Last news in Fakti

22 Юни, 2012 18:00 1 157 0

Журналисти намалили туристическия поток в Гърция

  • гърция-
  • туризъм-
  • намаление-
  • туристи-
  • море
Журналисти намалили туристическия поток в Гърция - 1
Празна маса след публикация...

Значителното намаление на туристическия поток в южната ни съседка основно е причинено от заблуждаващи журналистически материали в световната преса за икономическия климат в страната.

Това се казва в информация на Съюза на гръцките търговски палати, разпространена от Българската търговско-промишлена палата (БТПП).

В Гърция туризмът е един от най-динамично развиващите се и продуктивни сектори, който допринася за растежа на БВП, намаляване на безработицата и увеличаване на приходите от данъци, се казва в съобщението.

За съжаление икономическата ситуация в Гърция се интерпретира погрешно според Съюза на гръцките търговски палати, които информират българския и европейския бизнес за следното:

Въпреки моментните икономически трудности и усложнения при съставянето на правителство, Гърция е абсолютно безопасна дестинация за всички туристи. Те са добре дошли в страната, в която гостоприемството се смята за една от отличителните черти на местната култура.

Въпреки разочарованието на гърците по повод неприемливи коментари, направени от някои европейски политици, които игнорират реалността в Гърция те са благодарни за помощта и разбирането, което получават от останалите народи в Европа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: