Last news in Fakti

2 Юли, 2022 16:21 3 403 7

Блокираха голямо европейско летище

  • париж-
  • франция-
  • шарл дьо гол-
  • летище-
  • пожарникари-
  • заплати-
  • стачка

Стачка на пожарникарите на летище „Шарл дьо Гол“

Блокираха голямо европейско летище - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Десетки полети бяха отменени на 2 юли на парижкото летище "Шарл дьо Гол" поради стачка на пожарникарите, настояващи за по-високи заплати. Засегнати са полети на къси и средни разстояния. „Междуконтиненталните полети се извършват без закъснение“, уточняват от летището.

По-рано Генералната дирекция на гражданската авиация на Франция призова въздушните превозвачи да отменят част от полетите на 1 и 2 юни във връзка със стачката на пожарникарите. От ведомството уточниха, че част от пистите са затворени заради стачката. Общо превозвачите отмениха около 100 полета от планираните 1300 на 1 юни.

В петък поради техническа повреда на летището, около 1000 пътници са излетели от Париж без багаж. В същото време, както отбеляза представителят на профсъюза Force Ouvriere Aeroports de Paris Emmanuel Duchemin-Humbert, „пътниците може да имат проблеми с връщането на багаж в близко бъдеще, тъй като този технически проблем все още не е решен поради липса на персонала."

Според профсъюзите, стачката на летище "Шарл де Гол" ще продължи на 9-10 юли. По това време във Франция започват летните училищни ваканции, което ще доведе до увеличаване на пътникопотока на гарите и летищата.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Соваж бейби

    8 0 Отговор
    Ами bon courage на пътниците ,дано не са сложили някой сандвич или кренвириши в куфара има такива ,или пък целия набор с дрехи който притежават.Както всяка година пикови моменти да стачкуват ,следват метрото и автобусите със La Poste това са все едни фирми които никога не са доволни,там стреса и бързината е забранен с La Poste картичка за Коледа може и март месец да я получите.
  • 2 Чеп

    20 0 Отговор
    Стачки викате имало из еВропата,ама това е само началото.А и тук пишете зорлем за една десета от стачките.
  • 3 Дипломат Чукча

    8 0 Отговор
    ГА ПЕЧЕЛЯТ УБАВО,но сакат без пари да им се работи
  • 4 0000

    2 4 Отговор
    В Парис има 7 летища,не е проблем
  • 5 Гого

    11 2 Отговор
    Стачка? Защо ли? Нали всичко в ЕС е по мед и масло? Пилоти, пожарникари. Какво следва? Май Макарона се оказа голяма издънка. Дори и с фалшификацията на президентските избори, това няма да му помогне. Лошо за Франция. Лошо за Германия. Лошо и за НАТО. Върне ли се Тръмп, всичките тези мераци ще отшумят като есенни листа. А стчките тепърва предстоят. Сега е лято, но зимата ще бъде страшна. За целия ЕС.
  • 6 Много е лош живота

    1 4 Отговор
    във Франция...просто се чудя,тези хора как живеят там...цял живот да ядеш франзели и хайвер...сега и стачки...да идват в България,тук който е дошъл е прокопсал!!!😉

    Коментиран от #7

  • 7 проста

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "Много е лош живота":

    В ИСПАНИЯ и в ФРАНЦИЯ съм била но от БЪЛГАРИЯ по ХУБАВО няма.
Новини по държави: