13 Май, 2022 17:56 598 4

Германия очаква бързо приключване на разговорите за иранската ядрена програма

  • иран-
  • германия-
  • преговори-
  • ядрена програма-
  • жозеп борел

Жозеп Борел смята, че е има достатъчно напредък в консултациите между неговия пратеник и ирански представители в Техеран

Германия очаква бързо приключване на разговорите за иранската ядрена програма, предаде Ройтерс, позовавайки се на информация от говорител на германското външно министерство.

Ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел каза по-рано днес, че смята, че е имало достатъчно напредък по време на консултациите между неговия пратеник и ирански представители в Техеран тази седмица, където те са обсъдили възобновяването на ядрените преговори след двумесечен застой.

"На масата за преговори има предложение, което е много справедливо за всички страни", каза говорителят на германското външно министерство на редовна правителствена пресконференция в Берлин. "Разбира се очакваме Иран да се въздържи от искания, надхвърлящи всичко, което е предвидено в иранската ядрена сделка, и очакваме, че тези разговори скоро ще приключат", добави говорителят, визирайки Съвместния всеобхватен план за действие от 2015 г., по силата на който Иран се съгласи да ограничи ядрената си програма в замяна на освобождаване от международните санкции.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Смешна работа

    2 0 Отговор
    Нека си очаква. Иранците не са наивен народ като нас
  • 2 Урюрвкос

    3 0 Отговор
    много ни трябва иранския нефт но да се въздържи от искания, надхвърлящи всичко, което е предвидено сделката иначе ще се обидим и тропнем с крак
  • 3 Бизнес

    0 0 Отговор
    Споразумение с Иран и разхлабване на санкциите върху Иран и петрола му, ще го поефтинят.
  • 4 персите казаха - ще видим

    4 0 Отговор
    Немците бързат че петрола става с рубли , обаче и персите няма да ги огреят без разрешението на Русия. Те много добре знаят кой им налагаше санкции до сега и защо чак сега се сетиха за тах .