Last news in Fakti

3 Ноември, 2012 12:07 1 734 11

Македония иска подобряване на отношенията с България

  • македония-
  • попоски-
  • писмо-
  • николай младенов
Македония иска подобряване на отношенията с България - 1
Никола Попоски

Съгласен съм, че историята трябва да оставим на историците. Предлагам да създадем съвместна комисия от учени-историци, които да обсъдят историческите въпроси. Това ще бъде крачка напред в укрепването на отношенията между България и Македония.

Това пише в писмо до българския министър на външните работи Николай Младенов македонският първи дипломат Никола Попоски. "Убеден съм, че може да положим повече усилия за подобряване на европейската визия и двустранните отношения. Това обаче може да стане чрез зачитане на чувствителните неща при всеки един от нас", пише още Попоски. Македонският дипломат предлага и подобряване на крайграничното сътрудничество за изграждане на общо бъдеще за гражданите на двете държави.

"Чрез инвестиции в крайграничната инфраструктура ще инвестираме за по-доброто бъдеще и за по-добри съседски отношения в европейски контекст. Това очакват гражданите от нас, пише още Попоски. В посланието македонският дипломат споменава и Коридор №8 и подобрените гранични пунктове край Клепало, който свързва Берово и Струмяни.

"Целият регион има стратегически интерес да бъде напълно интегриран в евроатлантическите структури. Вашата подкрепа в тази посока е от изключително значение за нас. Нашите страни имат обща визия", пише още Поповски и кани Младенов да посети Република Македония за да "обсъдят европейската перспектива на страната и да продължат по пътя на подобряване на отношенията". Скопие очаква и подкрепа от София за последния доклад на ЕК с препоръка за започване на преговори за присъединяване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 иво

    1 0 Отговор
    Бой по тъпите тикви. Никакаво приемане в ЕС. Доскоро симпатизирах на македонците, щото прадядо ми е от Прилепско, но се убедих, че нищо българско не е останало сред морето от бивши сърбомани. БМългария трябва да им откаже всякаква подкрепа. Стига вече да храним кучета, за да ни лаят!

    Коментиран от #11

  • 2 Кондьо

    1 0 Отговор
    Аааа, значи можело, ама пусти дебели македонски глави - само от бой отбират...
  • 3 Стефан Милков

    1 0 Отговор
    Единствения шанс на "македонците", за да се спасят от албанската инвазия е да ни ПОМОЛЯТ, да ги присъединим към нашите исторически граници и територия... Така с едно движение ше си решат всички въпроси и проблеми... И с националното си съзнание /доколкото го имат/, и с името на държавата си и произтичащите от това проблеми с Гърция, и с членството си в ЕС и НАТО, където ще влязат автоматично... Дано са разумни и прагматични. Наздраве!

    Коментиран от #10

  • 4 Кирилизатора

    1 0 Отговор
    Опаааа па сакаме да сме бракя ,да ама бугарите веке не сакаааат.Бугарскиот фашистички окупатор не сака да окупира!?!?!?Не му требват шиптъри ,нито родоотстъпници.

    От Дунав до Бяло море ,от Охрид до Черно Море живее един народ.
  • 5 Българче

    1 0 Отговор
    Каква "комисия от учени-историци" бълнуваш бе дипломате, какво има за обсъждане като всичко е кристално ясно. Жегата ще ви става все по-голяма, айде да видим докъде ще стигнете по тоя измислен път дето сте тръгнали ………
    Историята не се обсъжда и съчинява, тя е това, което е!
  • 6 гост

    1 0 Отговор
    да правят каквото прави вятъра
  • 7 БАЛКАНЕЦ

    1 0 Отговор
    ПРОБЛЕМА С ОБЩАТА ВИЗИЯ СЕ КРИЕ В ДУШИТЕ НА МАКЕДОНСКИТЕ ПОЛИТИЦИ И ТОЙ СЕ НАРИЧА "ПАНСРЪБСКИ НАЦИОНАЛИЗЪМ" . ТЕ НЕ СА МАКЕДОНСКИ ПОЛИТИЦИ А АНТИБЪЛГАРСКИ АГЕНТИ НА СРЪБСКИТЕ НАЦИОНАЛИСТИ. ДОКАТО РАБОТЯТ ПО ТАЗИ ЛИНИЯ НЯМА КАК ДА СЕ ДОБЛИЖАТ ДО БЪРСКИТЕ СИ БРАТЯ И СЕСТРИ. НЯМА КАК ДА СТАНА БАЛКАНЦИ А ОЩЕ ПОВЕЧЕ И ЕВРОПЕЙЦИ. ВСИЧКИ ТРАГЕДИИ НА БАЛКАНИТЕ ЗАПОЧВАТ И СВЪРШВАТ СЪС СРЪБСКИЯ НАЦИОНАЛИЗЪМ И БАНДИТИЗЪМ.
  • 8 Ключ

    1 0 Отговор
    Дядо ми е от Ключ, но никакава милост за македонските предатели. Да се молят на шиптърите за милост
  • 9 Фръцла

    1 0 Отговор
    Албанците взеха да им скърцат със зъби и вднага почнаха да ни се умилкват за подобряване на отношенията.
  • 10 Japoneze

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Стефан Милков":

    Точно така,до вчера ни викаха Бугари-Цигани,Сръбски подлоги,че и нагли-първо ще се извинят на Българския народ пред света,после ще видим!
    То такова плюене и изопачаване на българската история падна ,че ми се гади-никакъв килипир няма от тях-само проблеми.
  • 11 Japoneze

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "иво":

    Иво,много правилно-имал съм взимане даване с тях-нищо българско не тачат,презират ни и ни ненавиждат -да се одупват и да връзват връзките на обувките,голям го вадят-а сега да избират-Албански или Български полов орган!Има и Гръцки-но там ще е най зле!
Новини по държави: