Last news in Fakti

10 Ноември, 2019 14:17 2 519 2

Затворник твърди, че е „умрял“ по време на медицинска процедура

  • затвор-
  • убийство-
  • смърт-
  • иск-
  • великобритания
Затворник твърди, че е „умрял“ по време на медицинска процедура - 1
Снимка: Shutterstock

Осъден за убийство затворник иска да бъде освободен, тъй като по време на медицинска процедура е „умрял“. Той смята, че по този начин на практика е излежал доживотната си присъда. Съдът отхвърля нелепото искане, тъй като счита, че след като мъжът може да предяви такъв иска, значи още е жив.

Бенджамин Шрайбер е осъден на доживотна присъда за убийство през 1997 г. и оттогава е зад решетките. Той твърди, че сърцето му е спряло пет пъти по време на престоя му в болница през 2015 г. По-рано той подписва молба, според която не трябва да бъде реанимиран, ако сърцето му спре. Медицинските служители се обадили на брат му в Тексас, САЩ, който им е казал да дадат на Шрайбер нещо за успокояване на болката, ако той изпитва такава и да изпълнят молбата му, без да се опитват да го спасяват. Докторите в последствие са използвали медикаменти срещу щетите от камъни в бъбреците.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Pompev

    10 0 Отговор
    Още колко пътя ша умираa
  • 2 Aaa

    3 0 Отговор
    Щом е умрял, няма проблеми - освобождаваме го от затвора, след което го заравяме под земята!
Новини по държави: