19 Май, 2013 12:50 1 685 0

Близо 60 ранени по време на парад в щата Вирджиния (видео)

  • парад-
  • ранени-
  • автомобил-
  • се вряза

По време на парад в американския щат Вирджиния автомобил се вряза в множеството и рани близо 60 души, 10 от които са пострадали сериозно, предаде Newsru. Колата преминала около 30 метра сред тълпата, преди да спре. За хоспитализацията на пострадалите са били повикани хеликоптери. 

Инцидентът станал в малкия град Дамаск на ежегодния фестивал, посветен на похода в Апалачите – планинска система, в която е прокаран специален маршрут за пешеходен туризъм, преминаващ през няколко щата, включително и през Вирджиния.

Местният сайт WVEC.com съобщи, че автомобил Cadillac с година на производство 1997, който участвал в парада, неочаквано се забил в групата участници, които преминавали по мост с две платна на главната градска улица.

Свидетелка на случилото се разказала пред медията, че когато колата най-сетне спряла, хората я вдигнали на ръце, за да извадят попадналите под колелата й свои съграждани.

Очевидци твърдят, че на автомобила имало стикер „инвалид“ и той бил управляван от много възрастен мъж. Водачът бил транспортиран в болница заедно с жертвите.

От полицията не съобщават официално причините за инцидента. Източници предполагат, че шофьорът внезапно се е почувствал зле.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА