Last news in Fakti

8 Октомври, 2012 08:37 929 3

От Мадрид тръгва общоевропейски протест

  • испания-
  • протест

 

Водещите профсъюзи на Испания отправиха призив към национална стачка на 14 ноември и протести в цяла Европа. Това стана в края на неделните антиправителствени демонстрации в испанската столица.

В края на изминалата седмица в 57 испански града се проведоха масови протестни акции, организирани от водещите синдикални обединения и 150 обществени организации, влизащи в "Обединеното общество" против правителствения проект за държавния бюджет за 2013 година.

По оценки на организаторите на демонстрациите в тях са взели участие повече от 200 хиляди души. Най-голямата протестна акция се проведе в Мадрид. Там в центъра на града излязоха повече от 70 хиляди души, за да протестират срещу икономическата политика на испанското правителство. Те поискаха и референдум по въпросите на тази политика.

Профсъюзите на Испания призоваха колегите си от другите страни от Европейския съюз да ги подкрепят и също да протестират в своите страни.

Най-високата официална безработица в ЕС е в Испания – 24,6%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 малък сечко

    0 1 Отговор
    да дойдат и при нас щото на хората в бг се умориха да протестират срещу управлението и мафията.
  • 2 --------

    0 0 Отговор
    KНСБ и Подкрепа няма ли да подкрепят тази справедлива кауза?!?!?
  • 3 Радо

    0 0 Отговор
    Били сме 500 години под турско робство а сега на мутрите в парламента и на монополистите. Българите сме мазохисти обичаме да ни мачка за това няма протести!
Новини по държави: