцеса Даяна. През 2017 година британският полицейски комисар Лорд Стивънс, който ръководел операцията по разследването, заяви, че били помолили Танх да им съдейства и да говори с тях във връзка със случилото се.

„Не го обвиняваме за инцидента. В моя доклад се казва, че „Фиатът“ е замесен в случилото се, но не е причина за катастрофата. Все още се опитваме да го разпитаме“, каза той тогава. Екип журналисти разговаря с Танх това лято и издаде подкаст „Даяна: Случаят е разрешен“. Те издадоха и книга със същото заглавие.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 44 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Истинска жена

    71 44 Отговор
    Де да бяха всички жени като нея да взимат пример как трябва да бъдат. Вместо да бъдат крви и мтреси. Да бъдат скромни добри с чисто сърце без татуировки без цигари и да бъдат принцеси. Всичките крви ще и се смеят да ама принцеса Даяна знае далеч повече от колкото вас крвички които се мислите за голямата работа и тн. Вие сте едно нищо пред принцеса Даяна. Тя е видяла неща които вие дори и аз никога няма да видим.

    Коментиран от #3, #5, #13

  • 2 гост

    114 5 Отговор
    Нищо не казаха, просто някакъв пълнеж. Разпитан е, дал е показания и са преценили, че няма вина, каква е сензацията тук? Поправил си е сам колата, следователите го знаят това, няма прикрити улики.

    Коментиран от #14

  • 3 Емил

    61 40 Отговор

    До коментар #1 от "Истинска жена":

    Кое и е истинското?! Това, че спи с камилар?! Видяла е неща, които ние няма да видим и не е видяла тези неща дето ние сме ги видели! Най-обикновена безнравствена и безпътна красавица - такива чалгарки с лопата да ги ринеш!
  • 4 Цеко сифоня

    106 8 Отговор
    Кое е шокиращото ? И врабчетата вече знаят, че я убиха по нареждане от Бъкингам.

    Коментиран от #6, #23

  • 5 Принцесата е видяла

    71 12 Отговор

    До коментар #1 от "Истинска жена":

    Доказателство че рептилите са истински. Тъкмо да каже истината и я убиха. Това убийство не е инцидент. А е умишлено да я довършат. Защото е знаела за нещото което ние никога няма да знаем без да сме го видяли със собствените си очи.
  • 6 Шалом

    47 9 Отговор

    До коментар #4 от "Цеко сифоня":

    РЕПТИЛИТЕ ОТ БЪКИНГАМ......
  • 7 бомба

    51 3 Отговор
    сензация!Шок!Ужас!Некво виетнамче си боядисало коСата или колата!
  • 8 рохани

    37 7 Отговор
    Хич не ме интересува , живеят нс гърба на простия анличаник , айде марш

    Коментиран от #31

  • 9 Гневен

    23 48 Отговор
    В крайна сметка си получи заслуженото християнската кучка. Прелюбодеянието с животно се наказва от Господ ..

    Коментиран от #10

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Кой68

    56 7 Отговор
    "Кралското семейство"начело със старата хич не я обичаха.Мисля че и завиждаха за обичта на хората към Даяна и нейната популярност сред хората.И след като не криеше връзката си със египтянина,мисля че тогава са решили да я отстранят не без помоща на англ.служби"МИ"1-6...Наистина Даяна бе истинска принцеса която не я обичаха снобите и лицемерите......
  • 12 месара

    38 5 Отговор
    аз не прочетох нищо шокиращо в тая статия!
  • 13 aaaaaaaaa

    15 7 Отговор

    До коментар #1 от "Истинска жена":

    Мъжът ти да не е избягал с някоя,че толкоз разпалено кълнеш?
  • 14 пак гост

    17 1 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Aуу...ма как така сам ще си ремонтира колата бе...Я 5000 еврака глоба веднага...
  • 15 Марко

    36 1 Отговор
    В шок съм от тези крайно шокиращи разкрития, че някакъв шофьор пребоядисал колата си!....

    Коментиран от #16

  • 16 Komapak

    13 1 Отговор

    До коментар #15 от "Марко":

    Ставаме двама, но поне коментари да има под безсмислената "новина".
  • 17 бай Даньо

    19 3 Отговор
    Горката Даяна , вероятно свястна жена но не е рабирала в какво семейство е попаднала. Как си е помислила че дъртата ще я остави да се разведе и когато децата и наследят трона ще са под нейно влияние , А тя самата може да е под чуждо държавно влиянеие, та другите бели точки ги свързваме .... Та дъртата хем да я виниш хем става дума за британската корона това да не е разградения двор България, където предателите шетат из парламента и президентсвото.
  • 18 А да видим сега

    18 4 Отговор
    Факт, убиха я от "кралското семейство". А ма принц Хари им го върна с този брак с Мегън. Какво правят сега?
  • 19 Идиоти

    13 0 Отговор
    И кое беше “шокиращото”???
  • 20 Гуню Тъпия

    12 2 Отговор
    На виетнамчето са казали да не говори, че ще падне и ще си разбие главата в бордюра...!!
  • 21 хоминид

    21 0 Отговор
    Освен няколко факта за виетнамеца,аз нищо "шокиращо" за принцеса Даяна не прочетох. Стига с тия определения "шокиращо,извънредно,черезвичайно,ексклузивно" и други подобни! Хайде,моля Ви се! Било каквото било,знаем мръсната случка на британските разузнавателни служби. Принцесата беше убита,защото въпросните убийци са се страхували от арабски престолонаследник,престолонаследник със смесена кръв,който Даяна можеше да роди на любовника си.
  • 22 Гост

    13 3 Отговор
    Даяна, наруши правилата на кралството , в полза на народа..... Тя знаеше много неща от вътре , а не знам защо , те все си мислят че хората са им длъжни и крепостни...... Крайно време е да разберат че времената се менят..... Принц Хари наруши правилата,,,, не взе някоя братовчедка или роднина , а момиче от народа.... Дано бъдат щастливи......
  • 23 Димитър

    7 5 Отговор

    До коментар #4 от "Цеко сифоня":

    Вие какво искате жената на принц чарлс да роди от един арабин и то бременна по времето на брак с друг мъж. Доколкото си спомням тя беше спала и с един офицер занимаващ се с конете. Явно, че симпатичната принцеса даяна е била доста шавлива и е излагала с морала си двореца и Англия. А това е недопустимо. Коментираме Англия, а не Занзибар.
  • 24 Тиквич

    2 1 Отговор
    Тъпа статия и нищо шокиращо
  • 25 da queenee

    9 1 Отговор
    дъртата я поръча !
  • 26 Изгледайте филма!

    11 1 Отговор
    Намерете си в интернет и изгледайте филма "Илюминатите 3 - Убити от Монархията" - "THE ILLUMINATI Vol.3 - Murdered by the Monarchy" (2007) - реж. Крис Еверард. Там ще научите много неща. И за убийството на Даяна, също и кой е бил истинския Джак Изкормвача - приближен до кралския двор и за Джон Кенеди и много други неща. При убийството на Даяна (защото то е такова) имаме няколко смущаващи неща: 1. колана й е бил повреден, а тя винаги си е слагала колан, винаги. 2. Камерите по целия път и в тунела са били изключени и са били насочени КЪМ сградите, а не към пътя. 3. Малко преди убийството си, Даяна публично е признала пред приятели, че подозира че искат да я премахнат и то именно чрез инзидент с колата й....

    Коментиран от #27

  • 27 Автопоправка

    0 1 Отговор

    До коментар #26 от "Изгледайте филма!":

    По-горе в текста да се чете "инцидент".
  • 28 Кико

    5 5 Отговор
    Кралска проститутка. Да би мирно стояла, не би чудо видяла!
  • 29 Непукист

    8 0 Отговор
    Направо съм потресен!Тези шокиращи разкрития ме разтърсиха из основи и промениха живота ми завинаги.
  • 30 историк

    7 6 Отговор
    Даяна к*вата намери това, което търсеше.По времето на Хенри 8-ми щеше да остане без глава и на никой нямаше да му се стори ненормално.
  • 31 Ханс картечаря

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "рохани":

    Марш на къде бе червена мършо ? Към ония боклуци ли, дето всичките са бедни щото избиха богатите по врема ВОСР. Те маршируват по повод и без повод, защото войната още не е свършила в главите им. Ходи си при тях бе мършо и си марширувай.
  • 32 Дерони

    4 0 Отговор
    Добре де, къде са тия "шокиращи" разкритя? Аз някак не прочетох такива. Изобщо, от къде ги изсмуквате такива новини без НОВИНА?
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: