Last news in Fakti

27 Януари, 2013 14:52 2 407 0

Над 200 жертви след пожар в бразилски нощен клуб

  • бразилия-
  • пожар-
  • жертви
Над 200 жертви след пожар в бразилски нощен клуб - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Около 240 души са загинали при пожар в нощен клуб в южния бразилски град Санта Мария, съобщи G1 Rio Grande do Sul. Полицията обаче се опасява, че общият брой на жертвите ще расте. Телата на 70 от тях до обяд бяха транспортирани за разпознаване в близкия общински спортен център, но много още са в сградата. Близо 200 пострадали са настанени в болници. Осем са в критично сътояние. 

Заведението пламнало между 2.00-2.30 нощес. По предварителни данни причината за инцидента е пиротехническо шоу по време на изпълнението на местна рокгупа. От фойерверките изолацията на тавана се запалила и помещението се изпълнило със задушлив дим. При настъпилата паника много посетители не успели да се доберат до единствения авариен изход.

Охранител разказал, че се е опитал да използва пожарогасителя, но той не работел. По негови сметки в клуба имало между 1000 и 2000 души. Според огнеборците повечето от жертвите са починали от отравяне с газовете, отделяни при горенето.

Губернаторът на щата е потвърдил лошата новина в профила си в Туитър, като е написал, че се отправя към мястото на трагедията.

На 24 декември 1995 г. при пожар по време на училищно тържество в индийския град Дабвали изгоряха 600 души – най-големият брой жертви при подобни инциденти в новата история.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: