Last news in Fakti

10 Февруари, 2020 14:34 2 497 8

Разбиха канал за трафик на органи с българска следа

  • канал-
  • турция-
  • трафик на ограни-
  • българи

Българските власти си сътрудничат с турските

Разбиха канал за трафик на органи с българска следа - 1
Снимка: Shutterstock

Петима души са задържани при акция на турската полиция срещу канал за трафик на органи с българско участие, съобщава местният в."Сабах". Те допълват, че нашите сънародници са свързвали нуждаещите се от орган с дарителите, а за трансплантациите са използвани болници в Турция.

През септември миналата година от българската прокуратура информираха за подобен канал за трафик на органи в Турция. Тогава пак бяха замесени наши сънародници, които са продавали бъбреци на цена между 5 и 7 хил. евро, а в схемата били замесени и лекари, предаде Би Ти Ви.

Българските власти са уведомили колегите си в Турция за незаконната схема, като дали доказателства, че се използва частна болница в Истанбул, а документите за операциите са фалшифицирани. Разследването показало, че собствениците на медицинското заведение имат клон и в София, а с незаконната дейност била замесена 55-годишна служителка с турски произход. Тя е обвинена, че е търсила реципиенти на органи и е уреждала операциите.

Жената е получила и обвинения за фалшифициране на документи, тя и съпругът ѝ са арестувани е на 1 февруари, посочват от турската медия. Задържани са още трима българи, докато се опитвали да преминат турско-българската граница.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт

    26 5 Отговор
    У нас има близо милион цигани дето спокойно можем да ги продадем за резервни части и да си платим външния дълг.
  • 2 Бай хой

    15 6 Отговор
    Евроатлантизъм ли? Няма такова падение. Сметище на Африка. Сега и донори на органи за турция. Плюйте комунизма веригата ви поганска. "Престъпния" комунистически режим от нивото на национална катастрофа изградиха модерна и технологична държава. И тази райска градина евроатлантиците превърнаха в сметище на Нигерия, а народа кой избягал да оцелее кой не успял си продава органите на третия свят. Светлото европейско бъдеще се оказа блъф.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Türkoğlu

    2 7 Отговор
    Защо балгарите миришат като гъзове?

    Коментиран от #5

  • 5 Тъпо тролче

    8 1 Отговор

    До коментар #4 от "Türkoğlu":

    Миризмата ти идва от устата 🤭
  • 6 WENKO

    3 2 Отговор
    Кажете точно и ясно че не са българи а цигани !
  • 7 Gv Ed ojj mu

    1 0 Отговор
    Вкарайте ги доживот да видим дали ще други, просто си нямате закони или ви е страх да не ви пипне закона затова си правите квот си искате в бай ганьовица БГ( българия)
  • 8 Под какво робство сме?

    1 0 Отговор
    Затова избиват хората и все някой изчезнал безследноа за болниците да не говорим. На всички им трябват органи да печелят. Къде ги носят и кои са поръчителите сами си отговорете и оод какво робство сме и кой ни унищожава. А все Русия ни е воновна. Война върви по друг начин.
Новини по държави: