Last news in Fakti

22 Януари, 2020 09:28 1 236 2

18 ученици в болница след дезинфекция

  • ученици-
  • румъния-
  • болница-
  • дезинфекция-
  • училище-
  • букурещ

Румънското училище беше евакуирано

18 ученици в болница след дезинфекция - 1
Снимка: Shutterstock

Осемнайсет ученици от основно училище в Букурещ се озоваха в болница с оплаквания от дихателни проблеми и главоболие след процедура по дезинфекция на учебното заведение, предаде агенция "Аджерпрес".

Основно училище 133 в румънската столица бе евакуирано, след като много ученици се оплакаха от респираторни проблеми и главоболие. Училищният инспекторат на община Букурещ посочи, че дезинфекцията се наложила заради потвърдени случаи на грип. В протокола от процедурата не е препоръчана забрана на достъпа до учебното заведение в следващите 24 часа, в резултат на което училищното ръководство не е отменило учебните занятия.

След като ученици от осми клас се оплакали от респираторни проблеми и главоболие, училищното ръководство е сигнализирало службата за спешна медицинска помощ и пожарната служба. На мястото пристигнаха различни специалисти, включително екип за химическа, биологична, радиологична и ядрена защита. Прегледани са 23 деца, а 18 от тях са приети в болници. На децата са взети кръвни проби, а състоянието им е добро, посочиха от здравните заведения.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чакаме те хляб и сол.

    1 0 Отговор
    Мил корона вирус България ти посети и от паразитите я изчисти, тука има много турци, цигани и разни други мюсюлмански свине да ги изчистиш тия всички молим те.
  • 2 Домакин

    0 0 Отговор
    Калпаво поколение расте ...
Новини по държави: