30 Януари, 2021 19:12 7 190 325

Сръбски лидер в Северна Македония: Българите са фашисти

  • северна македония-
  • иван стоилкович-
  • сърбия

Иван Стоилкович с грозни, антибългарски обвинения

Сръбски лидер в Северна Македония: Българите са фашисти - 1

Лидерът на Демократическата партия на сърбите в Република Северна Македония Иван Стоилкович отправи грозни обвинения срещу България, наричайки я фашистка и геноцидна държава, предаде БГНЕС. Сръбската държавна агенция “Танюг” веднага разпространи призива на Стоилкович да има “решителен отговор от страна на президента и премиера срещу непремерените изявления на българските официални лица” след поздравленията на македонското ръководство за Националния празник на сърбите в Македония – Свети Сава”.

Стоилкович призова “и за адекватна реакция от страна на представителите на ЕС, включително и от американското посолство и други влиятелни държави от Евросъюза”.

Стоилкович отиде още по-далеч и каза, че “сърбите след 1941 г. са били подложени на етническо прочистване”. Според него “подобни изявления предизвикват безпокойство и разпалват национална омраза, която ги връща към неприятни спомени от миналото”.

“Припомнянето на престъпленията на българските фашисти няма да остане без последствия, ако не попречим пътя на тази политика“, каза още Стоилкович.

От 2011 година формацията на етническите сърби в РСМ е в трайна коалиция с ВМРО-ДПМНЕ. Тя получава по един мандат на парламентарните избори.

В края на управлението на Никола Груевски станя ясно, че Иван Стоилкович, заедно със сръбския агент Горан Живайлевич, активно е участвал в нахлуването в македонския парламент по време на “Кървавия четвъртък” на 27-ми април 2017 г. По време на погрома на парламента бяха пребити над 100 души, включително и сегашния премиер Зоран Заев. Живайлевич бе сред тълпата и си направи селфи с тях. Веднага след това той бе изгонен от Скопие.

БГНЕС припомня, че няколко месеца след погрома бе разкрит секретен доклад на македонската Дирекция за сигурност и контраразузнаване /Отдел за анализ/, който е бил изпратен до директора на “Дирекцията за сигурност и контраразузнаване” Владимир Атанасовски. От него стана ясно, че през последните 9 години Република Македония е мишена на мощна подривна, пропагандна и разузнавателна дейност от страна на руското посолство в Скопие, руските разузнавателни служби, включително и чрез използването на акредитирани журналисти. Според доклада Русия, заедно със Сърбия, иска да вкара Македония в сръбско-гръцки съюз, а енергийните проекти имат за цел тотално подчинение на Македония.

В разкритите документи подробно се описва и дейността на сръбските агенти в РС Македония и по-специално на Горан Живайлевич /служител на сръбските спецслужби БИА, бел.ред./, на самия Иван Стоилкович, както и на депутата от партията на сръбския президент Александър Вучич Мирослав Лазански. Всички те са участвали лично в пропагандната кампания в полза на режима на Никола Груевски. В момента Лазански е сръбски посланик в Москва, където Иван Стоилкович бе на посещение организирано от Живайлевич и изгонения руски дипломат Владислав Филипов от Сараево през 2019г. Но, преди това в продължение на 10г. Филипов действа в РС Македония, Косово и Албания./БГНЕС


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОТарАК

    147 16 Отговор
    ,,Сърбия е най-големия вараг на България''-Кемал Ататюрк

    Коментиран от #149

  • 2 1956

    30 2 Отговор
    Забавно!;0
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Гарсон

    25 128 Отговор
    Българите от много ум ще загубят всичко.Няма как да отидеш в друга държава и да кажеш вашият език е нашият и вие сте ние.Все едно немци да отидат в Страсбург и да кажаат вие сте Германия

    Коментиран от #18, #82, #93, #213, #241, #247, #298, #318

  • 5 778

    134 12 Отговор
    И значи какво излиза: немците и италианците не са нацисти и фашисти, но българите са! Чудно! Ето затова нито Северна Македония, нито Сърбия имат място в ЕС! Между другото изказването му вероятно ще навреди и на отношенията със Сърбия!

    Коментиран от #21, #54

  • 6 Желко Драшич

    67 21 Отговор
    Това не са сърби, а шиптари слуги на Сорос със сръбски паспорти гласа на цереуто от Македония !

    Коментиран от #203

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 КОНТРАТА

    61 14 Отговор
    Отново соросоидна пропаганда, разделят за да владеят бъркат се на Балканите търсят си поводи за локални конфликти с тенденция за разрастване пробват същото и в Тайван и Китай.
  • 10 778

    70 6 Отговор
    А този защо не прокоментира сръбската политика и убитите от сърбите по време на войната в бивша Югославия?
  • 11 ЕС БГ

    74 5 Отговор
    Македоници не отклонявайте темата, темата е общатата ни история. И да България е страна членка на ЕС.
  • 12 Pepars

    39 9 Отговор
    Всичко е заради турската тръба на газа търсят отново конфликт в Сърбия за да я стопират към запад този път сасягат и интерес на ЕС и конктщретно Германия. Дано Македония не стане второ Сараево повод за балкански конфликт и да замешат РБ.
  • 13 макарон

    57 8 Отговор
    И сърбите ще гледат ЕС през крив макарон. Не че много им трябва да влизат, но да си занят още от сега.
  • 14 гост

    47 3 Отговор
    А Германия каква е ?!Що не седнат и да помислят малко.Колко са им промити мозъците не е за вярване.
  • 15 Монгола

    26 3 Отговор
    Как шпионите слагат етикети сръбски медии сръбски лидери!
  • 16 Не удобна истина

    32 7 Отговор

    До коментар #8 от "Комунист":

    Историята на България по време на Втората световна война включва първоначален период на неутралитет до 1 март 1941 г., период на съюзяване със Страните от Оста до 9 септември 1944 г. и период на присъединяване към Съюзниците през Втората световна война до края на войната. В българската историография до 90-те години най-често участието на България на страната на Оста се пренебрегва, а това на страната на Съюзниците е наричано по съветски образец Отечествена война.

    Коментиран от #20, #242

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 демократа александър йорданов

    24 5 Отговор

    До коментар #8 от "Комунист":

    И аз това съм учил в Москва. Затова сума ти годинки си кибичих посланник в Македония и нищопни направих за да променя хода на събитията.
  • 20 Хисторик

    17 32 Отговор

    До коментар #16 от "Не удобна истина":

    Пренебрегава се до 1990 г защото е позорно петно да влезеш с армия в тила на сръбската антифашиска съпротива за да помогмеш на вийскире на Третия Райх да продължат на Изток Юг. Петно е да помагаш на нацистите да събират евреи от,, Беломорска тракия "и да ги пращаш в Аушвиц!

    Коментиран от #134, #181, #274

  • 21 Брендилия

    18 28 Отговор

    До коментар #5 от "778":

    Не съм маке, ни сръбкиня. Ще го каже сръбино и още някой сръбин даже пак ще каже че българите са фашисти. Президентонедоразумението жлембо Жельо Желев написа "Фашизмът". Убавото ви Кате Захарчева сравни Тито с Хитлер. А България на кого е била съюзник през Втората Светосна война?

    Коментиран от #89

  • 22 Браво

    27 22 Отговор
    На Сърбите, не им пука както винаги и не се съобразяват с никой!

    Коментиран от #29

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Гарсон

    20 3 Отговор

    До коментар #23 от "Къв гарсон си":

    Ми значи още по-зле да твърдиш че македонският е друг език е брутално неуважение.
  • 25 Русофилистици

    19 24 Отговор
    Руската пропаганда против България не спира насъскват всичко живо на балканите преди няколко години сръбската църква канонизира 20000 души уж убити от българи българската църква която в подлога на руската нищо не каза

    Коментиран от #30

  • 26 KODIAK

    25 10 Отговор
    От сега в казвам, че в дъното на спора с Македония седят отново соросоиди не дават спора да бъде разрешен държат го като гореща точка!

    Коментиран от #84

  • 27 Legion

    28 12 Отговор
    Краварите сеят омраза навсякъде, те не искат добросъседски отношения на Балканите за да имат позиция за интриги по вс време.

    Коментиран от #41

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Гост

    28 19 Отговор

    До коментар #22 от "Браво":

    Прав сте, сърбия признава и защитава само свойте интереси за това нито Ес, Бг или Сащ не могат копче да им кажат. Някои се правят че не виждат, Но Сърбия е регионална сила и ще става все по мощна и богата а когато влезе в Европ съюз ще е водеща сила на балканите, единствения и съперник и сега лидер е Румъния.. северната ни съседка само през дачия/рено има експортни приходи повече от 6 000 000 000 евро.. а ние плетем кабели и шием парцалите..

    Коментиран от #36, #43

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 да бе

    33 3 Отговор
    а Макетата са лъжци, лицемери и крадци на истории и територии - само това им дава самочувствието на държава!
  • 32 Един друг

    25 5 Отговор
    И кой даваше зор западните балкани да влязат в ЕС като се знае за проблемите с с.Македония или не са знаели предварително.
    И кой подписа този калпав договор през 2017 година и защо никъде не го публикуват.Та сега онези са ни виновни.Просто използват.И докога ще избирате предатели слуги на чужди интереси.

    Коментиран от #40

  • 33 ха ха ха ха

    19 17 Отговор
    ФАКТИ,защо изтрихте коментара ми????Лъжа ли е ,че България беше съюзник на Хитлер?

    Коментиран от #45

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 БГ-НЕС

    34 4 Отговор
    сърбежите искат да манипулират бившите юго републики. Особенно северна република македония, босна,черна гора. С другите не им се получава. А северно македонците са НАЙ простото племе, и лесно за манипулация.
  • 36 ха ха ха ха

    8 4 Отговор

    До коментар #29 от "Гост":

    Е,това малко ли е ,че сме световен лидер по шиене на маски?

    Коментиран от #46, #58

  • 37 колко знаете историята

    22 3 Отговор
    През ВСВ България има 3 етапа 1. неутралитет, 2. съюз с Оста /Хитлер/ и обявяване война на САЩ и Англия 3. На страната на Съюзните войски / Русия, САЩ, Англия. Да видим колко минуси / непознаващи история/
  • 38 Кси

    38 10 Отговор
    Сърбите са комунисти,шовинисти, лицемери, измекяри, ламтят за българска земя, долни са, некадърници и смотаняци, нямат спечелена война, само подаръци са получавали, след като са лазили и близали

    Коментиран от #42, #48, #185

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Брендилия

    4 2 Отговор

    До коментар #32 от "Един друг":

    Има го в нета, 5 странички ала-бала и нищо конкретно!!!
  • 41 Гарсон

    10 17 Отговор

    До коментар #27 от "Legion":

    Едва ли са краварите които попринцип необичат сърбите.Просто да наричаш македонците българи е обида разбирам ги.
  • 42 Гарсон

    9 21 Отговор

    До коментар #38 от "Кси":

    А ти ъф си да твърдиш че Македония е българска

    Коментиран от #56, #69

  • 43 минувач

    29 1 Отговор

    До коментар #29 от "Гост":

    Трябва да минат поне две поколения за да влезе Сърбия в НАТО.
    Трябва да признаят Косово за да влязат в ЕС. Маи скоро няма да стане!

    Коментиран от #47, #49

  • 44 Разум

    40 7 Отговор
    Държавата извършвала най-големите геноциди на балканите ни обвинява в това, егати лицемерието. Сърбите избиват хиляди българи в македония, през 90те срещу мюсюлманите, така че дишайте обеднения уран на краварите . Разкъсаха ви държарата . Това заслужавате , така че не ни обвинявайте в геноцид.

    Коментиран от #50

  • 45 Кси

    24 1 Отговор

    До коментар #33 от "ха ха ха ха":

    В тоя ред на мисли италианци, немците фашисти ли са, или само българите, рязкай, лицемер долен
  • 46 Гост

    10 4 Отговор

    До коментар #36 от "ха ха ха ха":

    Малко си е за плач, ще трябва да произведем 6-7 млрд маски за да стигнем дачия хе хе
  • 47 Брендилия

    8 19 Отговор

    До коментар #43 от "минувач":

    Няма и да стане. Косово е измислената държава, не Македония. Препоръчвам на някои форумци с остри обиди към Западните Балкански държави да прочетат за Междусъюзническата война. Защо България е сама и срещу кои съюзници? Мислете...
  • 48 Кси

    22 6 Отговор

    До коментар #38 от "Кси":

    А, забравих основното, в момента сърбите са подлиги на Русия и се изживяват като чорбаджии на бившите от югосбирщината, преди 2,3 г бях Ниш, Белград, нови сад, пирот, умряла и заспала работа, каква сила били на балканите, нещо не е тъй

    Коментиран от #51, #55

  • 49 Гост

    12 2 Отговор

    До коментар #43 от "минувач":

    Не им и трябва! Единия коридор е през унгария, вторияя през сърбия, да питам колко пъти ще минете през унгария за итали, южна швейцария и франция да речем. А сърбите не са станали все още кожодери като унгарците(пътни тскси, разрешителни, специален и извън габаритен товар и др...)
  • 50 Кси

    36 5 Отговор

    До коментар #44 от "Разум":

    Правилно, БГ никога не е получавала чужда земя с чужд етнос да го репресира, както сърбия получи 1919 г варварска Македония с 2,5млн.българи, най-големите издевателства са сръбските, да видят себе си, подлезурковци, руски близачи

    Коментиран от #52, #53, #62

  • 51 Бай смеш

    6 6 Отговор

    До коментар #48 от "Кси":

    А какво очакваш в Ниш и Пирод небостъргачи ли?

    Коментиран от #66

  • 52 Брендилия

    18 5 Отговор

    До коментар #50 от "Кси":

    1920 в Одринска Тракия се случва нещо страшно с наши сънародници българи. Българското правителство тогава мълчи. Ха сега да ви видя кои са боклуци и лизачи?
  • 53 Ку-ку

    8 9 Отговор

    До коментар #50 от "Кси":

    2,5 милиона във Вардарска Македония ти не си в ред, Княжество България цялото е било 3,5 милиона!

    Коментиран от #61

  • 54 гост

    4 17 Отговор

    До коментар #5 от "778":

    „Бранник“ е профашистка младежка организация в България[1][2] в периода 1940 – 1944 г.-уикипедия.
    След април 1941 г., когато България е обединена с новоосвободените земи – Македония и Беломорска Тракия...-уикипедия.
    Ами може би новоосвободените земи не са се чувствали като освободени и от какво са ги освободили не е ясно.
  • 55 Караконджул

    7 18 Отговор

    До коментар #48 от "Кси":

    Ама ти потекоха лигите по плескавицата в Пирод даже и за вкъщи си взе и претопли в микровълновата!

    Коментиран от #57

  • 56 Кси

    27 3 Отговор

    До коментар #42 от "Гарсон":

    Какъв трябва да съм, пише го в берлинския договор вардарска Македония се подарява на Сърбия и западните покрайнини, егейска Тракия на Гърция, а одринска на Турция, американският представител УИЛСЪН казва още тогава, тази несправедливост спрямо българите в бъдеще ще създава проблеми, както се и случва.Ти какъв си и като какъв питаш?

    Коментиран от #59, #279

  • 57 Кси

    12 2 Отговор

    До коментар #55 от "Караконджул":

    Мне, не съм, в хотела Белград на цветните фонтани вони и калемегдан сиганее, да бях в български курорт в пъти по окау
  • 58 Брендилия

    9 2 Отговор

    До коментар #36 от "ха ха ха ха":

    Абе какъв бизнес с парцали от плат, бе? Я се осъзнайте!
  • 59 Гарсон

    7 6 Отговор

    До коментар #56 от "Кси":

    Като има договор какво се пънеш.Бил Гейтс е казал живота е несправедлив
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Кси

    13 2 Отговор

    До коментар #53 от "Ку-ку":

    ку-ку си ти, какво общо има княжеството с бройката, става дума за български етнос на съответна територия, кръщелни на екзархията и османски архиви за данъци
  • 62 Иван

    14 11 Отговор

    До коментар #50 от "Кси":

    Скопие е бил столица на цар Душан. Скопие също е свързано с крали Марко. И въпреки, че сме учили възпяващи стихове за неговите подвизи срещу турците, той си остава сръбски племич или болярин по нашему. Ние, българите сме владеели северно македонските земи, но не само ние и не за векове. Хайде малко реализъм все пак. Провокационна статия , насочена да скара обикновените хора в Сърбия, България и Северна Македония, докато управниците са в един отбор, ръководен от Брюксел.

    Коментиран от #192

  • 63 Сребреница

    14 4 Отговор
    Помните ли?
  • 64 JEB

    20 6 Отговор
    аве сръбски цървули вие каква работа имате с ЕС и с американското посолство ??..я им обяснете на тез глупаци че ако цар борис беше мобилизирал цялата българска армия нямаше да има жив сърбин да разказва..тогава щяхте да видите що е то фашизъм и геноцид

    Коментиран от #68, #196

  • 65 Нямам срам

    28 4 Отговор
    Цялата злоба на сърбите идва от това че Белград е създаден от българите и е с български корени

    Коментиран от #70, #73, #74

  • 66 Кси

    14 1 Отговор

    До коментар #51 от "Бай смеш":

    Очакванията ми не се покриха с това, на което се правят, нито в Белград, нито нови сад, абе загубена история, даже катедралата им Свети Сава с руски инвестиции блести в позлата, но като отмине първото впечатление ми е кичозно, а отвън пак смърди, едно никакво, няма място за сравнение с Ал.Невски-старозаветна, впечатляващо изискана
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Фридман

    15 6 Отговор

    До коментар #64 от "JEB":

    Червената армия пощади България благодарение на Георги Димитров и съпротивата, иначе щеше да видиш какво е окупация и реванш. Заради фамилия Сакскуборготски България се раздели със западните покрайнини 1919г!

    Коментиран от #201

  • 69 минувач

    25 0 Отговор

    До коментар #42 от "Гарсон":

    Няма такава държава Македония.Има Северна македония!
    Не разбрахте ли вече че не може да заобиколите България? Със заяждане не става,трябва да признаете истината колкото и да не Ви се иска.
  • 70 Професора

    7 25 Отговор

    До коментар #65 от "Нямам срам":

    И Крашл Милан ли е българин? Великите българи защо чакаха Руската войска да ги освободи след 5 века робия?

    Коментиран от #75

  • 71 Аналог

    14 1 Отговор
    Сръбско ДПС в СРМ? Нищо ново. Резултатът е предизвестен.

    Коментиран от #77

  • 72 Лудия Джо

    15 1 Отговор

    До коментар #67 от "Сертаки":

    Пий си сръбските хапчета...
  • 73 Брендилия

    4 9 Отговор

    До коментар #65 от "Нямам срам":

    В такъв случай е обратното цялата злоба на българите от България. И те си я показват
  • 74 Кси

    19 3 Отговор

    До коментар #65 от "Нямам срам":

    Имат си комплекс от българите, щом ни мразят, значи в нещо сме ги победили, така учи психологията
  • 75 Нямам срам

    25 4 Отговор

    До коментар #70 от "Професора":

    Белград е създаден при Борис 1 и доста години е български град

    Коментиран от #87, #202

  • 76 JEB

    6 1 Отговор
    червените гниди ли ?? щяха да маршируват тука и всички прости сърби щяха да са под земята
  • 77 Брендилия

    3 4 Отговор

    До коментар #71 от "Аналог":

    Сръбско ДПСоциалисти има в Черна гора отдавна
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Сичките Сърби

    3 10 Отговор
    И половината М@кедонци за с@пун ,каза ф@шага от БГ
  • 80 JEB

    27 2 Отговор
    България е може би единствената страна в европа във зоната на военният конфликт която не обявява масова мобилизация..Царство България до последно е правило опити да не се намесва..единствената причина да пратят окупационен корпус в безнадежната сръбска земя е че е трябвало да освободят части на вермахта за източният фронт..ами нашите са отишли там и бай сръбски рамбо е взел да стреля по тях и естествено нашите са свитнали няколко храбри партизани и ятаци
    ей туй ви е историята сръбски глупаци..ако искахме щяхме да ви изтрием от лицето на земята още първата световна

    Коментиран от #99, #123

  • 81 Отворко

    12 0 Отговор
    Хайде малко реализъм все пак. Провокационна статия , насочена да скара обикновените хора.Десетилетия наред ,политици и всякакви боклуци ни насъскват едни срещу другиЗа мен ,това е истината.
  • 82 Кси

    15 2 Отговор

    До коментар #4 от "Гарсон":

    Изтрещял си, кой е отишъл в друга държава да казва, БГ казва, че има българи в македония-север, които се репресирсат и днес, цар Самуил бил македонски цар на несъществуваща тогава държава Македония, абе гарсон то излиза, че говориш македонски, непоръбен си, ами не можеш да се усетиш
  • 83 100

    3 5 Отговор
    А вие сте крайни националисти т.е. нацисти.
  • 84 Гост5949

    14 0 Отговор

    До коментар #26 от "KODIAK":

    Освен соросоидите там мощно влияние оказва и сръбската държавна сигурност,,УДБ,, . Удбашите са тези , които упорито промиват мозъците на така наречените македонци.
  • 85 JEB

    9 2 Отговор
    да се навиват псетата винаги свършват в канавката
    ама едно ми е чудно..защо аджиба не търсят помощ от путин
    ами от американското посолство
  • 86 Това са

    7 3 Отговор
    Руски шпиони провокатори
  • 87 Кси

    17 2 Отговор

    До коментар #75 от "Нямам срам":

    Днес ги има благодарение на австто-унгария, когато сърбите нападат сливница, българското настъпление си прочиства пътя до Белград, специален пратеник на австроунгария е пратен, ако продължат БГ влиза с тях във война, за малко да ги няма тия, винаги са лазили и лицемерна политика при тихо и днес, искат в ЕС, но и с Русия, тук преди участник от международните сили в косово писа, че сърбите се подмазвали толкова явно на американците, че гръцки генерал не издържал, казал им го и напуснал срещата
  • 88 KKKK

    17 1 Отговор
    А сърбите какви са - нацисти? Има геноцид в Македония 1913-1940.
  • 89 Ранд

    17 1 Отговор

    До коментар #21 от "Брендилия":

    Хитлер е българин , това е тайна , която сърби и македонци с общи усилия разкриха .А гермаците са братя, борци за свободата на Македония срещу бълг. фашисти . Те така те .

    Коментиран от #94

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Така де

    3 21 Отговор
    Ние не сме фашисти!!!А дали????А как се казваха българските войски влезнали в Северна Македония!???Аааа да, окупационни корпуси!!!И това ако не е фашизъм,значи нито сме крадливи,нито сме лъжливи!Макетата ще влезнат в ЕС с нас или без нас, но си имаме враг до века...и д право.

    Коментиран от #96, #120, #126

  • 92 JEB

    9 2 Отговор
    червената армия щяла да ни накаже видиш ли..колкото наказа румънците и унгарците..я стовари в сръбските планини 300 000 армия и ги брой на пролет като слязат с вдигнати ръце..щеше да им причернее на глупаците хубаво че цар борис е бил човек да ги търпи
    тез комунистическите опорки си ги връткайте на часно при мене не минават
  • 93 ABCD

    15 1 Отговор

    До коментар #4 от "Гарсон":

    Не е все едно Страсбург, а е "все едно" германци да отидат в Австрия и да кажат езикът ви е немски. Е те австрийците пределно ясно го знаят и не твърдят обратното. За разлика от македонците на заплата при сърби.

    Коментиран от #97

  • 94 Бе като знам какъв кожодер е бил Хитлер

    2 6 Отговор

    До коментар #89 от "Ранд":

    Нищо чудно да е бил българин!

    Коментиран от #98

  • 95 JEB

    5 3 Отговор
    ей зъл комунист думичките са едно историята и реалността се съвсем друго..стига сте пренаписвали историята че станахте банални
    как искат да ги кръстят ?? български коледен отряд ??

    Коментиран от #103

  • 96 UUUUU

    24 3 Отговор

    До коментар #91 от "Така де":

    Абе, льольо, ако войната беше завършила по друг начин, нашите войски щяха да се наричат освободители. Само че нещата стават по друг начин и после 70г сърбите набиват в главите на македонците за лошата българска фашистка окупация. За сръбското етническо прочистване от 1913 до Втората Световна сигурно 1 дума няма в учебниците им.

    Коментиран от #100

  • 97 Да ама

    1 12 Отговор

    До коментар #93 от "ABCD":

    Германия не отрича австрийската иднтичност нито австрийската история, ако да е обща или споделена! Нито ги спира за Европата!Схващаш ли малката разлика!???

    Коментиран от #101, #107

  • 98 абвг

    11 2 Отговор

    До коментар #94 от "Бе като знам какъв кожодер е бил Хитлер":

    Като говорим за кожодери аз се сещам за сърбите - те са по крайно мръсните методи. А комбинацията сърбин и комунист става още по-тежък случай.

    Коментиран от #105

  • 99 ей лъжльо

    5 1 Отговор

    До коментар #80 от "JEB":

    В годините на Втората световна война, в зависимост от променящата се военнополитическа обстановка, българската армия провежда няколко частични мобилизации. Още през юли – август 1939 година се попълват няколко съединения, които се развръщат на югоизточната граница, за нейното прикриване в случай на война с Турция. С присъединяването на България към Тристранния пакт в началото на 1941 година българските части действат с мирновременния си състав, като част от тях се комплектуват до щатовете за военно време с частична мобилизация. В резултат на мобилизацията през февруари и март 1941 г. съставът под знамената от 100 000 нараства близо три пъти, като във войската са мобилизирани 295 000 души, в трудови войски – 25 000, а в български държавни железници – 28 250. След обявяването на война на Англия и САЩ в края на 1941 г. мобилизационното развръщане нараства отново. Увеличава се численият състав на двата корпуса, намиращи се извън пределите на старата граница. Нарастване на армията има и през 1944 година. Попълнени са 11 дивизии и 4 бригади от 447 000 души.
  • 100 Така де

    3 10 Отговор

    До коментар #96 от "UUUUU":

    АКО баба ти беше мъжка щеше да и викаш дядо!Ай, си гледай работата с това ако!Ние сме известни с това, че никога не гледаме реалистично на нещата ,и все не ни излизат сметките! Манталитет!

    Коментиран от #104

  • 101 АБЦД

    7 1 Отговор

    До коментар #97 от "Да ама":

    Германия да спира Австрия за Европа? Че някой питал ли ги е и имало ли е такава дискусия? Ако прочетеш малко история ще научиш, че преди да се създаде Германска Империя през 19-ти век е имало вариант-предложение в империята да влиза и Австрия като тя да бъде доминираща провинция/кралство - това, което е била Прусия в крайна сметка.

    Коментиран от #109

  • 102 Кси

    11 2 Отговор

    До коментар #90 от "Сертки":

    Очаквам да си седнат на 3-те букви, знаейки как са затънали до ушите, сръбски геноцид на българите в Македония в началото на 20 век, не са спирали кланетата до неотдавна, сребреница, знаеш ли, съд в Хага за караджич и младич, милошееич, американците ги бомбардираха, скоро беше, те им се подмазват за ЕС, все едно не е било, що за манталитет имат, помиярщина
  • 103 до лъжливия пренаписвач на история

    2 3 Отговор

    До коментар #95 от "JEB":

    От целия форум най големия хейтър си.
  • 104 UUUUU

    9 2 Отговор

    До коментар #100 от "Така де":

    "Ние сме известни..." - кои сте вие, сърбите ли или руснаците? Защото се представяш за "нас" ама не си от нашите. Така че върви при баба си да даваш акъл.

    Коментиран от #111

  • 105 Бе като знам какъв кожодер е бил Хитлер

    6 10 Отговор

    До коментар #98 от "абвг":

    Е що се сещаш за сърбите!??Я сети се за българските окупационни корпуси в Македония!!! Фашистка му работа!
  • 106 Радо

    3 12 Отговор
    Българите сме проста нация. От нас по прости и глупави няма.

    Коментиран от #110

  • 107 Кси

    15 0 Отговор

    До коментар #97 от "Да ама":

    Абе, алооу, австрийците да не са си поставили паметник на Карл Велики и да претендират за австрийско малцинство в Германия, няма място за сравнение

    Коментиран от #115

  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Кси

    4 1 Отговор

    До коментар #106 от "Радо":

    Говори за себе си, от името на дтугите не говори
  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 JEB

    7 4 Отговор
    що ве миризлив комунист вие по малко ли лъжете..ти знаеш ли какво ще стане ако 200 000 хилядна армия обсади 2-3 планини там..туй да не ви е виетнам вечното лято а ??
  • 114 JEB

    3 3 Отговор
    хахаххахха..под какъв предтекст са участвали в кръстоносните походи
    ххахаха ново двайсе..

    Коментиран от #138

  • 115 Да ама

    4 2 Отговор

    До коментар #107 от "Кси":

    Абе май не си много на ясно с отношенията между немци и австрийци, ама нейсе!Абе я се пообразовай..и тогаз се понапъни...пак!

    Коментиран от #122

  • 116 JEB

    9 4 Отговор
    тъй де като искате да сте сърби..айде при путин депеша
    ние тука сме фашисти и отговора е ниет
  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 JEB

    4 1 Отговор
    щом бутате на гърците..ами ние не искаме да изоставаме от тях
    така че ще бутате и на нас..

    Коментиран от #143

  • 119 Да със

    1 0 Отговор

    До коментар #109 от "Да ама":

    комунистите нямаме нищо общо прав си
  • 120 Кси

    14 2 Отговор

    До коментар #91 от "Така де":

    Варварска Македония като част от БГ, няма как да окупират себе си, все едно, че се връщаш у вас си, това НЕ Е окупация, смотаняко, разбра ли, както и цар Самуил, ако е македонски цар воювал с гърците, излиза, че са били в гражданска война, стига с тая тъпия, бе

    Коментиран от #125

  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Кси

    3 1 Отговор

    До коментар #115 от "Да ама":

    Ти още по не си наясно, дано да си наясно със себе си, а дано, ама надали
  • 123 до хейтъра

    3 3 Отговор

    До коментар #80 от "JEB":

    "ако искахме щяхме да ви изтрием от лицето на земята още първата световна" Значи сте искали да плащате репорации през ПСВ и ВСВ и умишлено и в двете войни бг'то е губеща. Е много великодушно.
  • 124 JEB

    6 2 Отговор
    1 ви окупационен корпус в сърбия-20 хиляди няма
    туй ли ви е окупацията индианци ??
  • 125 Така де

    2 9 Отговор

    До коментар #120 от "Кси":

    Бе много двояко я интерпретираш историята!!!Той първият "прабългарин" е смес между татарин и монголка!Я кажи ние татари ли сме или монголи???

    Коментиран от #133, #147

  • 126 Кси

    8 2 Отговор

    До коментар #91 от "Така де":

    Ти като се връщаш у вас, окупираш ли се, или пак не вдяваш, червена кратуна си, явно

    Коментиран от #132

  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 JEB

    7 1 Отговор
    що дали не избягахте на някакви острови там..що не стояхте да давате отпор като сте толкова големи тигри ??
  • 129 Ранд

    13 2 Отговор

    До коментар #90 от "Сертки":

    Японци и италианци и германци не са фашисти , но ние сме . Така им изнася . Сърби и македонци да не се правят на ударени и да се сетят какво направи Милошевич с мюсолманите и след това да говорят , кой е фашист.
  • 130 Asar

    4 2 Отговор
    А Вие какви Македония сте бе прости и тъпи простак и фашаги, огледа те се самите Вие!Не Ви ли е срам от себе си.
  • 131 Трепане

    10 2 Отговор
    за сърбоманската и комунистическата сган
  • 132 Така де

    0 1 Отговор

    До коментар #126 от "Кси":

    Бе я си отговори на пост#125

    Коментиран от #136

  • 133 Кси

    10 2 Отговор

    До коментар #125 от "Така де":

    Отговора за никой етнос не е еднозначен, всички са смесица, преди великото преселение на народите сме били близки с тюрки, иранци, прабългарите се смята, че са сармати, на балканите се смесват с мизи, траки и славяни, ти защо питаш, нали си ходил на училище, пиши на търсачка и чети кой какъв е, и от кога е на балканите, сърбите са след нас
  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 Criminal

    1 1 Отговор
    Петно си ти.......всичкото ч.иф.ут е трябвало да мине през Аушвиц........
  • 138 Сертаки

    2 4 Отговор

    До коментар #114 от "JEB":

    Сигурно им е домъчняло за Ерусалим или пък на почивка малко. Много тъп въпрос. Ако не знаеш за какво са били кръстоносните походи по добре не коментирай ами отвори малко история прочети обаче не българската измислена ами история на държави като римската гръцката и Османската история държави които и до ден днешен имат имат архиви а не кат наща история пренаписана след комунизма
  • 139 ИМПЕРИАЛИСТ

    13 5 Отговор
    1. С. Македония е все още в сръбска орбита.
    2. Сърбия, дори и поставена на колене, няма да изпусне С. Македония от хватката си.
    3. По тези причини, България не може да окаже никакво положително влияние към С. Македония.
    4. Всяко наше действие за вразумяване на С. Македония затяга сръбската примка.
    5. Даването на българско гражданство на скопяни не води до нищо положително.
    6. Всякакви политически преговори/пазарлъци са безполезни.
  • 140 JEB

    1 1 Отговор
    много знаеш кой на кого е смес..артефакти от първото българско царство в музея почти няма..
  • 141 СърбоХървати

    6 0 Отговор
    Ли са Сърбите или Македонците са със Сръбско потекло ,Македонските Дядковци са Таковали Сръбските Бабички и сега какво да правим с лошият материял
  • 142 Кси

    7 1 Отговор

    До коментар #135 от "JEB":

    Да си чупят главите, грабиха българска земя с български етнос, репресираха, всичко се връща на този свят, от югосбирщината какво остана
  • 143 до най тъпия

    3 1 Отговор

    До коментар #118 от "JEB":

    Парижкият договор предвижда репарации, които в много отношения са по-тежки от наложените от Ньойския договор в края на Първата световна война. България се задължава да изплати 70 милиона долара репарации, от които 45 милиона долара на Гърция и 25 милиона долара на Югославия. Изплащането трябва да стане в стоки по цени от 1938 г., завишени само с 10 – 15%, което увеличава реалната стойност на задължението до 119 милиона долара.
  • 144 JEB

    6 1 Отговор
    в най-добрият случай са участвали хърватите..през 9-10 и 11 век е имало схизма между православната и католическата църква и православни дейци не са били поканени на тия светли събития..и вземете си пишете по вашите сръбски форуми тука не ни дреме за драмите ви
  • 145 JEB

    8 2 Отговор
    нека подскачат..но отговора засега е НИЕТ..може да сте европейци но без нас
  • 146 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 147 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 148 Чавдар войвода

    7 4 Отговор
    Сите сърбе на върбе
  • 149 Бах

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "КОТарАК":

    Прав Сте . В началото на 1941 г . Сърбия бомбардира София и тази част на страната в продължение на месец със много пострадали и убити , без да има причина за това . Това е една от причините за съюза с Германия !
  • 150 JEB

    11 2 Отговор
    виж сега другарю античен македонец..през периода на великото преселение на народите..ако почнеш да броиш племената минали през източна и централна европа..ми ще са над 50..как ти разбра че произлизаме от монголците при условие че няма нито генетични изледвания нито достатъчно артефакти да ни свързват с тая култура само ти си знаеш..унгарците и те са монголци нали така ?? или готи и весготи и те са дошли от изток,,монголци или не сме една от първите християнски държави на континента и със собствена писменост а вие сте никои със Н

    Коментиран от #156

  • 151 БЮРМ/FYROM

    9 2 Отговор
    Измислената, смешна и жалка "държава" няма място в Европейския. ВЕТО докрай. Промити мозъци. Кресливи и злобни, руско-сръбски подлоги. Крадци на история, език и култура. БЮРМаджии-безродници.
  • 152 ХайлАдолф

    4 0 Отговор
    Ще си го попреместим в другейот крАчол .....

    Коментиран от #157

  • 153 Сертаки

    3 13 Отговор
    Имат право хората да ни викат че сме фашисти. Едно не мога да разбера. Хем сме участвали в ПУЧА хем се правим на герои. Нека се извиним пред света както направиха немците. Всеки може да прави грешки. За това че сме спасили влакова композиция от евреи не ни прави герои. А някой пита ли колко евреи сме пратили към Аушвиц.СОРИ.

    Коментиран от #207

  • 154 Ю.Кортес

    14 1 Отговор
    Сърбите да нацисти.Това го доказват масовите гробове,видео свидетелства и разкази за Косово Босна Хърватска

    Коментиран от #223

  • 155 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 156 Айде бе

    1 8 Отговор

    До коментар #150 от "JEB":

    Я спри да четеш само български източници !!!Собствена азбука!????????...ако кражбата става твоя собственост, Да, собствена е макар и малко крадена!Една от многото първи християнски държави на континента ...да, макар и наложена с огън и меч!Абе я пак си преговори историята, ама не само от български източници!
  • 157 То и ХайлАдолф

    1 0 Отговор

    До коментар #152 от "ХайлАдолф":

    Си го е местил! Докато го преместиха в отвъдното,с куршум в главата и запален!Като луда крава;
  • 158 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 159 JEB

    7 1 Отговор
    виж сега другарю античен македонец..придобиването на собствена азбука е било целенасочено и добре осмислено усилие от страна на българският княз борис..във времена в които човешкият живот се е измервал в сребро той е давал злато за да строи църкви и да издържа книжовни школи..ако не е бил той и умната му политика такава азбука можеше да не съществува с днешна дата..сега има ли нужда да си ги мерим..ти представляваш една държава съществувала преди класическият античен период и ние представляваме една държава същесвувала до ренесанса и след него..приеми че ваща няма да стане и въпроса е приключем

    Коментиран от #163

  • 160 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 161 JEB

    7 1 Отговор
    кирил и методий по произход не са македонска националност а са славяни от гръцката провинция македония в района около солун..на практика те са по политически произход византийци..не може да откраднеш нещо което го няма нали така ??
  • 162 JEB

    3 1 Отговор
    коя енциклопедия ве гений ?? сръбската ли ??
    я влез в уикипедия съкровище от перешчепина и виж колко монголски артефакти има там и колко други..виж тъпо е да споря с тебе

    Коментиран от #169

  • 163 Така де

    0 8 Отговор

    До коментар #159 от "JEB":

    ако не е бил той и умната му политика такава азбука можеше да не съществува с днешна дата.....................................................................Абе казах ти,да четеш и други автори,различни от български!Я виж ..КОПТСКА АЗБУКА и открий от къде е крадена българската...и тогава пак да си хортуваме,а?

    Коментиран от #171

  • 164 Сертаки

    0 1 Отговор
    Хей Марийке от къде изкара тая тема. Те апапите така и или иначе си бяха попийнали малко ами сега хептен се натряскаха. Надявам се да не си го изкарат от жените си. А инструментите тая нощ пак на тавана. Не че им е за първи път ама напоследък им стана вече навик.
  • 165 Кди

    4 1 Отговор

    До коментар #146 от "Така де":

    Ти не само, че не си учил уроците си, ами и да четеш не можеш, къде пиша, че за всеки етнос е различно, пиша, че не е еднозначен отговора, нали питаш дали сме монголи или татари, е, не е нито едното, нито другото, хуни, готи, какъв ти е зора

    Коментиран от #170

  • 166 Щерев

    8 1 Отговор
    Известни са следните геноциди, арменския проведен от османската власт,сталинския голодомор в Украйна, хитлеристкия и геноцида над албанци и босненци проведен от Сърбия.Колкото и да се напъват в Белград,това е световното мнение.

    Коментиран от #175, #238

  • 167 JEB

    4 0 Отговор
    офф стига стига моля..откраднаха от коптите защото гърците нямаха азбука..просто са създадени нови знаци да отговарят фонетично на езика който се е говорел в региона..много е чувал някой на балканите за етиопия

    Коментиран от #176

  • 168 JEB

    3 0 Отговор
    ама не вие и на луната ще отидете след малко..ей индианции
  • 169 Така де

    0 2 Отговор

    До коментар #162 от "JEB":

    Айде моля не спори,че с илитерати ми е трудно!
  • 170 Така де

    2 2 Отговор

    До коментар #165 от "Кди":

    Е па,зор нЕмам!Само въпрос! Хуните ли са татари...или монголи?Или готите???

    Коментиран от #172

  • 171 Кси

    3 0 Отговор

    До коментар #163 от "Така де":

    За какво да хортуваме, за лансира сняг ли, искаш да кажеш, че българската азбука е коптска, че то ако е тъй, ние сме библейци, бре
  • 172 Кси

    1 1 Отговор

    До коментар #170 от "Така де":

    Смесване на племена да искаш, хуни, готи, печенеги, кумани, маджари..., що трябва едните да са другите
  • 173 JEB

    4 1 Отговор
    типично..коптската азбука произлиза от гръцката..защото по онова време египет е бил римска провинция и..са имали патриарх..в александрия..които по едно време даже си е позволил да оспорва по едно време първенството на патриарха в константинопол
  • 174 JEB

    3 0 Отговор
    виж сега другарче..става ми банално да ти чета глупостите и
    Не не чета само български източници и история..знам 3 чужди езика доказано и разбирам още доста от славянската и романската езикова група

    Коментиран от #180

  • 175 Шайко

    2 6 Отговор

    До коментар #166 от "Щерев":

    До сръбския трябва да прибавим и България защото след освобождението България извърши няколко геноцита над турците живеещи в България тогава над 250 хил. А последно през 1989 г. над 300 хиляди.

    Коментиран от #183

  • 176 Така де

    1 2 Отговор

    До коментар #167 от "JEB":

    А сега вече си прав!На Балканите никой не е чувал за "Етиопия"???????/Абе, я не бъркай понятия, географски местности и наименования! Не си в час!Нищо общо нямат коптите с Етиопия!!И да, на балканите никой не е чувал за "Етиопия"Обаче византийските братя Кирил и Методий знаят! Знаят, защото са грамотни за разлика от балканите си неграмотници съседи!!
  • 177 JEB

    7 1 Отговор
    казвам ви номера тоя път няма да мине..ако искате клякайте
    ако искате се разпадайте..ако искате ни занимавайте ако искате не
    проблема си е ваш..или се дръжте като европейци или гамото и толкоз
  • 178 Развийш ли

    10 1 Отговор
    Путин каза че Азбуката идва от тези земи ама откъде да знае че това е било България а пък и кой да му каже
  • 179 JEB

    3 2 Отговор
    кирил и методий са знаели защото са ги карали да учат гърците другарю..нали не вярваш че е било прозрение свише ??
    и да египет е граничел с етиопия и там има копти също..както и че те имат една от най-старите църкви изобщо

    Коментиран от #184

  • 180 Така де

    1 3 Отговор

    До коментар #174 от "JEB":

    Аааа бравоС. Ми да беше чел нещо по темата поне на един от трите езика които знаеш!!! Щото би ти било ясно ,че славянската писменост е КОПТСКА!Т.е. египетска!Както и гръцката демотика, както и шумерската ,както и финикийската, както и иврит, като индуската......както и вся писменост по света...!
  • 181 123

    8 0 Отговор

    До коментар #20 от "Хисторик":

    Югославия последва България и официално се присъедини към силите на Оста, подписвайки Тристранния пакт на 25 март 1941 г. Офицери от военновъздушните сили организират държавен преврат в Белград и вземат управлението на Югославия като обявяват война на Германия.. На тези събития се гледа с голямо опасение в Берлин като се готвеше да помогне на своя италиански съюзник във войната срещу Гърция след обяваването на война от Югослявия военните планове са променени за да включат и Югославия.

    Коментиран от #211

  • 182 JEB

    7 0 Отговор
    нещо ми се губи пунктуалноста тука..княз борис си е платил за каквото е имало на пазара..и отговорността за това е изцяло негова..развитието и разпространението на въпросната азбука се дължи на първото българско царство само и единствено..
  • 183 Кси

    4 2 Отговор

    До коментар #175 от "Шайко":

    Има ли клани в БГ, недей да лъжеш, пък и дпс, в която членуваш си гласува с бсп, все ДС агенти сте, привързахте се, показателно, че не е имало геноцид
  • 184 Така де

    2 5 Отговор

    До коментар #179 от "JEB":

    и там има копти също..както и че те имат една от най-старите църкви изобщо,.............Не най-старите църкви изобщо!!!!!!А най-старата и най първата!През далечната 10 г от Н.Е . Коптската азбука която сега разпознаваш като българска е била създадена за да слави бог Иисус Христос.Затова е наречена божествена азбука!Най-първия народ който е имал храмове, църкви и манастири е коптския наред с азбука СПЕЦИАЛНО написана за целта!А че после е крадена и наречена българска е друга тема!

    Коментиран от #253

  • 185 123

    5 4 Отговор

    До коментар #38 от "Кси":

    В Балканската война и превземането на Ордин е участвала около 50 000 сръбска армия,Българите не са имали тежки оръдия и със сръбска помощ е превзета крепоста. Българите цензурират/изключват от новините че сърбия е участвала в Победата. И също не изпраща 100 000 войска по договора да помогне на Сърбите във войната на запад. това е причината за заедно с раздялата на територии за междусъюзническата война.

    Коментиран от #200

  • 186 В е л и к и я

    2 1 Отговор
    Сърбите да не забравят че за тях сме като както Украйна беше за цяла Европа , ако рече при -20 градуса казва ГАЗ ОВЪР ....!
  • 187 JEB

    1 2 Отговор
    и шумерското клинописно писмо какво общо има ??
    темата много се разширява..факт е че римската азбука произлиза от гръцката..съответно от гръцката произлиза и българската и тн..туй е положението в европа..положението е горе долу оправдано понеже освен гърците всички останали са били варвари..

    Коментиран от #194

  • 188 JEB

    2 1 Отговор
    аз ти казах че е гръцка ти твърдиш че е коптска..
  • 189 JEB

    0 1 Отговор
    нали си наясно че по административни причини римляните са отхвърлили йероглифите за сметка на тяхната азбука..и всъщност процеса може би е започнал още по рано по времето на птолемейте
  • 190 JEB

    0 1 Отговор
    както и да е тука навлязохме в ранната античност вече..айде спасявайте се
  • 191 Монголо-Татар

    4 3 Отговор
    Силвестър Сталон вече е български гражданин. Някой му е изкарал Бг. паспорт. Ама кой. Случайно да не е македонец Над 70 хил. Македонци имат вече Бг. паспорти и ще гласуват за ВМРО в знак на солидарност за паспорта
  • 192 123

    8 0 Отговор

    До коментар #62 от "Иван":

    Крали Марко е македонски , и като такъв е водил македноските си войници като съюзник на Султан Баязид срещу съседните християнски страни.Крали Марко участва в битката при Никопол срещу цар Иван Шишман където царя Шишман е обезглавен след загубата на битката.
  • 193 JEB

    4 0 Отговор
    историята на античната македонска държава приключва с размазването на фалангите от римските легиони при филип 5..представете си колко много хора са живеели тогава в тоя регион при условие че не е имало обработваема земя..най-много 100 до 200 хиляди..съответно са били романизирани за нула време и от тогава такава държава няма има..регион който варира според промяната на политическите граници на рим и най-вече на византия..за народ не можем да говорим изобщо със същият успех ние можем да се обявим за наследници на цар резос и да излезе че сме участвали в троянската война..
  • 194 Така де

    0 6 Отговор

    До коментар #187 от "JEB":

    ШУМЕРСКОТО КЛИНОВИДНО ПИСМО какво общо има!!!!????Абе нали ти казах да четеш и чужда историческа литература!?????Абе нали шумерското клиновидно писмо копира едно към едно египетската търговска азбука!!!! Египтяните са в основата на всяка една азбука в световен мащаб!!!!И прекъсвам комуникацията с теб що мислех, че си поне малко наясно!!Абе я се пообразовай!!!
  • 195 JEB

    4 0 Отговор
    и как ще е македонски като е нямало такова политическо формирование изобщо ??
  • 196 123

    6 1 Отговор

    До коментар #64 от "JEB":

    През ВСВ Сърбите в оклуираните територии са наричани Моравски Българи,а Македонците Българи третирани са за времето си много добре. Като са участвали в Българската армия, полицията и управлението на селата и градовете от тези територии. Имало е наказателни операции на Окупационната армия след убийства, грабежи и палежи извършени от комунистите.Като Българската окупационната армия в Македония 1941-1944 е 60% съставена от местни жители
  • 197 JEB

    3 0 Отговор
    тез локуми могат да се разтягат до безнадежност джони..те не променят фактите..първо че са няколко системи от азбуки..бинарни сингулярни
    туй грее само хората заети със шумерска вавилонска и други истории
  • 198 Грогу

    5 1 Отговор

    До коментар #160 от "Така де":

    Е вие понеже я знаете историята , за това нямате самостоятелна църква и няма и да имате , и не ви пускат в ЕС без съгласието на България .

    Коментиран от #204

  • 199 JEB

    4 0 Отговор
    приключвам и аз вземете малко се нормализирайте че тоя път аванта няма да има
  • 200 Сертаки

    1 6 Отговор

    До коментар #185 от "123":

    На българите не само че сърбите са им помогнали за да превземат ЕДИРНЕ но и немския генерал който е отговарял за турския аскер. ЕДИРНЕ е бил само 2 г. под Бг. владение след това героите са побягнали като пилци на север. Преди Андреанапол после ЕДИРНЕ кога е станал Одрин не можах да разбера
  • 201 123

    6 2 Отговор

    До коментар #68 от "Фридман":

    СССР не е пощадил България,иска от България да стане неутрална държава за да не нападне България, на 27 Август 1944 България става неутрлна страна .На 5 септември СССР обявява война и окупира Българаи с помоща на комунистите, след което последва оргабването на България от руската окупационна войска.
  • 202 123

    1 5 Отговор

    До коментар #75 от "Нямам срам":

    Белград съществува много преди Борис 1, римското му име Singidunum
  • 203 смяь

    10 1 Отговор

    До коментар #6 от "Желко Драшич":

    Жалче има една албанска поговорка, която гласи следното, "не се мие лайното с пикня". нема арнаут с окончанието "ич" на фамилното име. така че оправдание няма. освен това бългоро-албанските отношения са приятелси и се развиват в правилната посока.
  • 204 Така де

    1 8 Отговор

    До коментар #198 от "Грогу":

    А дали!???Ти само гледай как България ще клекне в поза партер под натиска на ЕС! И като имаш самостоятелна и независима църква от която нищо не зависи та какво!????

    Коментиран от #208, #210

  • 205 Грогу

    3 0 Отговор

    До коментар #160 от "Така де":

    Не знам друг език ,за това питам . Кажи поне Грогукой е първит цар ?
  • 206 123

    5 0 Отговор

    До коментар #146 от "Така де":

    Амо печенегите конекрадци са заселени в Македония от 11 век.
  • 207 123

    9 0 Отговор

    До коментар #153 от "Сертаки":

    7000 македонски евреи са изпратени в Треблинка не в Аушвиц по искане на германските власти,Македония е временно администрирана от България германска територия прес 1941 -1944

    Коментиран от #212

  • 208 Грогу

    5 1 Отговор

    До коментар #204 от "Така де":

    Ще си останете с надеждата да клекне Тези глупости можеш да ги пишеш само по форумите .Стигне ли се до международно признание и сте вето Не само за ЕС .. и църквата ви никога няма да ви я признаят История основана само с думи не се признава .
  • 209 123

    1 6 Отговор

    До коментар #160 от "Така де":

    Я го опиши произхода на Българите, но не по българска комунистическа история...
  • 210 Сертаки

    1 7 Отговор

    До коментар #204 от "Така де":

    Приятел тоя хептен те е взел за балък. Бг. Няма самостоятелна църква нито пък въобще православните. Всички дори Москва са зависими от Цариградската патриярхия.То затова си е Цариград.

    Коментиран от #214

  • 211 А Мозер

    6 0 Отговор

    До коментар #181 от "123":

    Точно така , английските служби успяват да организират успешен контра-преврат в Сърбия , и Сърбия минава на страната съюзниците , толкова колкото да дадат повод на Хитлер да я прегази. У нас също има опит ,но той е слаб , не може да се осъществи , Английският агент Геме Димитров , се спасява бягайки през сръбската граница.
  • 212 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 213 преслъп

    5 6 Отговор

    До коментар #4 от "Гарсон":

    Прав сте. Но кой да ви разбере.Българската простотия няма граници.За това и окончателно и завинаги българската кауза в РСМ е загубена окончателно и безвъзвратно .
  • 214 Грогу

    4 1 Отговор

    До коментар #210 от "Сертаки":

    Не се изказвай за неща за които не си компетентен Има православен вселенски събор там се решава всичко . Колкото украинската църква получи разрешение за самостоятелност толкова и македонската ще получи . А мак. отци се опитаха , но нещо млъкнаха .

    Коментиран от #218, #233

  • 215 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 216 стоян георгиев

    15 1 Отговор
    българите загубихме отдавна всичко в македония и западните покраинини остана ни само да искаме истината да излезе наяве.ако в страсбург обявят немците за расово непригодни крадци и убиици квито сме според македонската историография със сигурност ще си имат проблеми с германия.в момента в македония има расиско отношение към българите и то трябва да се промени ако макеедонците искат да сме в един съюз.дъдхтото се отнася и за техните учители сърбите!

    Коментиран от #226

  • 217 стоян георгиев

    12 2 Отговор

    До коментар #215 от "Македон":

    македоне,няма киак вие да сте ни дали нещо.вас ви създадоха сърбите авгудст месец 1944 в един сръбскйи манастир.казва се прохор пчински.вие сте единствения народ в света на които се знае точната дата на създаването на езика.хахахахаха!и от българи с магическа пръчка станахте македонци.сменихте си имената ,сменихте си езика абе национални ренегати чиста проба!

    Коментиран от #225

  • 218 Сертаки

    2 2 Отговор

    До коментар #214 от "Грогу":

    И в кой град се провежда събора. Честно отговори

    Коментиран от #221

  • 219 Жалка работа

    7 11 Отговор
    България нямаше абсолютно никакъв интерес да спира и изнудва Македония и то по този брутален начин, по който го направиха националистите и патриоти Каракачанов и Джамбазки (какъв произход имат тези фамилии) ?!
    Вече се чуха много предупреждения и гласове срещу погрешната политика на България към РСМ и от ЕС и от Германия и от САЩ и от Португалия , а сега и от Сърбия , ЗАЩОТО решението е взето и СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ и с ВЕТО И БЕЗ ВЕТО от БГ ще влезе в ЕС, а за България и българите ще си остане само презрението и омразата на македонците...!!

    Коментиран от #220, #222, #282

  • 220 стоян георгиев

    9 3 Отговор

    До коментар #219 от "Жалка работа":

    българия не изнудва македония ,а става обратното,македонците се опитват да изнудват нас българите да си замлълчим въпреки расиското отношение към нас .никои няма право да повлияе на нас българите да си пазим интереса.гърците накарха македонците да си сменят името при много по малък проблем и въпреки че като република македония страната бе призната от почти целия свят!
  • 221 Грогу

    2 0 Отговор

    До коментар #218 от "Сертаки":

    Честнпо не знам , може би Истанбул . Ако имаш предвид вселеския патриарх , той не се полва с доверието на светите отци напоследък , особено заради украинската църква ,такака или иначе тя не е призната
  • 222 Грогу

    8 1 Отговор

    До коментар #219 от "Жалка работа":

    Вие и за гърците така говорехте , но ви взеха Ал. Македонски Защо се отказахте от него ...А иначе ...презрението е взаимно.
  • 223 Таратор

    13 4 Отговор

    До коментар #154 от "Ю.Кортес":

    Почнах да се бъркам вече. Нали САЩ бяха лошите щото бият сърбите. Ама руснаците обичат сърбите, а ние обичаме руснаците, значи любим и сърбите, а те пък ни викат фашисти, щото мразим макетата.

    Абе КО става бе?
  • 224 Античното Маке

    12 1 Отговор
    Бре тия сърби, най-нагло крадецът србин, вика дръжте крадеца.
    Та, Кралство Югославия също е било член на Тристранния пакт, и то съвсем официално. Договорът за присъединяване е подписан от известния югославски и сръбски политик Драгиша Цветкович, като министър -председател на Кралство Югославия, в двореца Белведере във Виена на 25 март 1941 г., след решения на Коронния кралски съвет, и е абсолютно легитимен. Кралство Югославия официално е било член на Хитлеристка Германия. Особена роля за това изиграва самият сръбски принц регент на Югославия Павел Караджорджевич. Просто само два дни след този договор, с подкрепата на британското разузнаване, сръбски националисти и военните правят държавен преврат и всъщност това е поводът Германия да ги нападне. Е, след като е било абсолютно легитимно член на Тристрания пакт, Кралство Югославия и в частност жителите на Вардарска Македония станали ли са фашистки или фашисти?
    Пак между другото и Павел Караджорджевич, и Драгиша Цветкович са абсолютно реабилитирани от сръбския съд като жертви на комунистическия режим на Тито. Значи, тези, които са се целували с Хитлер, са вече “готини” и жертви, а ние, българите, сме още “фашистки окупатори”? Откъде накъде?

    Коментиран от #227

  • 225 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 226 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 227 Грогу

    6 0 Отговор

    До коментар #224 от "Античното Маке":

    не тъси логика в македонец . Те са извън времето и пространството барабар с историята им .
  • 228 Античното Маке

    12 0 Отговор

    До коментар #225 от "Македон":

    Понятието "Македония" в Античността се отнася до гръцка държава с монархическа форма на управление, разположена изцяло на територията на съвременна Гърция. Самите македонци се смятат за гърци и особено политическия им елит.
    През римския период Македония е име на римска провинция. През VI век името изчезва и се появява като име на византийска административна област с територия в днешна Източна (турска) Тракия.
    Българите, които владеят тази земя, нямат точно определено име за тази територия. Наричат я: Кутмичевица, Долна Земя, Долна Мизия и др.
    Името Македония се връща на европейските карти от европейските хуманисти чак в XVIII-XIX век. Пътешественици, военни, дипломати и разузнавачи твърдят, че в тази географска област живеят преобладаващо българи и малко турци, албанци, цигани, но не и македонци. Етнизирането на понятието "македонец" ще стане чак след 1944 г. Дотогава името "македонец" е означавало просто българин от географската област Македония. Затова българските власти не бягат от понятието "македонец". Дори военни части получават това прилагателно - Македоно-Одринско опълчение. Пета Македонска армия, 3, 4, 5 македонски полкове и т.н. Обратно Сърбия гледа да изтрие това понятие поради обвързването му с българската същност. В периода на кралското управление на Македония (1918-1941 г.) името Македония е изтрито от административната карта на Югославия и заменено с Вардарска бановина.
  • 229 Античното Маке

    11 1 Отговор

    До коментар #225 от "Македон":

    Появата на т.нар. "македонски книжовен език"е уникално явление в европейската лингвистична действителност от средата на ХХ век, нямащо нищо общо с нормалното възникване и развитие на естествените езици на континента. За разлика от тях "македонският език" е сътворен изкуствено от група хора:
    1) на определена неотдавнашна дата,
    2) на определено място, и
    3) с определен декрет.
    На 2.VIII.1944 г. в манастира "Прохор Пчински" на първото заседание на АСНОМ (Антифашистко събрание на народното освобождение на Македония) се издава декрет за "службен" език, който да "влегува веднага во сила". Няколко месеца по-късно - пак по административен път - този "език" се досъчинява и утвърждава предимно с гласуаане от 10 учители, 1 поет и 1 политик – представител на АСНОМ на заседание в Градския одбор (общината) в Скопие (27.ХI.-3.ХII. 1944 г.)[2] Приведената тук документална част от стенографските протоколи, с които се измисля този книжовен език в залата на Скопския одбор за по-малко от една седмица, показва абсурдността на неговата поява и обяснява защо до ден днешен той не се говори практически от нито един представител на С.Република Македония, в това число и от неговите "създатели"
  • 230 Зиги

    11 1 Отговор

    До коментар #225 от "Македон":

    Знаеш ли думата словоблудство . Това е вашата история СЛОВОБЛУДСТВО .
  • 231 оня с коня

    5 2 Отговор
    И ни обвинява АКТИВНО някакъв Сръбски "Лидер" командирован в Македония,че сме били "Фашисти"....И КАКВО ЗНАЧЕНИЕ има това ,след като по отношение на Кандидатурата на Македония за Членство в ЕС "И хляба и ножа" е в Нас?!Е ЗАТВА Сърбия иска Членство в ЕС КАТО НАС - ЗА ДА Й СЕ ЧУВА ГЛАСА!Ама Не става,докато е на ГУБЕЩАТА РУСКА СТРАНА !
  • 232 Античното Маке

    9 1 Отговор
    Това за сърбоманите, книга -фактология, има я в нета pdf формат:
    Сръбскитѣ жестокости въ Македония (1912-1915).
    К. Григоровъ (Пърличев).
    Извлѣчение отъ книгата
    „Сръбскиятъ режимъ и революционната борба въ Македония" отъ К. Пърличевъ, София, 1917 г.
    Издателство Ал. Паскалевъ и Сие
  • 233 Гоце

    2 1 Отговор

    До коментар #214 от "Грогу":

    Напротив украинската църква получи разрешение за самостоятелност от Вселенският Патриарх. Това сериозно изнерви кремълският плъх

    Коментиран от #234

  • 234 Грогу

    3 0 Отговор

    До коментар #233 от "Гоце":

    От вселенския патриарх получи , но не и от синодите на православните държави , от тях нейната самостоятелност не е призната . За това казвам , че Всел. патриарх не се ползва с доверието на синодите.

    Коментиран от #236

  • 235 123

    5 0 Отговор

    До коментар #225 от "Македон":

    Преди да говориш лъжи и измислени глупости,малко провери и прочети.Това че лъжеш няма да направи историята вярна ,нито сегашните жители на македония антични македонци или българите ще станата татари. Този народ които е наричан Българи/Пра Българи и отнасящо се за тези основали под дунавска България е дошъл от района на река Кубан,в препланините на Кавказ и над северния браг на черно море.През вековете има наколко големи миграции на хора от този регион на запад и югозапад.Защо в Баджанк стан има град наречен Куманово?
  • 236 Гоце

    0 2 Отговор

    До коментар #234 от "Грогу":

    Пак грешиш от повечето православни държави е получила признание освен от Сърбия и Русия

    Коментиран от #237

  • 237 грогу

    0 0 Отговор

    До коментар #236 от "Гоце":

    Аз не зна такова нещо , но нещата може да са се променили И България ли ги е признала ?
  • 238 Запознат

    3 3 Отговор

    До коментар #166 от "Щерев":

    За арменския в спорно дали е геноцид или принудително изселване! Арменците подпомагат руските войски през ПСВ и според действащите тогава закони единственото наказание е смърт чрез обесване! Турците вместо да ги бесят ги изселват в Сирия, която е турска провинция тогава! В момента в Турция е пълно с арменци голям геноцид е бил! Арменците са добри в лъжите!

    Коментиран от #239

  • 239 До Запознат

    3 9 Отговор

    До коментар #238 от "Запознат":

    Ами то и цар Самуил не е никакъв българин, а хитър АРМЕНЕЦ успял да създаде царство и да управлява България и с войни и интриги да завладее част от Византия , Сърбия, Албания и Хърватия...

    Коментиран от #244

  • 240 Баце

    3 2 Отговор
    Горд съм че съм фашист, лошото е че комунистите победиха,сега виждаме какви толерасти станаха всички,права на всички бордюри , терористи и зелени маймуни.
  • 241 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 242 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 243 Не разбиращ

    4 8 Отговор
    А бе не мога да разбера, а и на много хора не им е ясно, какви са тези претенции от българите към Македония и че македонците били крадели език и история от България, когато исторически от преди 1000 години България няма много общо с Македония, защото след 10 век,областта е завладяна от византийците и през 13 век е освободена от византийско владение не от българите, а от Сърбия, под чието управление остава до завземането от турците и след 500г турско през 18-19 век не българите, а отново сърбите имат активно участие в създаването на национално освободителните и църковно революционните движения в Македония за освобождение и по активно от българите участват в освобождението й от османско владичество, та така чак до Балканските войни и след 1919г до 1991г Македония пак изцяло е под политическото, образователното и културно влияние на Сърбия ..

    Коментиран от #248, #278

  • 244 123

    3 0 Отговор

    До коментар #239 от "До Запознат":

    Майка му е арменка, на фамилното име на Самуил е-Самуил Шишман
  • 245 Шабан

    2 3 Отговор
    Ами вярно си е!
  • 246 Шабан

    5 2 Отговор
    По-точно социализма какво е? Това си е доразвит социал-фашизъм! Просто германците нямаха възможност да доразвият своята крайна форма защото бяха възпрени, но за сметка на това социалистическият лагер продължи усъвршенстването на тази кафява чума. Която доведе до саморазпадането на социалистическият концлагер!
  • 247 Ванче Михайлов

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "Гарсон":

    Вземи се ограмоти в Старстбург не говорят немски .Немски говорят в Австрия и част от Швейцария. и ГерманияСърбите бяха съдени от международен съд в Старстбург за фашизъм и геноцид над босняци ,хървати и косовари. Сигурно за това си запомнил този град И сега крадецът вика дръжте крадеца.
  • 248 А питам

    10 0 Отговор

    До коментар #243 от "Не разбиращ":

    И аз не мага да разбера, защо сърбина каквото окупира от македонско след 1912, избива и прогонва десетки хиляди от тамошното население, а българина когато е "окупирал" не го е правил??

    Коментиран от #249, #251

  • 249 Шабан

    2 3 Отговор

    До коментар #248 от "А питам":

    Как да не го е правил? Ами насилственото преименуване и християнизиране на малцинствата, като се започне от циганите и се стигне до турците! Това по-малко зло ли е? По-този начин българската държава прокуди или асимилира над 4 милиона невинни душици. Не се стигна до масови кланета като в Босна и Косово защото Турция е на една граница с България и българските власници имаха страх, но въпреки това направиха толкова зулуми. Ако бяхте като Сърбия по-далеч от Турция сигурно щяхте да изколите и избесите много повече! Тогава фашистките концлагери щяха да изглеждат като райска градина! Пиша ти го защото всичко съм видял с очите си и съм го изживял с душата си!? Просто 1985 година България стана един голям концлагер със всичките си там въоръжени атрибути. Като че ли бяхме престъпници!!! Айде да не се самозалъгваме!

    Коментиран от #252, #254, #276

  • 250 Шабан

    2 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Като че ли бяхме престъпници!!! А не нормални човешки същества със своя автентичен бит и култура!!! Забравих да добавя
  • 251 Читател

    4 5 Отговор

    До коментар #248 от "А питам":

    На който не му е ясно какви са ги вършили българите в Македония и Южна Сърбия да Намери и да прочете научното военно-историческо изследване на българския военен историк Димитър Йончев за случващото се през 1940-те във Вардарска Македония (2-ри бълг. окупационен корпус), в Егейска Македония (3-ти бълг. окупационен корпус), в Беломорска Тракия (4-ти бълг. окупационен корпус), в Източна Сърбия почти до Белград (1-ви бълг. окупационен корпус)! Там с оригинални документи, донесения, карти и с факти се показва какви са ги правили и вършели там окупационните български "освободители", противно на лъжливите БКП- "възродители" и пропагандно-манипулационни клишета и догми, които ДС - патриоти, националисти И НОВО КОМУНИСТИ сега тръбят навсякъде по медиите и събуждат забравената омраза в съседите...!!!

    Коментиран от #255

  • 252 123

    4 0 Отговор

    До коментар #249 от "Шабан":

    България е концлагер от 1944 не от 1985 г. Просто в 1985 си опитал повече от благата на камшика на власта на комунистическата диктатура наложена от БКП и Русия.Преди това убитите са предимно Българи. В 1985 комунистите си намерили допълнителни врагове на народа от българотурците понеже от българите не е имало останли за убиване.

    Коментиран от #259

  • 253 Дух

    2 0 Отговор

    До коментар #184 от "Така де":

    И коптите са сред най почитаема делегацията в храма на Спасителя на Велик.ден!Коптите са до гроба на Господа.И няма никакви католиците!
  • 254 А питам

    1 0 Отговор

    До коментар #249 от "Шабан":

    Какви 4 милиона, какви са тия глупости, пиян ли си. къде го пише тва нещо?

    Коментиран от #257

  • 255 Асен Милев

    8 1 Отговор

    До коментар #251 от "Читател":

    Не ми приказвай общи приказки, а ми дай заглавието на информацията или книгата да проверя.
    И каква е тая българска окупация из македонско през ВСВ, когато там българските войски(в които са служили и македонски българи) са били посрещани с радост, хляб, песни и хора?!! Има едни документални карти за това, но сърбоманите в македонско никога няма да ги пуснат.
  • 256 ДядоСтою

    7 1 Отговор
    СЕГА Е МОМЕНТЪТ БЪЛГАРИЯ ДА СЕЗИРА МЕЖДУНАРОДНИТЕ ИНСТИТУЦИИ ДА БЪДЕ ИСЪДЕН ТОЯ И ДЪРЖАВАТА МУ ДА СИ ПЛАТЯТ И ДА ВИДИШ КАК ЩЕ ОНЕМЕЯТ БОКО ДЕЙСТВАЙ
  • 257 123

    3 1 Отговор

    До коментар #254 от "А питам":

    От България са принудени да напуснат 1 160 614 български турци. Това което Шабан пише е за Балканите но цифрата му не много точна с около милион е по малко но това не прави болката им по малка. Има снимки на българотурци пристигнали в Турция снимките са покъртителни,това са вчерашните българи и съседи, ако са искали сами да заминт понеже искат да са турци и да живеят в турция е едно нещо. Но да ги тероризира собственната им държава като убива 160 човека не е никак правилно, там където би трябвало да са най добре гледани и с най добро отношение към тях.А още по жесток терор е имало срещу самите българи които не са имали същите виждания като БКП, както се знае жертвите са 400 000 на комунистическия режим на БКП за 45 години от които 160 са български турци убити и 1200 в концентрационните лагери.

    Коментиран от #258

  • 258 А питам

    4 0 Отговор

    До коментар #257 от "123":

    Виж коментар 232, човека ти е дал информация, как сърбите са избивали в македонско.
    Дай ми заглавие за информация за принуденото напускане на1 160 614 български турци.
    А и какво общо има това с темата, която е за Македония и Сърбия?

    Коментиран от #260, #263, #266

  • 259 Шабан

    1 1 Отговор

    До коментар #252 от "123":

    Напълно съм съгласен с тебе! 100% вярно! такава е реалността за съжаление!
  • 260 Шабан

    3 0 Отговор

    До коментар #258 от "А питам":

    Общото е че, навсякъде където тоталитаризма е вилнял е до нещастие за човека! Защото системата така е настроена че, щастието и благополучието на едни се крепи на нещастието на други в случая нямащи власт хора(така да го наречем) Нали се сещаш че, когато един човек му се услади да коли и да беси той такъв си и умира! Особено ако има подкрепата на голяма група хора, чиято кауза защитава! Примери бол!

    Коментиран от #262, #285

  • 261 Шабан

    2 1 Отговор
    Oбщoтo e чe, нaвcякъдe къдeтo тoтaлитaризмa e вилнял e дoвел до нeщacтиe зa чoвeкa! Зaщoтo cиcтeмaтa тaкa e нacтрoeнa чe, щacтиeтo и блaгoпoлучиeтo нa eдни ce крeпи нa нeщacтиeтo нa други в cлучaя нямaщи влacт хoрa(тaкa дa гo нaрeчeм) Нaли ce ceщaш чe, кoгaтo eдин чoвeк му ce уcлaди дa кoли и дa бecи тoй тaкъв cи и умирa! Ocoбeнo aкo имa пoдкрeпaтa нa гoлямa групa хoрa, чиятo кaузa зaщитaвa! Примeри бoл!
  • 262 А питам

    7 1 Отговор

    До коментар #260 от "Шабан":

    Не ми излизай с общи приказки. Отново питам-зaщo cърбинa( и гърка) кaквoтo oкупирa oт мaкeдoнcкo cлeд 1912, избивa и прoгoнвa дeceтки хиляди oт тaмoшнoтo нaceлeниe, a бългaринa кoгaтo e "oкупирaл" нe гo e прaвил??

    Коментиран от #273

  • 263 123

    3 1 Отговор

    До коментар #258 от "А питам":

    Потърси Muhacir
    Турски миграции от България, 1878-1992
    Години Брой
    1878-1912-350, 000
    1923-33-101,507
    1934-39-97,181
    1940-49-21 353
    1950-51-154,198
    1952-68-24
    1969-78-114,356
    1979-88 г.- 0
    1989-92-321 800
    Общо 1 160 614

    Коментиран от #265, #268

  • 264 В кръв

    8 1 Отговор
    Сребреница, Зворник, Вишеград и Фоча,Сараево,Чачак, Дубровник, Госпич, Шибеник, Задар, Карловац, Сисак, Славонски Брод, Осиек, Винковци и Вуковар,Косово.....все още кървавите следи на сръбския шовинизъм не са попили. А и забравиха няколкостотин хиляди хървати избити през 1944/45г.,както и избитите албанци и мюсюлмани. А избитите българи и Голи Оток? Сърбия е същата хиева като Полша - границите и във всички посоки са потънали в кръв.
  • 265 Сам

    2 0 Отговор

    До коментар #263 от "123":

    Сам си си отговорил - миграции,споразумения с Турция и отваряне на границата заради турските призиви.

    Коментиран от #267

  • 266 123

    1 1 Отговор

    До коментар #258 от "А питам":

    Шабан е написал за насилиата,убийствата и принудата да напуснат на Българо турци страната и какво е ставало в Бългрия.Това е поради напълното отричане за масовите убийства,престъпления и величаене тука на Българските Комунисти. Общо с Гръцка Тракия е че там има извършени изключителни жестокости,убийства и палежи извършени от Българските царски окупационни войски, за които Българските комунисти казват че царските войски и полиция са избили Български паризани, а македноските комунисти казават че убийствата,палежите и отрязаните глави са били в Македония. в Македония има много малко убити и запалени къще от царските войски и то предимно Албанци, не македонци. тези македонци които са убити са с оръжие в ръка в края на 43 и началото на 44 когато, когато нападат българската администрация и войска.

    Коментиран от #271

  • 267 123

    0 1 Отговор

    До коментар #265 от "Сам":

    То мигрцията през 1989 е миграция но принудителна което е престъпление, като намериш каквото ти казах ще видиш и как са го принудили и кога е имало спогодби.

    Коментиран от #269

  • 268 А питам

    3 1 Отговор

    До коментар #263 от "123":

    Турски миграции от България?!??!!!!!
    Ти изобщо на кой свят живееш?
    След 500 годишено робство и тормоз, ми говотиш за турски миграции от България!!
    Кажи ми каква е българската миграция ,какво робство и тормоз е имало из македонско, Беломорска Тракия и Одринска тракия та сърбите, гърците и турците са избивали и гонили българите от там?

    Коментиран от #281

  • 269 ай де бе

    4 0 Отговор

    До коментар #267 от "123":

    Сърбомане, защо изместваш темата?
  • 270 баба Люга

    5 0 Отговор
    Божее, колко е глупав този болен мозък. Фашизма или "фашо де комбатименто" произлиза от управленито на Мусолини в Италия по време на войната. Нищо общо с нацизма и Германците. Глупаците само се множат в Македония. Да не говорим, че ние нямаме нищо общо с това....
  • 271 ай де бе

    6 0 Отговор

    До коментар #266 от "123":

    След като губим ПСВ-1918 Беломорска Тракия Великите сили я дават на гърците. Следват геницид, гонения, изселвания на българите от там. Това за което ти говориш ,и ако е вярно, е през ВСВ и е последсвие от зверствата на гърците- каквото повикало,такова се обадило.
    Сърбомане, защо изместваш темата?

    Коментиран от #280

  • 272 Бай Шиле

    0 0 Отговор
    Тъкмо да им обясним къде и какво да четат и хоп ще трябва на следващите руски посланици да обясняваме наново.Има си мемоари на ВМРО за борбата на пропагандите в Македония.За нарастващите стълкновения преди Илинденско-Преображенското въстание от 1903
  • 273 Шабан

    2 2 Отговор

    До коментар #262 от "А питам":

    В мирогледа на някой народи има една много по-обидна дума от това да те напусуват или да те кълнат на майка! Знаеш ли коя е думата! Ще ти дам жокер - думата е да те нарекат МАНИАК(тип фашист)! Да наречеш един човек маниак е най-долната обида, означава че, това е едно самозабравило се чучело, загубило всякаква представа за човешкото, за необятността на света, на вселената и се е съсредоточил само върху думите от книгите(демек зомбоид) в главата му само фрази, цифри и чужди внушения който е чел, но няма нищо което да извира от душата(от Силата). На такъв ми приличаш като ти чета писанията. Такъв човек е загубил душата си и за това иска и другите да са като него, Маниаци! Анадън му!!! Не използвам конкретика защото това е свободна форма за да се споделят мнения а не научни фантасмагории. И все пак е неделя!? Но други са го направили вместо мен, за което им благодаря! не беше нужно!

    Коментиран от #277, #306

  • 274 Onix

    4 1 Отговор

    До коментар #20 от "Хисторик":

    А сърбите колко пъти ни атакуват в гръб и колко антибългарски договора сключват с други съседи. Единствено Турция не ни е забивала нож в гърба. Сърбите си го заслужават по всяко време без грам свян от наша страна.
  • 275 Тюрк

    1 1 Отговор
    Вярно е.
  • 276 Сефте номера

    4 2 Отговор

    До коментар #249 от "Шабан":

    В България религия не е сменявяня насила. Убитите от турските атентати са повече от убитите при смяната на имената. Насила изселените турци са не повече от 50. Тогава слущах редовно Свободна Европо,Би.би-си и Гласът на Америка - изброяваха ги поименно и странното ,че почти всички пожелаха да ги изпратят в Западна Европа,а не в Турция. Голямата екскурзия беше доброволна провикирана от ходжите и турската агентура в България. Изтеглиха си всичките пари от ДСК с чували,позволиха им да си продадат имотите. Тогава теглих от ДСК заем за кола и гледах как се теглят ро 50 000 - 100 000 лева от екскурзиантите - такива камари от пари дори и при инфлацията от Виденово време не съм виждал.С цялото си нахалство половината от тия екскурзианти,като се върнаха искаха да развалят законно сключени сделки за имоти. Хайде сефте номера. Тия ги разправяй на младите пишлемета,ама ние помним как беше.
  • 277 А питам

    5 0 Отговор

    До коментар #273 от "Шабан":

    И отново.
    Нe ми излизaй c oбщи прикaзки. Пак питaм-защо сърбина( и гъркa) каквото окупира от македонско след 1912, а и преди това, избива и прогонва десетки хиляди от тамошното население, а българина когато е "окупирал" не го е правил??
    Защо всички тормозени и избивани от сърби и гърци са бягали във "фашистка" България?

    Коментиран от #283, #292

  • 278 Ранд

    3 1 Отговор

    До коментар #243 от "Не разбиращ":

    Хайде ,кажете го този мак . цар при който сме ви поробили ....и стадо маймуни има водач ...а вие като чуете думите мак. цар и млъквате като риби . Банда измамници. Няма да получите чужда история Единствената ви история е фашистка България Имайте си я , но тя е само три години , а вие ще я дъвчете векове , защото няма за какво друго да говорите .
  • 279 Баба Яга

    1 0 Отговор

    До коментар #56 от "Кси":

    Същото великите сили правят между Израел и палестина- наричат го " балканизация".
  • 280 123

    2 4 Отговор

    До коментар #271 от "ай де бе":

    Описаното зверства извършени от българската армия в Гърция са през ВСВ,а за това че България губи земи които не е имала тогава не може да се претендира.Не може да загубиш нещо което не притежаваш.. Това са земи които България иска да вземе но не получава след като подписва договор със Сърбия който не изпълнява и преди да започне войнатабългарски яасти са нападали сръбски части.И поради вероломноста и лакомията Българска за заграбване на чуждото губи и от собственните си земи.

    Коментиран от #286

  • 281 123

    3 0 Отговор

    До коментар #268 от "А питам":

    Има общо във всичките балкански народи-нетолерантностата към другия различен от теб,като смяташ себе си за най висшето и умно човешко творение на земята, че другия трабва да стане като тебе, да го поробиш или да го убиеш. Това съществува и сега и ясно се вижда тук.
  • 282 Кси

    2 1 Отговор

    До коментар #219 от "Жалка работа":

    Жалки сте сърбоманите-македонисти-удба, то само това остана, сърбите/военнопрестъпниците на настоящето/да имат мнение за вход в ЕС, по отношение на омразата, с вето или без вето, си я има, предпочитам да ме мразят, отколкото да ме натискат с бос крак
  • 283 123

    4 2 Отговор

    До коментар #277 от "А питам":

    Тези които са бягали във България от Гърция са гръцките комунисти партизани , а тези от македония са българи които са поддържали царската окупационна армиа в македония през ВСВ.

    Коментиран от #294

  • 284 123

    1 4 Отговор
    Първото масово въстание в Гърция ев град Драма в Източна Македония, в българската окупационна зона. Българските власти започват мащабна политика на българизация, предизвиквайки реакцията на гръцкото население. През нощта на 28 срещу 29 септември 1941 г. хората от Драма и покрайнините се разбунтуват. Този лошо организиран бунт е потушен от Българската армия, която отмъщава, екзекутирайки над три хиляди души само в Драма.Петнадесет хиляди гърци са били убити от българската окупационна армия през следващите няколко седмици и в провинцията населението на цели села са били избити с картечници и ограбени.Град Доксато и село Хористи днес официално се считат за градове-мъченици.

    Коментиран от #290, #295

  • 285 Кси

    1 0 Отговор

    До коментар #260 от "Шабан":

    Ей, разбирач, я кажи, защо ДПС все гласува с БСП, ааа
  • 286 Кси

    5 1 Отговор

    До коментар #280 от "123":

    БГ е искала земи, които са били нейни и са населени с етнически българи, никога не е получила земя с чужд етнос и да го репресира както сърбия получава западните покрайнини и вардарска Македония с 2,5млн българи през 1919г, недей сравнява несравнимо, а си червена кратуна, личи от космоса

    Коментиран от #289

  • 287 За всички "македонци"

    3 1 Отговор
    „О, неразумни и юроде! Поради что се срамиш да се наречеш българин и не четеш, и не говориш но своя език? Или българите не са били славни и прочути по цялата земя и много пъти са взимали данък от силни римляни и от мъдри гърци. От целия славянски род най-славни са били българите, първо те са се нарекли царе, първо те са имали патриарх, първо те са се кръстили, най-много земя те завладели. Така от целия славянски род били най-силни и най-почитани и първите славянски светци и просияли от българския род и език, както и за това подред написах в тая история.”
  • 288 Кси

    2 2 Отговор
    Сърбите са военнопрестъпниците на 20 век, то само това остана, те да определят кой е фашист-нацист-националсоциалист-комунист, двата края се сливат, едно и също са, да го кажат това на немците
  • 289 123

    2 2 Отговор

    До коментар #286 от "Кси":

    Другарю едно е да си мислиш че са твои друго е да са твои тези земи.Накой по нагоре е обяснил че Македония от 10 век не е била част от България.България е Северна България плюс Румъниия,Молдова ,Буковина част от Сърбия и до 10 век Македония.А Тракия или Румелия както и казат Турците е била много малко време в Български ръце.В България има много различни етноси и племена,никога не е била един етнос.Съшите аргументи които представаш може да ти ги представи всеки един народ на Балканите и да претендира за земите на другите и да им бъде господар. И ако се погледне най-реално Румънците са най принципни, от най бедната страна в Европа и на Балканите , сега имат БВП от 18000 на човек,чистят си хората корупцията и работят, не крадът , не стоят в кафенетата да пушат цигари и да пият КАФЕ по цял ден.

    Коментиран от #301

  • 290 Ранд

    3 0 Отговор

    До коментар #284 от "123":

    Това с фашизма го разбрахме ... какво да кажат германци и турци ...такива са били времената ... на война като на война . В днешно време тези държави никой не ги обижда и натяква , че са поробители и фашисти . Само вие лигльовци пропищяхте орталъка , за българската окупаия . Та чакам доказано име на мак. цар , княз или племенен вожд.
  • 291 123

    2 0 Отговор
    България най много опищява за Турската окупация и кланета, редно е да не правиш също от каквото се оплакваш.A от земите на Македонците имат само един Крал Марко Мрнявчевич, следват Деспот Дейан,Велики Воевода Никола Станевич.Останлите са или Български или Сръбски владетели.

    Коментиран от #293, #308

  • 292 Шабан

    1 4 Отговор

    До коментар #277 от "А питам":

    Кой е бягал във България! Я проследи преселението през годините и ще видиш че от България са бягали хората а не в България! Особено последните три десетилетия!!! Единствено след присъединяването на Южна Добруджа към България е имало малко повече хора пресели ли се от Румъния в сегашните граници на България! И това е защото според спогодбата са им възстановявали земята в преселеното място. По-другите места нито от беломорска Тракия нито от сегашна Македония нито пък от Сърбия е имало толкова голямо преселение както от България навън. А и да те питам щом е толкова добре защо от 9 милиона население(достигнато 1984) сега сме под 7 милиона(реално под 5 милиона) нали е много добре! Защо е този демографски срив, реално България умира!!! За сега се крепи на стиснатите зъби на най-върлите власт имащи фашисти!!!

    Коментиран от #296, #304

  • 293 Ранд

    2 0 Отговор

    До коментар #291 от "123":

    Щепогледна в интернет за този крал Марко . А за турците си говориш , колкото да кажеш нещо . Никой не е забравил робството , но това е минало , с турците имаме най-добрите взаимотношения от всички съседи .
  • 294 А питам

    7 0 Отговор

    До коментар #283 от "123":

    Какви комунисти партизани през 1912 ????
    Защо изобщо пишете по тия форуми?
  • 295 ай де бе

    7 1 Отговор

    До коментар #284 от "123":

    Сърбомане,това е вследствие на много по-голяма трагедия, и преди да говориш за събитията в Драма,организирани от ръководството на Окръжния комунистически комитет (предимно гърци с комунистически убеждения),
    е редно да споменеш... за търсачката -книга документалистика:
    "Гръцките жестокости и варваризъм над българите (1912-1923)"
    Плюс това, което си писал, не е изцяло вярно.
    Сърбомане, защо изместваш темата?
  • 296 А питам

    6 0 Отговор

    До коментар #292 от "Шабан":

    Омръзна ми с вашите глупости.
    пиши в търсачката на нета:
    "Македонска имиграция в България"
    и чети..

    Коментиран от #297

  • 297 Файлет

    6 0 Отговор

    До коментар #296 от "А питам":

    Ако беше жив дядото на съпруга ми , той да ти каже колко бой е понесъл , че се пише българин .А ти продъжавай да обясняваш че няма българи в Македония ,но не тук , само в Скопие върви тази приказка .
  • 298 БашМайстора

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Гарсон":

    Гарсоне,наскоро една жена президент,каза това:
    Молдовците говорят на молдовски. Грешка. Говорят на румънски, призна новата президентка на страната Мая Санду, която вчера встъпи в длъжност.

    Часове след церемонията на сайта на президентската администрация бяха изтвършени знакови промени. Названието на основния език на сайта бе изменено от "молдовски" на "румънски", като абревиатурата "md" бе заменена от знака "ro".
    Явно има по големи "топки" от вашия.
  • 299 БашМайстора

    6 0 Отговор
    Абе сърбоманчета и марсианчета,то и Германия и Италия бяха третия райх,ама бягате всички там,кланяте им се,давата по 370-400 евро на година за разрешителни за работа,и дума не обелвате че са били фашисти.Това вашето се нарича"интереса клати феса"абе с две думи за евроЦентове сте готови стойка Г да заемете и да чакате да ви бръснат на сухо.

    Коментиран от #300

  • 300 за БашМайстора

    3 1 Отговор

    До коментар #299 от "БашМайстора":

    Абре Майсторе, ако Бугариата имаше стандартот и платата на Германиа, сите македонаца одма щеа сами да се кажуват блгари...!!!

    Коментиран от #303

  • 301 Кси

    5 0 Отговор

    До коментар #289 от "123":

    Не съм ти другарю, нито другарка, и няма какво да мисля, че тези земи са български, за целта има нотариални актове, регистри за платени данъци, то не е въпрос на въображение, а на фактология, но това македонистите като теб, няма как да го проумеят, всичко им е една фантасмагория/история, език, държава, отношение/
  • 302 Джордж Бест

    4 0 Отговор
    РСМ е ИЗКУСТВЕНО създадена държава плод на МАКЕДОНИЗМА, на КОМИНТЕРНА и на диктатора ЙОСИП БРОЗ ТИТО. Това трябва да им се напомна на всяка крачка, докато им се изчистят промитите мозъци.
    МакедонскиОТ идентитет и така наречения Македонски Язик са ИЗКУCТВEНO cъздaдeни и са плoд нa МAКEДOНИЗМA, нa КOМИНТEРНA и нa диктaтoрa ЙOCИП БРOЗ ТИТO. Тoвa трябвa дa им ce нaпoмня нa вcякa крaчкa, дoкaтo им ce изчиcтят промитите мoзъци.
  • 303 БашМастора

    3 0 Отговор

    До коментар #300 от "за БашМайстора":

    Да си дойдем на думата.🤣🤣🤣
  • 304 Кси

    6 0 Отговор

    До коментар #292 от "Шабан":

    Преселения те гонят теб, но едно е да заминеш сърдит и да си продадеш имота, или да го заключиш и да се върнеш когато решиш, както беше с българските турци 89г, а съвсем друго е да тръгнеш да се спасяваш с дрехите на гърба и да те стрелят в гръб, даже засади са им правили, да си хвърлят пеленачетата, че ги издават като заплачат,както е било с егейските и одрински българи, тъй че не ми философствай по темата
  • 305 bul

    4 0 Отговор
    СВОБОДА ЗА ВОЙВОДИНА !!!
    ВЪН СЪРБИТЕ ОТ ВОЙВОДИНА !!!
  • 306 АБЦД

    3 0 Отговор

    До коментар #273 от "Шабан":

    Маниа означава лудост. Не знам как измисли връзка между маниак и фашист.

    Коментиран от #309, #310

  • 307 WENKO

    5 0 Отговор
    ВЪН СЪРБИТЕ ОТ ЗАПАДНИТЕ ПОКРАЙНИНИ !!!
  • 308 Ранд

    3 0 Отговор

    До коментар #291 от "123":

    Крали Марко ли ви крал ? Думи нямам ! Приказки за лека нощ за мак. деца.
  • 309 Шабан

    1 2 Отговор

    До коментар #306 от "АБЦД":

    Просто е!? Фашиста е крайна форма на вманиачен(самозабравил се) човек!

    Коментиран от #311, #324

  • 310 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 311 Кси

    2 0 Отговор

    До коментар #309 от "Шабан":

    КАМИКАДЗЕ е крайната форма на МАНИАК, познато ти е повече от фашист=комунист, нали, шабане
  • 312 Македон

    0 4 Отговор
    СВОБОДА ЗА ПИРИНСКА МАКЕДОНИЈА

    Коментиран от #313, #314, #315, #317, #320, #323

  • 313 Кси

    2 0 Отговор

    До коментар #312 от "Македон":

    Сръбските военнопрестъпници и техните македонистки помияри ги искам ТИХИ
  • 314 Кси

    3 0 Отговор

    До коментар #312 от "Македон":

    Тихо ми пази, както се казва в песента, искайте Войводина от вашите братя сърбите и някой цар да ви дадат, те с крале ли бяха или жупани, от тях искайте, нали им бяхте официално подлоги в югосбирщината, учете сръбски и руски, не ни занимайвате повече
  • 315 Кси

    5 0 Отговор

    До коментар #312 от "Македон":

    Я,пак че не разбрах какво искаш, искаш език, история ,царе, земя, още нещо, да не забрави нещо, имате нужда най-вече от един ЯК ПРЪТ, ела да ви го дадем
  • 316 Шаро

    4 0 Отговор
    Абе хора, не бъркайте северно македонци с македонци. Македонците ги няма от векове а тия не знаят кви са .Кои е фашист да кажат ?колко бг.войници се приселиха там.
  • 317 Професора.

    4 0 Отговор

    До коментар #312 от "Македон":

    Еееее като ти чета отзивите ,тебе много те е удряло дървото на ВМРО- то..И защо се пишеш македон ,когато си северно македонец.Сега Македони ли станахте.

    Коментиран от #325

  • 318 от българия

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Гарсон":

    На леля ти марга в черната гарка
    Българска народна приказка
  • 319 ахоихо

    1 0 Отговор
    Сите сръбе на връбе!
  • 320 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 321 Сърбофоб

    2 0 Отговор
    Да внимават с номерата сърбите да не ги бомбардира НАТО за наказание
  • 322 Болярин

    4 0 Отговор
    Това нагло сръбско племе, способно само на геноцид, тръгна да определя кой народ какъв е !?! Бързо забравиха защо НАТО им изпрати толкова въздушни "целувки", че не им остана катун здрав !!! Колко невинен народ избиха тия сръбски ИЗРОДИ ?!!
    Много още ще целуват руски партенки, но и това няма да им помогне !!!
  • 323 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 324 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 325 Баба Яга

    2 1 Отговор

    До коментар #317 от "Професора.":

    Основното твърдение е,че ние сме татари и фашисти,а те са славяни.Какво ли са твърдяли по времето на Хитлер.Знаем какво е било отношението му към славяните.Това,че използват регионалното понятие Македония и прилагателното македонски в смисъл на държавнотворното и националното не е исторически ,а политико-правен въпрос.И те го знаят.Това са умишлено провокации.
Новини по държави: