12 Октомври, 2019 12:10 4 156 5

Никой не иска подялба на Косово

  • сърбия-
  • косово-
  • вучич
Никой не иска подялба на Косово - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

„Никой не ни предлага нищо по отношение на Косово, няма предложение за разделяне на Косово, никой няма да ни даде нищо и около 100 държави, които са признали Косово, няма да се откажат и искат да видят Сърбия без Косово ", каза сръбският президент Александър Вучич, цитиран от аг. „Фокус“. Той каза в сръбския град Ковин, че „човек трябва да разбира сложността на позицията на Сърбия“ и „не трябва да лъжем хората, че нашата позиция е по-лека“, отколкото е. Той каза, че "всички постоянно настояват, че е предател" и че е "сложен (на власт), за да подпише нещо" по отношение на Косово.

"Всички казват, че съм обещал да подпиша, а какво да подпиша - нищо", каза Вучич и предложи на гражданите да го сменят, ако смятат, че е по-добре, да доведат някой друг, „който да кълне всеки държавник от държави, които са признали Косово“.

Вучич заяви, че "никой не приема компромиса, който предлага" и че компромисът е отхвърлен от победителя в изборите в Косово Албин Курти.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жоро

    10 3 Отговор
    Веднага извикайте бойко той е специалист по балканите.Ще ви оправи.

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Ама.

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "Жоро":

    Да го задържат. Подарък.

    Коментиран от #5

  • 3 Ако Бойко

    10 3 Отговор

    До коментар #1 от "Жоро":

    Ако Бойко беше сръбски премиер, до сега да е подписал договор с Косово и да им е подарил всичко срещу няколко хиляди долара.
  • 4 Зайко Байко многознайко

    4 0 Отговор
    "Великият " политик, незаменимият ръководител, квинтесенцията на политическото говорене, великият Янус , великият Нарцис , падишахът, всички събрани в едно в лицето, което на ръчна управлява България ,Бойко Методиев Борисов член на БКП, който напуска системата на МВР, за да запази партийната си принадлежност и книжка. Човекът с голямо "Ч", който ще оправи сърбите и ще замести Вучич, много " достойно" ,но после ще бъдат необходими десетилетия за да се справят с хаоса от противоречивите му управленчески решения.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: