Last news in Fakti
  Тема: Украйна

29 Юни, 2022 07:30 1 736 10

САЩ включиха пет китайски компании в черен списък

  • сащ-
  • джо байдън-
  • черен списък-
  • китай

За предполагаема подкрепа за руската военна промишленост администрацията на президента на САЩ Джо Байдън добави пет китайски компании към черния списък

САЩ включиха пет китайски компании в черен списък - 1
Снимка: Shutterstock

Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън добави пет китайски компании към черния списък за предполагаема подкрепа на руската военна и отбранителната промишленост, като по този начин демонстрира решимостта за налагане на санкциите срещу Москва заради инвазията ѝ в Украйна, съобщи Ройтерс.

Министерството на търговията, което контролира черния списък, заяви, че компаниите са доставяли стоки на руски субекти преди инвазията на 24 февруари, като добави, че те „продължават да сключват договори за доставки на руски субекти, включени в списъка."

Още новини от Украйна

Ведомството също така добави още 31 субекта към черния списък от държави, сред които са Русия, ОАЕ, Литва, Пакистан, Сингапур, Обединеното кралство, Узбекистан и Виетнам. От общо 36 добавени компании, 25 са със седалище в Китай.

Заместник-министърът на търговията по въпросите на промишлеността и сигурността Алън Естевес заяви в тази връзка, че с това действие Вашингтон изпраща ясно послание към субектите и физическите лица, които се стремят да подкрепят Русия.

Посолството на Китай във Вашингтон не отговори на обвиненията срещу компаниите, но заяви, че Пекин не е предоставил военна помощ на Русия или Украйна. То заяви, че ще предприеме „необходимите мерки", за да защити правата на своите компании, като посочи, че санкциите нарушават международното право, съобщи Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой

    45 2 Отговор
    Е, щом сенилния е решил да изолира САЩ от света, нямам нищо против. Да вземе да си измете посолството и от София.
    С тези темпове, няма да му останат партньори, освен васалите от ЕС...
  • 2 Даммммм

    33 2 Отговор
    Ще се ниграят накрая америте-натам отиват работите...
  • 3 Дядо Рунгел

    35 1 Отговор
    САЩ спускат желязната завеса около себе си и ЕС. Ще си останат сами, отделени от свободния свят (държавите , които не са под техния ботуш). Ще стане интересно.

    Коментиран от #4, #9

  • 4 Лазура

    16 1 Отговор

    До коментар #3 от "Дядо Рунгел":

    Ако не умрем от глад преди това!
  • 5 нещастници

    17 0 Отговор
    списъка съ старните без санкции от краварите е по къс.... всяко нещо доведено до крайност, води до неговата противоположност
  • 6 Мефистофел

    19 0 Отговор
    "... за прдполагаема подкрепа ... "
    Малеее...., това ли им е демокрацията?!?!?! Какво стана с "Невинен до ДОКАЗВАНЕ на противното"? За такива понятия като Конституция и Наказателен кодекс известно ли им е?
    Хайде сега, че Бай ИзДън горкият вече живее в друга реалност, е ясно. Ами администрацията му? Съветниците му? Юридически консултанти по международно и търговско право? Какъв екип е събрал той около себе си? Как ги избира, по цветовете на дъгата ли?
    Аз си мислех, че само при нас са неадекватни. Май съм в грешка.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Мефистофел

    11 0 Отговор

    До коментар #3 от "Дядо Рунгел":

    "Ще стане интересно"

    А дано!!! По-добре да стане интересно, отколкото страшно.

    ПП. За нас де. Там да става каквото ще.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.