Last news in Fakti

8 Февруари, 2022 08:12 1 187 6

Откриха по-голяма консулска служба в Лондон

  • консулска служба-
  • лондон

Заради ограниченията срещу COVID-19 беше въведена система за записване, която драстично намали опашката пред посолството, но например за подмяна на български документ за самоличност най-ранният възможен час в момента е след 3 месеца

Откриха по-голяма консулска служба в Лондон - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

В посолството на България в Лондон беше открито разширение на консулската служба. Тази новина е важна за една от най-големите български общности зад граница, съобщават от bTV.

Консулската служба в британската столица ежедневно работи, за да предостави административни услуги на диаспора с размерите на град като Варна. Заради ограниченията срещу COVID-19 беше въведена система за записване, която драстично намали опашката пред посолството, но например за подмяна на български документ за самоличност най-ранният възможен час в момента е след 3 месеца.

В консулската служба ежедневно се отговаря на близо 400 мейла от цяла Великобритания, а служителите и отговарят и за решаването на проблеми на граждани с граничния контрол, съдебните и полицейски власти.
"Нашата консулска служба беше една от малкото, които не затвориха в условията на три поредни локдауна. Консулската служба продължи да работи. Бих желал да кажа, че само през миналата година в нея са извършени 35 000 услуги, Обработени са заявления за лични документи и паспорти на 18 000 души и това е само от един състав от осем щатни служители", заяви посланикът на България във Великобритания Марин Райков.

Полагат много усилия, за да бъдат обслужени повече хора. Назначени са допълнително трима служители към съществуващите осем, а в понеделник бе открито и разширение на приемната за граждани. Освен това се очаква до края на годината да заработи и консулска служба в Шотландия.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гробар

    3 0 Отговор
    „...за подмяна на български документ за самоличност най-ранният възможен час в момента е след 3 месеца.“
    --------------
    За 3 месеца - я „ документ за самоличност“, я - смъртен акт...
  • 2 Перо

    5 0 Отговор
    Най-големите некадърници и мързеливци са в консулската служба. Определили са 2-3 ч. приемно време на ден и обслужват няколко човека. Самият факт,че записват след 3 месеца говори колко работят. Статистиката за извършената работа е пълна лъжа! Хората избягват “услугите” на консулската служба с измислени,абсолютно необосновани такси и дълготрайно обслужване и си свършват работата сами в БГ или с куриерски фирми. Всички са назначени с връзки или са част от семейства на “дипломати”!
  • 3 Перо

    0 0 Отговор
    Това не е първото оплакване от турските авиолинии и обслужване, а практика в тази авиокомпания! Евтините цени излизат през носа!
  • 4 Гневен

    3 0 Отговор
    От първо лице да Ви кажа, че нищо от написаното не е верно. Освен може би разширението,което вероятно е някаква връзка с наеми и пари, които някои да усвои. Нито вдигат телефона, нито отговарят на имейл
    . Датите он лайн са заети за 6 месеца на пред след тях няма нищо обявено. Наложи се спешно да ходя до България за нови документи. С всички произтичащи от това разходи
    , в пандемията
  • 5 Парцал

    3 0 Отговор
    Улицата където е българското посолство, е улица на която са само посолства на различни държави. Единствено и само пред българското посолстно има опашка навън на улицата, дъжд, сняг,... навън и чакаш. Ако ви се наложи се въоръжете с търпение за чакане. Относно отговорите от посолството, ако звъннете да питате нещо-няма шанс да ви вдигне някой. Ако изпратите имел, ако евентуално ви отговорят ще е след минимум две седмици. Българите са си българи на всякъде по света. Жалко но факт

    Коментиран от #6

  • 6 Сотирова:

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Парцал":

    Всичко ,което сте написали за българското посолство е вярно.Работят по 3,4 часа на ден ,бавни ,некомпетентни.
    Въпросът ми е : Как ще се промени това,как,кога ,кой ще вземе мерки, искаме промяна ?! От толкова години съм тук и няма промяна т.е.каквато е държавата, ил такова е посолството или сме заслужили това ,ъова имаме
Новини по държави: