18 Май, 2021 20:22 2 064 8

Външното министерство на Испания привика посланика на Мароко

  • polisario-
  • марокански бежанци-
  • последствия-
  • дипломатическо напрежение

От началото на седмицата над 6000 марокански бежанци навлязоха нелегално в Сеута

Външното министерство на Испания привика посланика на Мароко - 1
Снимка: БГНЕС

Министерството на външните работи на Испания призова посланика на Мароко Карима Беняиш след изказването ѝ за отношенията между двете страни, съобщи El Pais, предаде Фокус.

По-рано Беняиш заяви, че в отношенията между страните има действия, от които има последствия и те „трябва да бъдат предприети“. Според Europa Press, мароканският посланик визира решението на испанските власти да предоставят медицинска помощ на генералния секретар на POLISARIO (Народен фронт за освобождение на Сегиет ал-Хамра и Рио де Оро, който се застъпва за независимостта на Западна Сахара от Мароко). Tой е настанен в болница в Испания за лечение от Ковид-19.

От началото на седмицата над 6000 нелегални имигранти влязоха от Мароко в испанския анклав Сеута, който е разположен на северното африканско крайбрежие. Само за последното денонощие 5 хиляди бежанци навлязоха в испанска територия, като броят им е рекордно висок за страната.

Притокът на нелегални имигранти е предизвикан от дипломатическото напрежение между Мадрид и Рабат. През април стана ясно, че генералният секретар на POLISARIO е приет за лечение в Испания. Мароканските власти предупредиха Кралството за възможните последици от тази ситуация.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РЪМПЕЗИ

    12 2 Отговор
    ЗА БАРЦЕЛОНСКИ НИ ДУМА...

    Коментиран от #2

  • 2 Маршо

    2 11 Отговор

    До коментар #1 от "РЪМПЕЗИ":

    За Ръдеф Питай той е актуален в момента
  • 3 ЕС мръсна мръс

    5 6 Отговор
    Това то ЕС, нашествия мизерия глад!
  • 4 Истина е

    12 0 Отговор
    Да бъдат поканени да опитат прочутото българско гостоприемство . Да се строи ударно нови джамии за да са духовни . Да се увеличат 2000 лв на човек помощите ако няма пари ,да сложат данък за издръжката им
  • 5 Саладин

    4 18 Отговор
    Испания е арабска земя!

    Коментиран от #6

  • 6 Да го сложа

    11 4 Отговор

    До коментар #5 от "Саладин":

    на mайка ти

    Коментиран от #7

  • 7 Саладин

    4 10 Отговор

    До коментар #6 от "Да го сложа":

    Няма как да стане. продължавай да го слагаш на булонката си.
  • 8 Кире

    4 0 Отговор
    Намирисва на обор. Сигурно има петрол.
Новини по държави: