14 Юни, 2013 14:46 1 197 0

Сблъсък между два влака отне живота на 3-ма души и рани още 315

  • аржентина-
  • катастрофа-
  • влакове-
  • буенос айрес
Сблъсък между два влака отне живота на 3-ма души и рани още 315 - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Пътнически влак катастрофира в покрайнините на аржентинския град Буенос Айрес, отнемайки живота на поне 3-ма души и ранявайки още 315, съобщава Би  Би Си.

Злополуката се случила в близост до пътническа спирка, намираща се на 30 км. от столицата на Аржентина. Там влаковата композиция се е сблъскала с празен стационарен влак.

Малко след инцидента, няколко спасителни екипа са се притекли на помощ на пострадалите, които в последствие били откарани към най-близките болници.

Причините за катастрофата все още не са изяснени. Според някои местни медии, инцидентът се дължи на неизправност в спирачките на пътническия влак.

Аржентинският министър на транспорта- Флоренцио  Рандазо опроверга тези твърдения, като според него въпросната железница е била с наскоро подменена спирачна система. Той заяви, че  е нужно време за да  се установи това, дали става въпрос за злополука или предварително планирана атака.

Машинистите на двата влака са били задържани и подложени на кръвни тестове за наличие на алкохол. Те са показали, че задържаните не са били чисти от алкохолни субстанции.

Катастрофата се е случила в сутрешния пиков час. Според Рандазо повечето оцелели вече са изписани от болниците, като 30 човека все още са в тежко състояние.

Това не е първи подобен случай в Арженитна, като през февруари миналата година 51 души загинаха заради сблъсък между два влака на една и съща железопътна линия. След него местните власти обявиха, че ще предприемат серия от мерки, които да гарантират безопасното пътуване на потребителите.

Аржентинските пътници често  се оплакват от закъснения в разписанията на влаковете, лоши условия за път и недостатъчно седящи места.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: