Last news in Fakti

19 Декември, 2012 14:39 10 344 3

17 загинаха при бягство от затвор в Мексико

  • бягство-
  • затвор-
  • мексико-
  • убити

Поне единадесет затворници и шестима надзиратели загинаха при неуспешен опит за бягство от затвора в град Гомес Паласио в мексиканския щат Дуранго, съобщи агенция АП. 
Инцидентът станал вчера, в 5 часа призори. Лишените от свобода се опитали да се измъкнат през подземните тунели на сградата, но пазачите ги забелязали и открили огън по тях, на което въоръжените бегълци отвърнали с пистолетни изстрели.
Според полицията охранителите първо стреляли предупредително във въздуха, но когато това не подействало, започнали да се целят на месо. Военни части им се притекли на помощ, за да потушат бунта.

Властите са открили разследване, за да се установи кой точно е отговорен за избухването на безредиците.

Масовите сбивания, бунтове и бягства, при които се стига и до смъртни случаи, са често явление в мексиканските затвори. Особено тежка е обстановката в местата, където биват държани осъдени членове на наркокартелите, уточнява Би Би Си. 

В същия затвор в град Гомес Паласио по време на бунт през 2011 г. загинаха 11 осъдени, а при масов бой през 2009 г. бяха убити 19 души. През юли 2010 г. представител на прокуратурата в Мексико заяви, че затворници са били пускани временно на свобода от управата, за да разчистват сметки навън със свои конкуренти в наркобизнеса. При подобна атака 17 души са били застреляни, докато празнували рожден ден. Бившият директор и десетима други висши служители в затвора са осъдени по случая.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 закон

    1 1 Отговор
    затворниците боклуци да измират но жалко за полицаите
  • 2 Бай Онзи

    0 0 Отговор
    Рискове на професията!
  • 3 Явор

    1 0 Отговор
    #1 пълен ................ най вероятно си от властния закон .......
Новини по държави: