Last news in Fakti

9 Юни, 2022 07:25 1 028 3

Лидерът на мексиканската църква отива в затвора за насилие

  • мексико-
  • наасон хоакин гарсия-
  • църква-
  • насилие-
  • затвор

Лидерът на мексиканска църква е заплашен от повече от 16 години затвор

Лидерът на мексиканската църква отива в затвора за насилие - 1
Снимка: Shutterstock

Лидерът на мексиканска църква беше осъден да излежава 16 години и 8 месеца години в калифорнийски затвор, след като беше признат за виновен за сексуално насилие срещу три момичета, които са били негови последователки, предаде Асошиейтед прес.

Наасон Хоакин Гарсия, който е смятан за "апостол" на Исус Христос от своите 5 милиона последователи по света, енергично се защитаваше срещу обвиненията, които включваха изнасилване на деца, но внезапно сключи сделка със съда в навечерието на делото. Гарсия се призна за виновен в петък пред Върховния съд на Лос Анджелис по обвинения в орална копулация с непълнолетни и непристойни действия, извършени върху дете на възраст 15 години. Прокуратурата каза, че той е използвал духовното си влияние, за да прави секс с няколко свои последователки и други членове на църквата са му помагали да упражнява сексуално насилие срещу тях. Ръководителката на църковната младежка група Алондра Окампо, която преди това се призна за виновна в малтретиране на момичетата, беше обвинена, че е карала оскъдно облечени момичета в юношеска възраст да изпълняват "закачливи" танци за Гарсия. Тя е обвинена, че е казвала на момичетата, че ако отхвърлят желанията на "апостола", биха се противопоставили на Бог. Гарсия е казвал на момичетата, след като те танцували пред него, че един крал може да има любовници и че "апостолът на Бог никога не може да бъде съден за своите действия".

Базираната в мексиканския щат Гуадалахара фундаменталистка църква е основана от дядото на Гарсия през 1926 година. Тя придобива известност по света под своето английско име "Лайт ъв дъ уърлд"(Светлината на света). Гарсия стана "апостол" след смъртта на баща му Самюъл Хоакин Флорес през 2014 година. Флорес също беше разследван по обвинения в сексуално насилие срещу деца през 1997 г., но властите в Мексико така и не повдигнаха обвинения срещу него.

Източник: Асошиейтед прес


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 87% от католиците

    0 1 Отговор
    направо плачат за "ауто-да-фе"..

    Коментиран от #3

  • 2 Механик

    0 1 Отговор
    Те тия не са точно католици. Май са някаква секта, ама все тая. А инак си прав.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: