Last news in Fakti

29 Юни, 2022 13:27 1 010 2

Съветът на ЕС се подготвя да одобри приемането на Хърватия в Шенген

  • ес-
  • хърватия-
  • шенген

Съветът е приел предварително становище, което се предвижда да бъде оценено от евродепутатите, решението се взима с единодушието на държавите в Шенген

Съветът на ЕС се подготвя да одобри приемането на Хърватия в Шенген - 1
Снимка: Shutterstock

Съветът на ЕС възложи днес на Европейския парламент да изготви оценка за готовността на Хърватия да бъде приета в Шенгенското пространство без гранични проверки.

Съветът е приел предварително становище, което се предвижда да бъде оценено от евродепутатите. Когато ЕП е готов, Съветът на ЕС ще може да гласува. Решението се взима с единодушието на държавите в Шенген.

В съобщението се посочва, че Хърватия вече прилага Шенгенските правила с изключение на проверките по вътрешните за ЕС граници, които още не са отпаднали. Приложението на правилата бе проверено между 2016 г. и 2020 г., като през 2019 г. Европейската комисия отчете, че страната е въвела необходимите мерки за присъединяване към Шенген. През декември миналата година Съветът на ЕС потвърди това становище.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ние кога ?

    0 0 Отговор
    Из Европа ми се ще да обиколя, така, така, така, за Виена и за Париж да се уредя, е, ха така! И на кула Айфела да се насладя, така, така, така, там в културно средище да се променя, е, ха така!

    Припев: Шенген, шенген, ще прескоча ли шенген? За ден, за ден, да съм европейски член. На Женева в центъра пийвам си кафе, така, така така, а нещеш ли срещу мен нашенско момче, е, ха така. Заговорихме се там като на шега, така, така, така и откарахме така чак до сутринта, е, ха така! Share участва в албуми: Кали - Разгадай ми (2000)
  • 2 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    1 0 Отговор
    Оля ,
    Оля се
    ‼️‼️‼️
    Съветът на се подготвя да одобри приемането на Хърватия в Шенген
Новини по държави: