Last news in Fakti

1 Юни, 2022 11:06 2 315 10

Лондон: В средата на юни пращаме първите мигранти в Руанда

  • великобритания-
  • лондон-
  • бежанци-
  • руанда

Британското правителство започна да информира нелегални мигранти, пристигнали в кралството, че ще бъдат изпратени в Руанда. Първият полет е насрочен за 14 юни въпреки рисковете за оспорване на решението

Лондон: В средата на юни пращаме първите мигранти в Руанда  - 1
Снимка: БГНЕС

Британското правителство започна да информира нелегални мигранти, пристигнали в кралството, че ще бъдат изпратени в Руанда. Първият полет е насрочен за 14 юни въпреки рисковете за оспорване на решението, съобщи вчера вътрешното министерство, цитирано от Франс прес.

След представянето на този твърде спорен план в средата на април премиерът Борис Джонсън, който ще посети Кигали в края на юни за среща на върха на Общността на нациите, предвиди, че ще последват съдебни искове от страна на правозащитни организации.

"Макар да знаем, че ще има опити за осуетяване на процеса и забавяне на експулсациите, няма да се оставя да ме разубедят и ще остана изцяло ангажирана с това, което очакват хората във Великобритания", заяви вътрешната министърка Прити Пател. Тя приветства "новия етап" в осъществяването на партньорството с Руанда в рамките на правителствената стратегия за реформа на "повредената система за убежище и разбиване на вредния бизнес модел на каналджиите".

Лондон: В средата на юни пращаме първите мигранти в Руанда
Снимка: Shutterstock

Експулсираните в Руанда ще могат "да си изградят там нов живот в условията на пълна сигурност", се твърди в комюнике от ведомството ѝ.

Критикувано от правозащитници, опозиционери в двете държави и дори от ООН, споразумението за изпращане на мигранти и търсещи на убежище в Руанда цели да намали броя на увеличаващите се нелегални пътувания към кралството през Ламанша. За финансиране на изпълнението му Лондон ще отпусне на първо време 120 милиона лири (141 милиона евро).

Лондон: В средата на юни пращаме първите мигранти в Руанда
Снимка: Shutterstock


Поставете оценка:
Оценка 4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Историк

    14 3 Отговор
    По добре в Руанда,отколкото в България...
  • 3 браво

    15 1 Отговор
    На първия сал и който от къде е!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Соломон

    9 5 Отговор
    Пред англо-саксонците Хитлер "ряпа да яде" ! :)

    Вместо в КОНЦЕНТРАЦИОННИ ЛАГЕРИ, англо-саксонците изпращат имигрантите в Руанда ! :)

    В Укипедия можем да прочетем за ГЕНОЦИД в Руанда !

    "Геноцидът в Руанда е избиване на около 500 000 тутси и умерени хуту, извършено в по-голямата си част от 2 екстремистки бойни групи на хуту – Интерахамве и Импузамугамби, за период от 4 месеца от 6 април до средата на юли 1994 г."
  • 6 Я глей

    17 1 Отговор
    Нямат пари и къде да живеят , но народили по 10 чавета.
  • 7 Слава Кокаина

    20 1 Отговор
    А нашите бежанци на Елхово се мръщят. Да организираме и ние един чартър до Руанда или Уганда?
  • 8 ПРАЩАМЕ БОКО И КИРО СЪЩО

    6 1 Отговор
    В РУАНДА !
  • 9 ехаааа

    5 0 Отговор
    ...е товеа е решение....абе ние не можем ли така и с нашите мургави представители
  • 10 Добра идея

    1 0 Отговор
    Ние също можем да изпратим нашите украински"гости"в Руанда
Новини по държави: