12 Ноември, 2020 14:56 2 257 4

Няма да затварят църквите в Италия

  • aleteia-
  • коронавирус-
  • италия-
  • църкви-
  • църква-
  • религия-
  • пандемия

Италия затвори музеите и киносалоните, но няма да затвори църквите

Няма да затварят църквите в Италия - 1
Снимка: Shutterstock

Италианското правителство отново наложи ограничения заради COVID-19, тъй като случаите се увеличават в цялата страна, но този път властта ще позволи на църквите да останат отворени за молитва и литургия, предаде Aleteia.org.

Италия въведе комендантски час всяка вечер от 22:00 ч. до 5 часа сутринта, което е предвидено да продължи до 3 декември; този полицейски час обаче може да бъде удължен в зависимост от разпространението на пандемията в края на годината.

Полицейският час беше придружен от пълното затваряне на музеи, киносалони и фитнес зали, както и изпращането на ученици от средното училище обратно у дома за виртуални класове. Италия следва тристепенна система за идентифициране на най-рисковите области, които се оцветяват (в жълто, оранжево и червено) въз основа на нивото на регистрираните инфекции.

Броят на потвърдените случаи на коронавирус в Италия от началото на пандемията премина прага от 1 милион души. За последното денонощие бяха регистрирани 32 961 нови случая на зараза спрямо 35 098 вчера. Общо заразените от началото на пандемията в Италия стават 1 028 424. За последното денонощие от усложнения от заразата са починали 623 души спрямо 580 вчера. Това е най-високият показател в тази насока от 6 април досега. Общо от началото на пандемията в Италия починалите заразени са 42 953.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българина

    3 3 Отговор
    Вчера в манастира "Св. Мина" (до Кубратово) имаше страшно много народ.Дистанционно измерваха температурите на всички миряни.Имаше и страшно много полиция, която за мое учудване успешно се грижеше за реда!!!!!!! Значи може и така.!!!!!!!!!

    Коментиран от #2

  • 2 Ми да

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Българина":

    По-важно е психозата да се разчеше и църквата да не остане с празна каса
  • 3 пипо ги пипа

    1 1 Отговор
    Ааааааа моля моля. Поповете от къде ще краднат за ЕС класите??? Никакво затваряне. Значи на всички да е ясно..... в църква можеш само да оздравееш. Я някой да даде информация има ли заболял поп или митничар? Как да изтървеш паричките? Как да се разболееш?

    Коментиран от #4

  • 4 Мир

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "пипо ги пипа":

    За това поповете в Италия ги сложиха в карантина през септември и октомври за да могат през ноември да се подготвят работата за декември. Но вече от няколко години има църкви където вярващите плащат с безконтактна карта а поповете не бяха много съгласни защото не могат да си пощипват от даренията но сега няма мърдане. Затягат примката постепенно на свещеници, вярващи и невярващи.
Новини по държави: