Last news in Fakti

4 Август, 2021 22:14 1 823 4

370 млн. долара в помощ на Ливан

  • помощ-
  • донорска конференция-
  • бейрут-
  • експлозия

Донорската конференция събра стабилна сума година след експлозията в Бейрут

370 млн. долара в помощ на Ливан  - 1
Снимка: Shutterstock

Донорската конференция за спешно подпомагане на ливанската икономика събра 370 милиона долара, предаде Ройтерс, като цитира изявление на канцеларията на френския президент Еманюел Макрон.

Международната общност, с президентите Джо Байдън и Еманюел Макрон начело, отправи днес призив към ливанските лидери да предприемат действия за извеждане на страната от най-тежката икономическа криза в историята ѝ, отбелязва Франс прес.

"Никаква помощ никога няма да бъде достатъчна, ако ливанските политици не се ангажират да свършат тежката, но необходима работа по реформиране на икономиката и борба с корупцията", предупреди Байдън, обещавайки нова помощ от близо 100 милиона долара на третата международна конференция в подкрепа на Ливан.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 щом

    4 2 Отговор
    финансират терористи значи имат пари
  • 2 жжж

    1 0 Отговор
    създават проблем и го решават, и те така докато долара не бъде отхвърлен като резервна валута :)
  • 3 Българизъм

    2 0 Отговор
    Запада финансира Ливан, парадокс Запада закриля Израел а Ливан го бомбардира през ден два
  • 4 Перко

    6 0 Отговор
    Когато бях на 10-15 години,освен са постиженията на социализма ,постоянно се говореше за Бейрут,Ливан ,Сирия ,Кампучия,Афганистан ...Сега съм на 50 и е почти същото.
Новини по държави: