Last news in Fakti

30 Януари, 2020 08:54 1 684 5

Ето къде увеличиха данъците на богатите

  • чили-
  • данъци-
  • пари-
  • богати-
  • протести

Мярката бе гласувана след месеци на протести

Ето къде увеличиха данъците на богатите - 1
Снимка: Shutterstock

Парламентът на Чили прие закон, който увеличава данъците на богатите и намалява данъчното бреме за възрастните хора и за малките бизнеси, предаде "Ройтерс".

Мярката бе гласувана след месеци на протести срещу неравенствата в южноамериканската държава. Очаква се бъде увеличен размерът на събраните от държавата средства и с тях да се финансират други искания на протестиращите, включително гарантирана минимална работна заплата, пенсионна реформа и промени в здравеопазването.

Увеличават се данъците на чилийците, които изкарват над 18 900 щатски долара месечно или тези, които имат втори имот, предаде БНР. Корпоративният данък за големите компании ще стане 27 процента. Очаква се промените да влязат в сила през март, след като бъдат разгледани от Конституционния съд.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ал та фанах Атаопънах

    12 1 Отговор
    В началото редовни данъци имало само за богатите. Само че богатите се сетили че просто могат да купят политиците и от тогава данъците са основно за бедните.

    Коментиран от #3

  • 2 Питам

    8 1 Отговор
    А у нас кога? Кога Тиквоча,ЦвЦа ,Свинчо и още куп знайни и незнайни кожодери ще започнат да плащат даньци? И не само да плащат данаци-а да спрьт да крадьт от нас-нашите пари....

    Коментиран от #4

  • 3 Бачо Киро

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ал та фанах Атаопънах":

    Дааам, горе доле баш така си е станало. Освен това е много по-лесно да дигнеш данъците на 90% от живеещите с малко и да напълниш хазната, отколкото да ги вземеш тея пари от останалите 10%. Едно, че са ти приятели и ти се сърдят (поне докато си на власт са ти приятели), друго, че те все на загуба я карат завалиите .... За едната слава и чест работят, дето се вика...
  • 4 Бачо Киро

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Питам":

    Е то е малко трудно да ги карат да плащат данъци за крадените пари, те официално не изкарват много. Да не говорим пък, когато прокурор номер едно е техен човек, както и шефът на кпКОНпи
  • 5 Анонимен

    1 0 Отговор
    В България е обратното.От богатия малко от бедния колкото може да устиска.