Учени от университета в Пенсилвания обясниха, как яденето на картофи, които е прието да се смятат за „вредни”, може да подобри здравето на хората, пише вестник La Vanguardia.
Изследователите направили експеримент, като разделили участващите в него доброволци на две групи. Едната група в продължение на четири седмици използвала като гарнитура рафинирани зърнени култури, включително бял ориз, а другата – приготвени на пара или запечени картофи, предаде Нова телевизия.
След това били измерени показателите за кардиометаболитен риск, включително нивото на глюкоза в кръвната плазма, серумен инсулин, холестерол и кръвно налягане. Оказало се, че при тези, които са яли картофи, показателите били по-добри, отколкото при групата, която се хранила с гарнитура от обелени зърна.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Този коментар е премахнат от модератор.
2 Този коментар е премахнат от модератор.
3 Недялко Недялков
Коментиран от #11
22:40 23.02.2020
4 Този коментар е премахнат от модератор.
5 Картофар
22:47 23.02.2020
6 Кондолиза Райс
22:50 23.02.2020
7 Бойко Борисов
Коментиран от #9
22:59 23.02.2020
8 Бесен Язовец
23:00 23.02.2020
9 Фънки
До коментар #7 от "Бойко Борисов":
Суджука да не е с изтекъл срок бе мен?Коментиран от #10, #12
23:04 23.02.2020
10 Бойко Борисов
До коментар #9 от "Фънки":
Ще, купуваш ли или ще се пазариш🤨23:08 23.02.2020
11 Беновска
До коментар #3 от "Недялко Недялков":
и салама,нищо че е мек23:40 23.02.2020
12 Гоше - митничарчето
До коментар #9 от "Фънки":
Не, спряхме го на митницата Калотина!02:22 24.02.2020
13 Продажници
07:35 24.02.2020
14 СИК
08:45 24.02.2020
15 Хасан
09:33 25.02.2020