Last news in Fakti

7 Април, 2022 13:04 1 793 5

Новоизбраният президент на Южна Корея отстъпи от обещанието си

  • южна корея-
  • президент-
  • новоизбран-
  • обещание-
  • равенство-
  • полове-
  • предизборна кампания

Екипът на Йон Сук-йол отстъпи от даденото в предизборната кампания обещание да премахне министерството на равенството между половете

Новоизбраният президент на Южна Корея отстъпи от обещанието си - 1
Снимка: Shutterstock

Екипът на новоизбрания президент на Южна Корея, Йон Сук-йол, отстъпи от даденото в предизборната кампания обещание да премахне министерството на равенството между половете, но без да отхвърля тази възможност в бъдеще, предаде Франс прес.

Избраният в средата на март консерватор се самоопределя като антифеминист. Той успя да мобилизира млади избиратели на базата на този си подход.

Йон отрече съществуването на системна дискриминация срещу жените в Южна Корея (за каквато има достатъчно доказателства) и обеща да премахне министерството на равенството между половете, чиито задачи включват борба с домашното насилие и трафика на хора, припомня АФП.

Днес обаче неговият екип по приемането на властта заяви, че засега министерството остава и Йон ще назначи свой министър начело на институцията.

"Беше решено, че съставът на кабинета ще се основава на сегашната система на правителството", заяви Ан Чеол-со, ръководител на екипа, като добави, че ще бъде разгледана и възможността за преструктуриране на министерството.

Новият министър ще бъде натоварен със задачата "да създаде план за установяване на проблемите и да определи дали съществуват мерки" за евентуално преструктуриране.

По-рано експерти подчертаха, че премахването на министерството, обещано от Йон, ще бъде трудно. Това би изисквало законодателни промени, които да бъдат одобрени от парламента, контролиран в момента от демократите.

След изборите новоизбраният президент обеща да спази обещанието си при встъпването си в длъжност през май.

"Обещанието все още е в сила", заяви днес пред медиите Чо Кюн-хо, представител на преходния екип. Той увери, че мярката ще бъде забавена поради наличието на "различни мнения" за начина да бъде преструктурирано министерството.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Възраждане=ГЕРБ=ДПС

    3 9 Отговор
    Някой знае ли на малобройния протест вчера на партия Възраждане,защо имаше руски знамена,при положение, че Костя Копейкин заявява,че българския интерес е над всичко, и че друга държава не може да определя каквото и да било на България?

    Коментиран от #3

  • 2 Хахаха..

    6 1 Отговор
    Щатите не успяха да пречупят Изтока по никое направление."Различните" свършват като Денди.Мнозинството,вечното "варварско" мнозинство не ги приема.Неприятно,но факт..
  • 3 Мъничко си

    6 2 Отговор

    До коментар #1 от "Възраждане=ГЕРБ=ДПС":

    Кротувай..
  • 4 ТОЧКАТА

    2 1 Отговор
    ЮКорея си бе ПРОБИВ НА ,,ИСТАНБУЛСКАТА,,!!!!!натресена от неолиберализма на демократите.........Както виждате ,да си америчка колония си е много сериозно!!!!!!и си е изцяло за....ВАША СМЕТКА......Примерът с нас е МИЛИАРДЕРИТЕ!!!!НЯКОЙ ОТ КОИТО ДОДРАПАХА И ДО КЛАСАЦИЯ!!!!!
  • 5 Оне

    1 3 Отговор
    Знамето на Русия е с последовтелност- бяло, синьо, червено. Това на тортата, което видяхме е с последователност на цветовете -синьо, бяло, червено. Това е славянското знаме.
Новини по държави: