Last news in Fakti

6 Май, 2013 11:31 1 601 0

Паднал балкон уби трима в околностите на Неапол

  • балкон-
  • ранени-
  • неапол-
  • шествие

Трима души загинаха и поне шестима са ранени при падането на балкон в градчето Портичи близо до Неапол, съобщи италианската агенция АНСА. Хората са се намирали на улицата под балкона по време на празника на патрона на града - Сан Чиро, който се чества в първата неделя на месец май.

Събитието събира хиляди вярващи от близките до Везувий селища и квартали, когато участниците в религиозното шествие пренасят на гръб статуята на светеца по главните улици обратно до базиликата в центъра. Точно тогава, около 21.00 часа, става нещастието.

В началото множеството се разбягва във всички посоки, без да е наясно какво точно се случва, дори се пуска слух за взрив и престрелка. Силите на реда веднага опровергават това и установяват, че балкон на първия етаж на стара сграда в близост до местната гимназия се е прекършил и е паднал, като от него на стената е останал само парапетът.

Пострадалите са група поклонници, които точно в този момент по чиста случайност са се намирали на мястото на срутването. Някои от ранените са в много тежко състояние.

Починалите са две жени на 67 и 65 години, както и мъж на 65. Аналогичен инцидент по време на религиозен празник е имало и преди 4 години в Катания на остров Сицилия, но без жертви, а само с трима ранени, които наблюдавали процесията от балкон.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: