Last news in Fakti

24 Юни, 2022 12:55 754 3

Броят на загиналите при земетресението в Афганистан достигна 1150

  • афганистан-
  • земетресение-
  • загинали-
  • абдул уахид раян

Броят на загиналите при разрушителното земетресение в Афганистан в сряда продължава да се увеличава - загинали 1150 и са били ранени най-малко 1600 човека

Броят на загиналите при земетресението в Афганистан достигна 1150  - 1
Снимка: БГНЕС

Броят на загиналите при разрушителното земетресение в Афганистан в сряда продължава да се увеличава. По последни данни при труса в източната част на страната са загинали 1150 и са били ранени най-малко 1600 човека, предаде Асошиейтед прес, като се позова на генералния директор на афганистанската държавна информационна агенция "Бахтар" Абдул Уахид Раян.

Предишните данни бяха за около 1000 жертви.

Земетресението удари Афганистан в момент, когато страната с население от 38 милиона души е в разгара на спираловидна икономическа криза, която потопи милиони хора в бедност и над един милион деца са заплашени от тежко недохранване, отбелязва АП.

Трусът с магнитуд 6, който разтърси Афганистан през нощта на сряда срещу четвъртък, остави хиляди хора без подслон и извади на показ редица проблеми пред страната.

Афганистан остава изключен от международната разплащателна система и хуманитарни организации се оплакват, че им се налага да дават заплатите на местните си служители под формата на торби с пари, доставяни на ръка, тъй като останалите държави отказват да си сътрудничат пряко с талибаните, които взеха властта в Кабул през август миналата година.

Броят на загиналите при земетресението в Афганистан достигна 1150
Снимка: БГНЕС


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бобо

    0 2 Отговор
    6.1 по Рихтер не е кой знае какво. По телевизията обаче видяхме само кирпичени развалини.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Дгйл

    0 2 Отговор
    Аллах така е пожелал.
    Неверници не се месете!
    Афганистан ще оцелее.
Новини по държави: