Last news in Fakti

7 Април, 2013 10:49 692 0

В Черна гора избират президент, в Македония кметове

  • черна гора-
  • президент-
  • кметове-
  • македония
В Черна гора избират президент, в Македония кметове - 1
Снимка: ЕПА / БГНЕС

В Черна гора днес избирателите дават своя глас за държавен глава. Кандидатите за поста са двама – Филип Вуянович, действащ президент и представител на управляващата Демократическата партия на социалистите и бившият дипломат Миодраг Лекич, който беше издигнат от опозицията.

Според последните социологически сондажи Вуянович води в надпреварата. За него заявяват, че ще гласуват 55% от имащите право на участие във вота. Черна гора гласува за президент за втори път, откакто получи своята независимост.

Една от малкото теми, по които двамата претенденти са на обща позиция е членството на страната в НАТО, което според тях трябва да се реши след национален референдум.

 На 7 април гласуват в още една бивша югославска република – Македония. Днес ще се проведе вторият тур на местните избори в западната ни съседка.

На първия тур преди две седмици най-много победи спечели управляващата партия ВМРО-ДПМНЕ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА