Last news in Fakti

11 Май, 2022 14:35 503 1

ЕК с предложения за допълнителна защита на децата онлайн

  • ек-
  • европейска комисия-
  • деца-
  • защита-
  • интернет-
  • онлайн

Европейската комисия представи предложения за допълнителна защита на децата в интернет и социалните мрежи

ЕК с предложения за допълнителна защита на децата онлайн - 1
Снимка: Shutterstock

Европейската комисия представи днес предложения, с които да се осигури допълнителна защита на децата онлайн. Предложенията засягат разпространението на забранено съдържание, свързано с деца, както и способи за предотвратяване на достъпа на деца до опасно за тях съдържание.

Комисията предлага занапред да се въведе задължение на доставчиците на онлайн услуги да следят за материали, в които се злоупотребява с деца, както и да съобщават за своите наблюдения. Отбелязва се, че подобни случаи са много, но рядко се съобщават, за да бъдат взети последващи мерки. Предвижда се доставчиците да следят постоянно за подобно съдържание и да се уверяват, че то е премахнато навреме.

Отчита се, че по време на пандемията броят на изображенията на злоупотреби, свързани със сексуални посегателства над деца, разпространявани онлайн, е нараснал с 64 на сто.

ЕК предлага също да се предприемат мерки срещу достъпа на деца до вредно за тях съдържание. Според комисията занапред е възможно приложенията за установяване на самоличност да бъдат използвани за достъп до сайтове със съдържание за възрастни.

Уточнява се, че днес европейските деца ползват електронни устройства всекидневно и два пъти по-продължително, отколкото преди десетилетие. Предложенията предвиждат още децата да бъдат научавани на безопасно поведение онлайн, така че да взимат информирани решения.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Б А Й Х @ Й ‼️

    7 0 Отговор
    От какво и от кого ще ги защитавате🤔🤔🤔🤔
    Ще ги правите ТРЕТОПОЛОВИ , ама ще ги пазите
    🤔🤔🤔🤔
Новини по държави: