17 Май, 2020 15:20 1 931 5

Новото правителство на единството

  • израел-
  • правителство-
  • бенямин нетаняху

Бенямин Нетаняху представи новия кабинет

Новото правителство на единството - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Израелският премиер Бенямин Нетаняху представи новото си правителство на единството в парламента, като по този начин сложи край на продължил повече от година политически застой. Първите 18 месеца премиер ще бъде Натанях, а след това ще предаде поста на водача на центристката партия "Синьо и бяло" Бени Ганц. Ротацията е подкрепена със споразумение за подялба на властта.

„Хората искат единство и го получиха”, каза Нетаняху пред Кнесета. Целта е да бъдат избегнати четвърти поредни избори, след като предишните три вота, произведени в рамките на година, не излъчиха категоричен победител. „Днес е важен ден за държавата Израел. Новото правителство беше съставено с подкрепата на голямата част от Израел и то ще бъде на всички израелци. Дойде време да се разшири израелското законодателство за селищата и да започне нова глава в историята на ционизма ", каза премиерът.

Със своите 36 министри новият кабинет ще е с най-широкия състав в историята на Израел.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Снайперист

    5 6 Отговор
    ВИВА ИЗРАЕЛ!
  • 2 ПЕНКО

    4 3 Отговор
    КАКВО ОБЕЩА НА ЦИОНИСТИТЕ -ПИЛИГРИМИ - СЕМИТИ В САЩ - ВЛАДЕЕЩИ ДОЛАРОВАТА БАНКЕРСКА СИСТЕМА - "НАГЪЗТАНЯХУ"??????? НО ИЗВЪН ТЯХ- ЖИВЕЯТ 7 МИЛИАРДА НЕСЪГЛАСНИ С БАНКОВИЯ ИМ ТЕРОР ЧОВЕЦИ !!!!!
  • 3 Коко

    4 2 Отговор
    ВИВА ПАЛЕСТИНА
  • 4 Тези двамата изперкаха от всякъде

    3 0 Отговор
    Този е по-инат и от Борисов, подсъдим и си определя, кога ще напусне, те го търсят, за една камара далавери ,той се прави на света вода ненапита.
    Жена му е истинска чума,превзема се на кралица дива,да ти е драго да вземеш жилавата върбова пръчка и да переш, през голите
    задни бузи.
  • 5 Брат ми

    2 1 Отговор
    Welcome to Auschwitz